Boek vs Film

De leukste romantische boekverfilmingen in 2024

Iris392 views
boekverfilming popcorn

Hou jij ook zo van het romantische genre? Ook in 2024 kun je weer veel verfilmde boeken op het grote scherm of via streamingsdiensten bekijken. Dit zijn de verfilmingen waar ik naar uitkijk:

It Ends With Us (Colleen Hoover)

Lily gelooft dat ze de ware liefde bij Ryle heeft gevonden, maar wanneer een pijnlijk incident een trauma uit het verleden teweegbrengt, moet ze beslissen of alleen liefde genoeg is om haar huwelijk te redden. De zaken worden echter ingewikkeld wanneer haar eerste liefde terugkeert in haar leven.

Het is al een tijdje bekend en er is al héél veel over gezegd, maar de verfilming van It Ends With Us van Colleen Hoover komt er aan! De verwachting is dat de film vanaf juni te zien is. Er is nog geen officiële trailer (op het moment dat ik dit bericht schrijf), maar wel al veel beeldmateriaal en fantrailers. Ik ben benieuwd hoe Blake Lively het doet in deze verfilming.

Bridgerton seizoen 3 (Romancing Mister Bridgerton – Julia Quinn)

Iedereen weet dat Colin Bridgerton de meest charmante man in Londen is. Penelope Featherington is in het geheim verliefd op de broer van haar beste vriendin. Maar hoe goed kent ze hem nou eigenlijk? Colin is klaar met zijn reputatie als charmeur. Maar sinds wanneer was zijn vriendin Penelope eigenlijk zo leuk? En dan blijkt ook Penelope een geheim te hebben…

Ik kijk zó uit naar het volgende seizoen van Bridgerton. Penelope’s glow-up en haar romance met Colin kan alleen maar zwijmelen betekenen.

The Summer I Turned Pretty seizoen 2 (It’s Not Summer Without You – Jenny Han)

Wil je weer genieten van de romantiek van Jenny Han? Het tweede seizoen van The Summer I Turned Pretty komt er aan op Amazon Prime!

Heartstopper seizoen 2 (Heartstopper: Volume 2 – Alice Osman)

Nick en zijn vrienden zijn terug in het tweede seizoen van Heartstopper! Deze supercute romance is echt hartverwarmend, dus tijd om het tweede seizoen te streamen.

One Day (David Nicholls)

Er komt een nieuwe verfilming van One Day naar Netflix! Na één dag samen te hebben doorgebracht, ontstaat er tussen Emma Morley en Dexter Mayhew een vriendschap voor het leven. Of is meer dan vriendschap ook een optie?

Welke films heb jij al in je watchlist gezet?

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.