Boek vs FilmOverig

Deze 5 boeken zijn in 2022 verfilmd!

Iris3599 views
Foto: Bokskapet / Pixabay

Welke boeken moet je nog lezen voordat ze je ze in 2022 in de bioscoop of op Netflix kan bekijken? Bekijk deze lijst en zet de boeken maar alvast op je TBR-lijst – en de films op je watch-list.

1. Deep Water – Patricia Highsmith

Het liefdeloze huwelijk van Vic en Melinda Van Allen wordt alleen bij elkaar gehouden door een precaire regeling waarbij Melinda, om een rommelige echtscheiding te voorkomen, een onbeperkt aantal minnaars mag meenemen zolang ze haar gezin niet in de steek laat. Uiteindelijk kan Vic zijn jaloezie niet langer onderdrukken en probeert hij zijn vrouw terug te winnen door te insinueren dat hij een moord heeft gepleegd – een verhaal dat snel realiteit wordt. In dit portret van een gevaarlijke psychose toont Highsmith de huiveringwekkende realiteit achter de idyllische façade van het Amerikaanse leven in de buitenwijken.

Bestel het boek Stille wateren in het Nederlands hier, of in het Engels hier.

2. Death on the Nile – Agatha Christie

Hercule Poirot hoort toevallig hoe twee mensen plannen maken voor een huwelijksreis naar Egypte. Als hij een paar maanden later een bootreis maakt over de Nijl, ontmoet hij het stel bij toeval weer. De man is inderdaad op huwelijksreis, maar met een andere vrouw. En het meisje is er ook… Alleen! De situatie bevalt Poirot helemaal niet, maar wat kan hij anders doen dan afwachten wat er gebeuren zal?

Hier ben ik heel benieuwd naar! Ik heb zelf het boek meteen gekocht, bestel ook het boek hier, of de Nederlandse vertaling Moord op de Nijl hier (voor maar 5 euro!).

3. Bridgerton – Seizoen 2

Londen, 1814. Rijkdom, lust en verraad zijn aan de orde van de dag in negentiende-eeuws Engeland. En de familie Bridgerton staat altijd vooraan.

Anthony Bridgerton maakt volgens Lady Whistledown nog geen aanstalten om zich te verloven. Maar dit keer zit het roddelblad ernaast. Anthony heeft niet alleen besloten te trouwen, hij weet zelfs al met wie! Het enige obstakel is zijn aanstaande schoonzus, Kate Sheffield, de meest bemoeizieke vrouw die zich ooit in een Londense balzaal heeft gewaagd.

Wat de societydames ook mogen zeggen, Kate is ervan overtuigd dat Anthony een verschrikkelijke echtgenoot zal zijn. Ze is vastbesloten om haar zus te beschermen. Maar hoe beschermt ze haar eigen hart tegen de invloed van deze verleidelijke graaf?

Heb je ook zo genoten van het eerste seizoen van Bridgerton? In maart kun je het tweede seizoen bekijken via Netflix! Bestel De verliefde graaf hier, of ga voor het Engelstalige boek hier.

4. Redeeming Love

De jonge Angel verwacht niets van mannen dan geweld. Maar als Michael Hosea de oproep van God gehoorzaamt om met haar te trouwen, wordt er langzaam een transformatie in gang gezet.

Californië, 1850. De om haar schoonheid geroemde Angel verwacht niets van mannen dan leugens en geweld. Als jong meisje werd zij verkocht en misbruikt en later gedwongen om haar lichaam te verkopen. De enige kracht die Angel in staat stelt om te overleven is de diepe haat die zij koestert. Dan ontmoet ze Michael Hosea, een man die God wil dienen en bij alles zoekt naar Zijn wil. Hij gehoorzaamt aan Gods roep om met Angel te trouwen en haar onvoorwaardelijk lief te hebben. Langzaam trotseert Michael al Angels bittere verwachtingen en ondanks haar verzet begint haar hart uiteindelijk te smelten. Maar niet iedereen is bereid om Angel te accepteren. Als een ultieme beproeving van haar respect voor Hosea en haar prille geloof in God doemt er uit het verleden een demon op die zij onder ogen zal moeten zien en… overwinnen.

Bestel de Nederlandse vertaling Bevrijdende liefde hier, of de Engelstalige roman hier.

5. Bullet Train

Satoshi ziet eruit als een onschuldige schooljongen, maar hij is een gemene sluwe psychopaat. De jonge zoon van Kimura ligt dankzij hem in coma. Kimura heeft hem gevolgd op de hogesnelheidstrein die van Tokyo naar Morioka gaat om wraak te nemen. Maar Kimura ontdekt al snel dat zij niet de enige gevaarlijke passagiers aan boord zijn. Nanao, de zelfverklaarde ‘slechtste moordenaar ter wereld’, en het dodelijke partnerschap van Tangerine en Lemon reizen ook naar Morioka. Een koffer vol geld brengt anderen ertoe hun handen te laten zien. Waarom zitten ze allemaal in dezelfde trein en wie stapt er levend uit op het laatste station?

Lady Gaga, Brad Pitt en meer grote namen spelen in deze nieuwe film, gebaseerd op een Japanse bestseller. Ik ben benieuwd, en jij? Bestel het Engelstalige boek hier.

*De links in dit bericht zijn partnerlinks van bol.com. Dit betekent dat ik een klein percentage ontvang wanneer je het boek via een van de bovenstaande links koopt.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.