Boek vs FilmFantasy

Kijktips: verfilmde fantasy-series die je nú kan streamen

Iris559 views
TV kijken - Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Ben je dol op fantasy boeken? Dan kan ik je de volgende verfilmde boekenseries aanraden. Ze zijn allemaal momenteel te bekijken via verschillende streamingsdiensten!

1. House of the Dragon

House of the Dragon is een prequel van Game of Thrones over House Targaryen. De serie is gebaseerd op het boek Fire and Blood van George R.R. Martin.

Te bekijken op: HBO

2. The Rings of Power

Ben je fan van Lord of the Rings? Dompel je onder in de wereld van Tolkien en bekijk de serie The Rings of Power. Een groot aantal karakters komt rechtstreeks uit de werken van Tolkien, maar er is ook een groot aantal karakters dat is bedacht voor de serie. Deze losse adaptatie is dus niet gebaseerd op één boek van Tolkien, maar meer voor fans die weer willen genieten van de sfeer van Middle-Earth.

Te bekijken op: Amazon Prime

3. Fate: The Winx Saga

Misschien ken je de tekenfilmserie Winx nog? Er is een nieuwe adaptatie van de boekenserie, waarvan je de eerste twee seizoenen al kan streamen. Ga met Bloom mee naar Alfea. Meer Winx? Lees ook mijn recensie van de prequel De eerste vonk.

Te bekijken op: Netflix

4. Shadow and Bone

Welkom in het Grishaverse van Leigh Bardugo! De Shadow and Bone serie is gebaseerd op Bardugo’s boekenserie. Het eerste seizoen komt grotendeels overeen met het eerste boek (Schim en Schaduw, in Nederland uitgebracht door Blossom Books), maar er komen ook elementen terug uit andere delen van de serie. Seizoen 2 is al aangekondigd!

Te bekijken op: Netflix

5. The Wheel of Time

De boekenserie van The Wheel of Time bestaat uit 12 boeken (of één ebook van 720 pagina’s), en is dus behoorlijk omvangrijk. Seizoen 1 kun je al bekijken op Amazon Prime, het tweede seizoen is aangekondigd en wordt momenteel gefilmd.

Te bekijken op: Amazon Prime

Veel kijkplezier!

*Een aantal links in dit bericht zijn partnerlinks van bol.com. Dit betekent dat ik een klein percentage ontvang wanneer je het boek via een van de bovenstaande links koopt.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.