Overig

50 gratis boeken met de VakantieBieb-app!

Lucia1589 views

Op social media volg ik leesambassadeur Lidewijde Paris en zij kondigde de VakantieBieb aan: een app waarop je maar liefst 50 gratis boeken kan lezen. Dat laat ik me geen twee keer zeggen. Ik downloadde de app!

De vakantiebieb ging op 1 juli open. Er staan vooral jeugdboeken (bekijk de lijst) in, o.a. Paul van Loon en Carry Slee, maar er zijn ook twintig boeken voor volwassenen (bekijk de lijst). Opvallend veel titels zijn van Nederlandse schrijvers (yay!) en het aanbod is erg divers: informatieve boeken, romans en thrillers. Het mooie is dat boeken lezen via de app ook offline werkt, je hoeft dus niet op de camping te gaan zoeken naar wifi om je boek uit te lezen.

Zelf las ik Jaap Robben met Zomervacht. Een fijn boek, waar ik van genoten heb. Andere boeken die me interessant leken waren:

  • Ik moet nog even kijken of ik kan – De stille revolutie van de introverte mens Liesbeth Smith
  • De heilige rita van Tommy Wieringa
  • Ach, moedertje van Hugo Borst

Omdat ik zelf een e-reader gewend ben, is het lezen via je telefoon wel anders (klein en geen woordenboek, maar je hebt hem je telefoon wel altijd in je broekzak!). Ook lijkt de app nog geoptimaliseerd te kunnen worden. Soms als ik naar de volgende pagina swipte zag ik twee halve pagina’s en moest ik nogmaals heen en weer om de volledige bladzijde te zien.

Vakantiebieb eindigt 31 augustus!

De Vakantiebieb is een erg sympathiek initiatief om mensen aan het lezen te krijgen. Als je nog een boek wilt uitlezen, download de app dan snel. Je kunt tot 31 augustus lezen.

Download hier:

Leest, schrijft en bewondert. Haar laatste roman is 'De geur van een moeder'. Haar debuutroman 'Niemand zoals hij' verscheen in 2020. Deze roman is genomineerd voor de Hebban Debuutprijs 2020. Ze publiceerde verder bij Extaze, De Revisor en De Optimist. Heeft een schrijverswebsite.

Laat een reactie achter