Boek vs Film

Meer boekverfilmingen in 2023

Iris424 views
Afbeelding van omgevallen bak popcorn- Ancapictures via Pixabay

Het blijft interessant om je favoriete boeken op het grote doek (of thuis via de streamingsdienst) te zien. Soms is het geweldig, soms denk je: wat hebben jullie gedaan met het originele verhaal? Welke boekverfilmingen komen er nog meer aan in 2023?

The Lincoln Lawyer

Topadvocaat Mickey Haller uit L.A. is na een ongeluk aan de kant gezet. Hij start zijn carrière — en zijn bekende Lincoln — weer op als hij een moordzaak aanneemt. Seizoen 2 is nu beschikbaar op Netflix.

Shelter

De tiener Mickey Bolitar en zijn nieuwe vrienden proberen het mysterie achter een hele reeks verdwijningen in hun geboortestad te ontrafelen. Nu te zien op Amazon Prime.

The Lost Flowers of Alice Hart

Alice Hart, het geïsoleerde kind van een mishandelende vader en een mishandelde moeder, verliest plotseling beide ouders bij een brand en wordt onder de hoede gebracht van haar grootmoeder, die een bloemenboerderij en een niet nader gespecificeerd vrouwenopvangcentrum runt. Deze miniserie kun je via Amazon Prime bekijken.

The Wheel of Time

De jonge vrienden uit Two Rivers zijn verspreid over de wereld en worden door nieuwe en hele oude bedreigingen achtervolgd. De vrouw die hen heeft gevonden en begeleid, is nu machteloos om te helpen, en dus moeten ze andere bronnen van kracht vinden. In elkaar, of in zichzelf. In het licht… of in het donker. Seizoen 2 is nu beschikbaar op Amazon Prime.

A Haunting in Venice

Hercule Poirot is met pensioen en leeft in een zelfopgelegde ballingschap in Venetië, maar als hij een scéance bijwoont en een van de gasten wordt vermoord belandt de detective in een sinistere wereld van schaduwen en geheimen. Vanaf 15 september in de bioscoop.

The Ballad of Songbirds and Snakes

Het is de ochtend van de tiende jaarlijkse Hongerspelen en de achttienjarige Coriolanus Snow (Blyth) – jaren voordat hij de tirannieke president van Panem zou worden – bereidt zich voor op zijn enige kans op roem en succes. Te zien in de bioscoop vanaf 16 november.

Percy Jackson and the Olympians

Het fantastische verhaal van een 12-jarige moderne halfgod, Percy Jackson, die net in het reine komt met zijn pas ontdekte bovennatuurlijke krachten wanneer de hemelgod Zeus hem ervan beschuldigt zijn meesterbliksemschicht te hebben gestolen. Nu moet Percy door Amerika trekken om het te vinden en de orde in Olympus te herstellen. Vanaf 20 december op Disney+.

Wonka

Wonka is gebaseerd op het bijzondere personage in ‘Charlie and the Chocolate Factory’, Roald Dahl’s meest iconische kinderboek. In de bioscoop vanaf 15 december.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.