OverigRomans

5 boeken(series) voor fans van De zeven zussen

Iris1169 views
5 boeken(series) voor fans van De zeven zussen - Readalicious

Ben of ken jij een fan van Lucinda Riley’s De zeven zussen serie? Deze populaire boeken hebben miljoenen mensen veroverd, maar na Atlas is de serie compleet. Vandaag geef ik 5 boekentips voor fans van De zeven zussen.

1. De Jasmijnvilla (De Jasmijnserie) van Elena Conrad

Giulia krijgt verrassend nieuws uit Italië: ze erft de prachtige geel geverfde villa inclusief jasmijn- en olijfboomgaard van haar Italiaanse grootvader. Dus vertrekt ze meteen naar de Ligurische kust, de plek waar haar moeder is opgegroeid en waar ze al snel wordt betoverd door de ongelofelijke schoonheid van het gebied.
 
Maar de buren wantrouwen de buitenlandse erfgename. Alleen leeftijdsgenoot Marco verwelkomt haar vriendelijk. Langzamerhand komt Giulia erachter dat er meer aan de hand is rondom de villa op een klif boven de zee. Want waarom heeft haar moeder destijds het contact met haar familie verbroken? Waarom zijn de Italianen zo afstandelijk? En vooral: moet ze de villa verkopen of wordt dit haar nieuwe thuis?

Ga mee naar La Bella Italia met de beeldende schrijfstijl in De Jasmijnvilla. Droom weg met Giulia en leer haar familieverhalen kennen. Lees hier mijn recensie van De Jasmijnvilla. Of koop het boek De Jasmijnvilla via bruna.nl.

2. Edwards keuze (Ridgewood Hall-serie) van Marijke Vos

Ridgewood Hall, 1904. Edward Bellamy, de oudste zoon en erfgenaam van de graaf van Ridgewood, staat voor een onmogelijke keuze. Zijn hele leven is voor hem uitgestippeld en dus ook het huwelijk met de mooie Guinevere Parker, de dochter van een succesvolle zakenman. De komst van het Schotse dienstmeisje Gillian zet echter alles op zijn kop. Kiest Edward voor de plicht of volgt hij zijn hart?

Ruim 100 jaar later. Na het overlijden van haar moeder erft Flora tot haar verbazing een roman, met daarin een oude brief die wijst op een bijzondere familiegeschiedenis. Op de vlucht voor haar verlies en de eenzaamheid vertrekt ze naar Edinburgh. Daar hoopt ze antwoorden te vinden op vragen over haar familie en zichzelf. Ze blijkt er echter ook het laatste te vinden wat ze had verwacht: een nieuwe kans op liefde. Maar durft ze zich daarvoor open te stellen?

Van mij had Edwards keuze wel 2x zo lang mogen zijn, ik wil meer! Een heerlijke roman vol familiegeschiedenis en romantiek in Edinburgh en Engeland. Lees hier mijn recensie van Edwards keuze. Of koop het boek Edwards keuze via bruna.nl.

3. P.S. Kom naar Italië van Nicky Pellegrino

Wanneer de Nieuw-Zeelandse Belle haar gelukkige leven uit elkaar ziet vallen, vindt ze dankzij een onlinepraatgroep begrip en steun bij de Italiaanse Enrico. Hun vriendschap wordt een belangrijk onderdeel van haar leven. Dus als Enrico haar een bericht stuurt en afsluit met ‘P.S. Kom naar Italië!’, besluit ze dat een nieuw avontuur misschien nét is wat ze nodig heeft.

Aangekomen bij Enrico’s palazzo in het prachtige Puglia, is het duidelijk dat hun levens totaal verschillend zijn. Maar ondanks zijn rijkdom en zijn chaotische maar hechte familie, begint ze te beseffen dat Enrico haar misschien net zo hard nodig heeft als zij hem…

P.S. Kom naar Italië is een ontroerend en hoopvol boek vol prachtige scènes over het vinden, houden en verliezen van de liefde. Een feelgood met veel diepgang tegen de achtergrond van het zuiden van Italië. Lees hier mijn recensie van P.S. Kom naar Italië. Of koop het boek P.S. Kom naar Italië via bruna.nl.

4. De Italiaanse dochter (De Verloren dochters-serie) van Soraya Lane

Lily, een jonge Engelse wijnmaker, reist naar een wijngaard aan het Comomeer om van de legendarische familie Martinelli meer te leren over het maken van wijn. Ze voelt zich zo thuis bij de familie en de manier van leven op het Italiaanse platteland dat het lijkt alsof ze hier thuishoort. En dat ligt niet alleen aan de aantrekkingskracht die ze voelt voor de knappe oudste zoon Antonio. Lily heeft net ontdekt dat het onbekende verleden van haar oma terugvoert naar het beroemde La Scala theater in het vlakbij gelegen Milaan, en naar een prominente bakkersfamilie uit Piedmont. Is het toeval dat Lily nu hier beland is? Of het lot?

Terwijl de gevoelens tussen Lily en Antonio aanzwellen, onderneemt ze een zoektocht naar de waarheid over haar grootmoeder en overgrootmoeder. Lily ontdekt het meeslepende en hartverscheurende verhaal van twee jonge geliefden die moeten kiezen tussen familie en liefde: Estée, een jonge ballerina, en Felix, de jonge erfgenaam van zijn families bakkerij-imperium. Hun liefde zal de familie uiteindelijk verscheuren.

De Italiaanse dochter is precies gedoseerd genoeg qua details en grote lijnen om je niet meer los te laten Hou je van Italië, wijn, romantiek en familiehistorie, dan is dit dé roman voor jou. Lees hier mijn recensie van De Italiaanse dochter. Of koop het boek De Italiaanse dochter via bruna.nl. 

5. Een wijngaard op Mallorca van Carmen Bellmonte

Mallorca, 1913. De familie Delgado heeft een kleine wijngaard, maar de zaken gaan niet goed. Oudste dochter Antonia en haar verloofde Mateo gaan naar Cuba om een nieuwe wijngaard te beginnen, zodat ze de familie kunnen ondersteunen. Maar als ze daar aankomen, blijkt de situatie minder rooskleurig dan Antonia had verwacht, en ook Mateo laat zich van een andere kant zien. De charmante ondernemer Frederico biedt zijn hulp aan, maar Antonia weet niet of ze hem kan vertrouwen. Zal de familie Delgado de moeilijke tijden doorstaan? En tegen welke prijs?

Een wijngaard op Mallorca is een meeslepende familiesaga met historische aspecten. De hartverscheurende tegenslagen in de Delgado familie tegen de achtergrond van hun familiebedrijf zorgen voor een prachtig verhaal. Lees hier mijn recensie van Een wijngaard op Mallorca. Of koop het boek Een wijngaard op Mallorca via bruna.nl.

De links naar bruna.nl zijn partnerlinks, daar ontvang ik een klein percentage wanneer je via deze link een aankoop doet. Dit heeft geen invloed op jouw prijs.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.