Boek vs Film

Prison Break: Sequel – Ogygia vs. Homeros’ Odyssee

Samantha2737 views
Prison Break Ogygia

Yes, yes, yes! Het is weer begonnen: Prison Break. Sequels zijn altijd tricky, want ze kunnen of heel goed, of juist heel slecht uitpakken. Ik moet ook zeggen dat ik de eerste seizoenen het best vond en dus keek ik wat sceptisch naar dit nieuwe seizoen uit, maar ik zit er meteen weer in. Maar… wist je dat dit seizoen gebaseerd is op een boek? Een eeuwenoud boek zelfs: Homeros’ Odyssee.

In deze aflevering, Ogygia, zitten direct een aantal easter eggs met verwijzingen naar de Odyssee. Goed, het is verleidelijk om lekker te fangirlen bij het wederzien van de geliefde broers Michael en Lincoln (en o wat ben ik blij dat Sucre, C-Note en zelfs die gluiperd van een T-Bag ook weer terugzijn!), maar als boekblogger zal ik het netjes bij de adaptatie houden. Voorzichtig met lezen als je de aflevering nog niet hebt gezien, want er kunnen spoilers in zitten. En eerlijk is eerlijk: toen ik nog studeerde heb ik de Odyssee gelezen, maar man o man, wat is dat lang geleden. Ik heb dus een hoop opgezocht.

Nobody

Wat, Michael Scofield leeft nog! Voor ons natuurlijk niet echt een verrassing, want anders was dit hele seizoen er niet geweest, maar wat wél een verrassing is, is dat zijn identiteit overal lijkt te verdwijnen. Googel je op Michael Scofield, dan vind je in de serie alleen maar een andere man. Michael blijkt onder de naam ‘Kaniel Outis’ in een gevangenis in Jemen te zitten. ‘Outis’ betekent in het Grieks ‘niemand’. In de Odyssee vraagt de cycloop wie hij is, waarop hij zegt: ‘no man’ (wederom ‘niemand’). Ha!

Cycloop

Over cyclopen gesproken… Cyclopen zijn reuzen met één oog (of groene, schattige monstertjes, zoals Mike uit Monsters en co). En check nu eens die creepy tatoeages op Michaels handen! Whoa, wat heeft Michael dit seizoen weer allemaal voor ons in petto? Hij heeft natuurlijk niet voor niets de naam ‘Kaniel Outis’ aangenomen en cycloopogen op zijn handen laten tatoeëren.

Heb jij nog meer easter eggs gespot die uit de Odyssee komen? Laat het ons weten, dan kunnen wij die nog opnemen in ons lijstje!

Debuteerde op 5 juni 2018 bij Meulenhoff Boekerij met 'De witte kamer', dat de Gouden Strop won. Schreef ook de thrillers 'Zij die zwijgt' en 'De dwalenden'. Leest zelf van alles, van (historische) romans tot speculatieve fictie en van fantasy tot sciencefiction.

Laat een reactie achter