Boek vs Film

De leukste fantasy & sci-fi boekverfilmingen in 2024

Iris172 views
boekverfilmingen movie actie

Hou jij van fantasy en sci-fi? Dan kan je je geluk niet op: er komen weer een aantal hele leuke boekverfilmingen aan in 2024. De volgende staan in ieder geval op mijn watchlist!

Dune 2 (Frank Herbert)

In maart kun je naar de bioscoop om het tweede deel van Dune te bekijken. In dit tweede deel gaat de legendarische reis van Paul Atreides verder in gezelschap van Chani en de Vrijmans, terwijl hij zint op wraak op degenen die voor de ondergang van zijn familie gezorgd hebben. De eerste film blonk echt uit in world-building, dus ik hoop dat we in dit deel ook meer actie te zien krijgen!

Lisa Frankenstein (Mary Shelley)

Door deze adaptatie was ik blij verrast! Ik vind Frankenstein nog steeds zo’n interessant en goed boek, en er komt een hele nieuwe verfilming van de klassieker. Maar dit is wel weer een hele interessante visie op het verhaal. In Lisa Frankenstein reanimeert gothic-tienermeisje Lisa Swallows een knap lijk uit het Victoriaanse tijdperk tijdens een onweersbui. Ze begint hem om te bouwen tot de man van haar dromen. In Nederland is nog geen datum bekend, maar in de VS draait de film sinds 9 februari in de bioscoop.

The Lord of the Rings: The War of Rohirrim (The Lord Of The Rings: The Two Towers – J.R.R. Tolkien)

Fans van Lord of the Rings zijn vast bekend met Koninkrijk Rohan, een land van ruiters dat beroemd is om zijn onstuitbare calvarieberg, The Rohirrim. In een geanimeerd achtergrondverhaal vertelt The War of the Rohirrim het verhaal van een legendarische koning van Rohan die zijn land moet verdedigen tegen de Dunlendings. Er is op dit moment nog geen trailer beschikbaar, dus het is nog even afwachten hoe de animatiefilm er uit komt te zien.

The Sandman seizoen 2 (The Sandman, Vol 2: The Doll’s House By Neil Gaiman)

Je moet nog even wachten, maar eind 2024 (en héél misschien begin 2025) kun je op Netflix het tweede seizoen van The Sandman bekijken. Er is nog geen trailer beschikbaar, maar ik ben benieuwd of het tweede seizoen net zo leuk en interessant wordt als het eerste.

Wicked (The Life And Times Of The Wicked Witch Of The West – Gregory Maguire)

Oké, Wicked is misschien niet helemaal fantasy, maar deze verfilming is toch té leuk om te skippen? Ik ben hier héél erg benieuwd naar. De film komt pas in het najaar naar de bioscopen, maar de eerste video’s zijn al naar buiten gekomen. Ben jij hier ook zo benieuwd naar?

Naar welke film of serie kijk jij uit?

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.