Boek vs Film

5x mijn favoriete kerstfilms3 min leestijd

Iris928 views

Het is bijna kerst! Ik heb m’n kerstboom afgelopen weekend gezet, en Netflix heeft alweer verschillende kerstfilms in het assortiment. Ieder jaar voor kerst kijk ik graag wat kerstfilms om in de juiste stemming te komen voor de kerstdagen, dus hierbij mijn aanraders. 

1. Love Actually

Een van m’n favoriete kerstfilms is Love Actually. Deze klassieker kan dus zeker niet ontbreken in de tijd voor kerst. In deze film worden verschillende mensen gevolgd in de tijd voor kerst. Mijn favorieten zijn Sam (zó lief hoe hij over het vliegveld achter Joanna aan rent) en schrijver Jamie die verliefd wordt op Aurélia. 

2. The Holiday

Een andere grote favoriet van mij is The Holiday. Amanda en Iris zijn beide even hélemaal klaar met hun leven, en besluiten van huis te ruilen voor de kerstdagen. Dit zet hun leven op hun kop! Ik zou ook wel in het huisje van Iris willen wonen, of een schattige man als Arthur ontmoeten. Zijn verhaal over een meet-cute laat je toch smelten? En oké, als je dan nog niet om bent: Jude Law die dronken binnen komt vallen is ook erg leuk. 

3. The Christmas Prince

Een jonge, beginnende journaliste wordt naar het buitenland gestuurd voor een primeur over een knappe prins die binnenkort koning wordt. Ze gaat undercover, maar dit loopt anders dan ze in gedachten had… Deze Netflix Original heeft alle kerstclichés in één, dus echt perfect om ’s avonds op de bank te bekijken met een kopje thee en wat kerstkoekjes. Je kan A Christmas Prince op Netflix bekijken, en als je écht enthousiast bent, dan kan je deel twee ook bekijken. 

4. Christmas Inheritance

Voordat socialite Ellen haar vaders bedrijf mag overnemen, moet ze het stadje bezoeken waar hij vandaan komt. Daar leert ze het belang van hard werken en anderen helpen. Waar ik Ellen eerst heel irritant vond, laat het verhaal toch je hart smelten. Ook deze film kan je lekker op Netflix kijken. 

5. The Grinch

The Grinch vertelt over een mopperkont die van plan is om het kerstfeest te stelen, maar op andere gedachten wordt gebracht door het vrolijke meisje Cindy-Lou die juist dol is op Kerst. Deze film is zó grappig

Leest voornamelijk (historische) romans, young adult-literatuur en non-fictie. Houdt van verhalen die je meenemen naar werelden die niet bestaan, en van verhalen waarvan je anders naar de wereld om je heen gaat kijken. Wanneer ze niet met haar neus in de boeken zit, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.

Laat een reactie achter