Boek vs FilmRecensiesRomans

5x waarom je nú de Bridgerton boeken moet gaan lezen

Iris1045 views

Ik ben echt weg van de Bridgerton boeken – het is even gelezen dat ik een volledige serie zó snel had verslonden. Het is bijna de Harry Potter voor de huidige generatie millenials te noemen. Ben je nog niet begonnen? Dan geef ik je vandaag 5 redenen waarom je nú de Bridgerton boeken moet gaan lezen.

Familiegevoel

Alle Bridgerton boeken gaan over een van de familieleden in de -jawel- Bridgerton familie. Van oudste broer Anthony tot jongste zus Hyacinth, je volgt hun pad naar ware liefde. Maar ware liefde komt in vele vormen: als je deze boeken leest dan merk je dat liefde voor je familie ook heel belangrijk is! Dus zeg wat liefs tegen een van je broers of zussen, want zoals Gregory Bridgerton het zegt: je weet dat ze je altijd zouden helpen.

De prins(es) op het witte paard

In elk boek kun je helemaal wegzwijmelen bij de hoofdpersonen: Quinn weet duidelijk hoe je vrouwen aan knikkende knieën helpt. Maar door de vele verschillende personages kan het niet anders dat er een man of vrouw bij zit waar jij maar een piepklein beetje een crush op hebt.

De Britse vibe

Van het landschap tot de jurken tot de vele koppen thee tot het Britse koningshuis: je kan het niet veel Britser krijgen. Wist je dat veel scenes bijvoorbeeld zijn opgenomen in Bath, waar ook Jane Austen graag kwam? Ik ben in staat om m’n eigen koffer te pakken zodat ik het zelf kan gaan bekijken – alleen moet ik eerst nog even naar de modiste voor wat nieuwe outfits denk ik!

Schandalen

En zeg nou zelf, hou jij niet ook van van een goede roddel of een fijn schandaal? Bijvoorbeeld wanneer een koppeltje ergens wordt betrapt, dan is er maar een uitweg: zo snel mogelijk naar het altaar! Je zou denken dat ze in deze preutse Regency periode zich wel gedroegen, maar als we Bridgerton moeten geloven niet hoor!

Dan kun je daarna de Netflix-serie bekijken

Wat, was je daar ook nog niet aan begonnen? Dan zou ik nog even wachten – als je eerst alle boeken leest, kun je daarna beginnen aan de Netflix-serie. Zo heb je nog uren lees- en kijkplezier voor de boeg!

De volgorde van de boeken is:

  1. Daphne: De ongetrouwde Hertog | The Duke and I
  2. Anthony: De verliefde graaf | The Viscount Who Loved Me
  3. Benedict: Een vorstelijk aanbod | An offer from a Gentleman
  4. Penelope en Colin: Een nobel streven | Romancing Mr Bridgerton
  5. Eloise: De hand van de gravin | To Sir Phillip, With Love
  6. Francesca: Een royale vergissing | When He Was Wicked
  7. Hyacinth: De edele opdracht | It’s In His Kiss
  8. Gregory: Een man van stand | On The Way To The Wedding

    Bovenstaande links in dit bericht zijn partnerlinks van bol.com. Dit betekent dat ik een klein percentage ontvang wanneer je het boek via een van de bovenstaande links koopt.
Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.