Boek vs Film

5x boekverfilmingen die je nú op netflix kan kijken

Iris2184 views
Boekverfilmingen op netflix

Heb je even geen zin meer om een boek te lezen? Bekijk dan een mooie boekverfilming! Vandaag deel ik daarom 5 adaptaties die op Netflix staan, ter inspiratie. Welke adaptaties van Netflix heb jij al gekeken?

1. The Witcher

Geralt van Rivia, een gemuteerde monsterjager die je kunt inhuren, is op weg naar zijn bestemming in een onstuimige wereld waarin mensen vaak slechter zijn dan monsters. Met Henry Cavill in de hoofdrol is The Witcher ook niet onaardig om naar te kijken. Zelf moest ik er even inkomen, maar ik zit nu vol spanning te wachten op het tweede seizoen. En als je daar niet op kan wachten? Dan lees je toch gewoon de boeken?

2. The Great Gatsby

Schrijver Nick Carraway is gefascineerd door zijn mysterieuze en welgestelde buurman Jay Gatsby. Nick en Gatsby worden vrienden, en Nick wordt getuige van Gatsby’s obsessieve liefde en tragische lot. The Great Gatsby is een van mijn favoriete boeken, en deze adaptatie van Baz Luhrmann ademt de roaring twenties. Bekijk deze adaptatie met een (alcoholvrije) cocktail op de bank en het voelt even alsof je hélemaal in een andere wereld leeft.

3. The Lord of the Rings trilogy

Van de idyllische gouw van de Hobbits naar de rokende afgronden van Mordor: Frodo Baggins begeeft zich op zijn epische zoektocht om de ring van Sauron te vernietigen. Heb je alle tijd? Ga er dan even voor zitten en zet The Lord of the Rings aan. Klaar met de eerste film? Dan kun je er natuurlijk ook een marathon van maken!

4. Sherlock

In deze bewerkte versie van Arthur Conan Doyle’s geliefde mysteryverhalen struint de excentrieke speurneus de straten van Londen af op zoek naar aanwijzingen. De BBC serie is een van mijn favoriete Sherlock-adaptaties, vooral omdat Benedict Cumberbatch een heel geloofwaardige versie van de privédetective neerzet. En pluspunt: er zijn meerdere seizoenen en de afleveringen duren vrij lang, je bent dus wel even zoet.

5. The Letter for the King

Een jonge schildknaap krijgt te maken met oude profetieën, magische krachten en wispelturige metgezellen op een epische queeste om zijn koninkrijk te redden. Deze verfilming van De brief voor de koning van Tonke Dracht is een nieuwe Netflix-original, dus deze moet ik zelf ook nog kijken. Maar zeg nou zelf, deze klassieker wil je toch wel kijken?

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.

Laat een reactie achter