Boek vs Film

5x adaptaties op Netflix om nu te kijken!

Iris676 views

New year, new me, nieuwe series en films om te bingewatchen! Netflix blijft nieuwe series en films uitbrengen, maar hoe nieuw zijn ze nou echt? Een aantal daarvan zijn namelijk regelmatig adaptaties van eerder uitgebrachte boeken. Vandaag tippen we adaptaties op Netflix om nu te kijken!

Bridgerton

Bridgerton is de nieuwe hit! Deze serie in stijl van Downtown Abbey is gebaseerd op de boeken van Julia Quinn. Bridgerton speelt zich af tijdens het Regency-tijdperk en gaat over het societyseizoen in de Britse hoofdstad. Leuk voor fans van kostuumdrama, maar met die roddeltante die alles in de gaten houdt, moet ik ook een beetje aan Gossip Girl denken. Bekijk de trailer hier:  

Get Organized with The Home Edit

Marie Kondo, move over! Clea en Joanna uit Nashville hebben een nieuwe manier van opruimen. Echt super satisfying om te kijken, zeker wanneer ze alles in de kleur van de regenboog neerzetten – een van hun handelsmerken. Alle afleveringen behandelen een ‘normaal’ gezin en een celebrity. Bekijk bijvoorbeeld hoe ze de walk-in-closet van Reese Witherspoon indelen (en bekijk vooral stiekem welke kleding uit films ze nog bezit!). Nog niet klaar met opruimen? Koop dan een van hun boeken over hoe je je leven (en je huis) georganiseerder kan indelen.

The Queen’s Gambit

Ineens was deze serie er, en iedereen lijkt ‘m te kijken. Maar het boek, geschreven door Walter Tevis, is al in 1983 gepubliceerd! Deze bildungsroman gaat over de schaak protegé Beth Harmon. Michael Ondaatje was fan van het boek, dus waarom geef je de Netflix serie geen kans?

The Dressmaker

Zelf heb ik het boek De naaister uit Parijs van Rosalie Ham nog ongelezen in de kast staan, maar in 2015 werd hier een film van gemaakt met Kate Winslet, Judy Davis en Liam Hemsworth in de hoofdrollen. Met zulke grote namen kan deze film toch niet tegenvallen? The Dressmaker gaat over een verbannen vrouw, die terugkeert uit Parijs naar haar geboorteplaats in Australië om wat dingen recht te zetten. Bekijk hier de trailer:

Dumplin

Zin in een grappige film? Bekijk dan Dumplin’! Om te bewijzen dat iedereen er mag zijn, geeft de Texaanse Willowdean zich op voor een lokale schoonheidswedstrijd, georganiseerd door haar moeder, zelf ex-winnares. Naar het boek van Julie Murphy.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.