Boek vs Film

Filmtip voor boekenliefhebbers: The Lost City

Iris736 views
The Lost City

Hou jij van films over boeken? En hou je ook van romantische boeken? Dan kan ik het je aanraden om nu naar de bioscoop te gaan naar The Lost City. Deze film met o.a. Sandra Bullock, Channing Tatum, Brad Pitt en Daniel Radcliffe. Bullock speelt de rol van Loretta, schrijfster van bouquetromans. Je weet wel – die boeken met een knappe held met wapperende haren op de voorzijde. En dat is in dit geval Tatum: hij speelt Alan, die covermodel staat voor Dash in de succesvolle boekenserie van Loretta.

Tijdens de boektour van haar nieuwste boek, The Lost City of D, wordt Loretta ontvoerd door een rijke mediamagnaat, die denkt dat zij hem kan helpen om de échte lost city te vinden. Bullock lijkt op te gaan in haar rol – ik kreeg meteen Miss Congeniality flashbacks. Dash (Tatum) wil Loretta laten zien dat hij meer is dan een covermodel, en zet een reddingsactie op touw. Maar zoals je wel verwacht – de realiteit is geen bouquetreeks! Ondanks dat hij wel gevoelens heeft voor Loretta, lijkt Alan verder niet op de stoere en onverschrokken held uit Loretta’s boeken. En dat lijdt tot hilarische taferelen in de jungle.

The Lost City neemt het genre van de romans op de hak, en weet met de vele zelfspot zeker te behagen. Maar niet onbelangrijk: het neemt juist niet de lezers van dit genre op de hak. Het laat juist zien dat ook dit genre er mag zijn. En in een wereld vol literaire fictie waar men het vooral belangrijk lijkt te vinden dat je de juiste titels leest, is dat een verademing.

De combinatie van humor (en zelfspot) en romantiek zorgen ervoor dat The Lost City een aanrader is. De trailer van The Lost City kun je hier bekijken:

Willen jullie vaker tips lezen voor films voor boekenliefhebbers? Ik hoor het graag!

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.