Overig

5x boeken met prachtige covers

Iris2026 views

Don’t judge a book by its cover is een bekend gezegde, maar hou jij je er wel aan? Ik niet, waardoor ik regelmatig thuis ben gekomen met boeken waarvan ik amper de flaptekst had gelezen. Dus hierbij vijf boeken met prachtige covers!

1. De selectie – Kiera Cass

de selectie Voor 35 meisjes is de selectie dé kans op een beter leven. Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig caste-leven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. De selectie biedt de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon.
America Singer vindt het echter een nachtmerrie. Ze moet haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten voor een strijd om een kroon die ze niet wil. Ze moet in een paleis wonen dat continu wordt aangevallen door rebellen. Dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles. America realiseert zich dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.

De selectie is dus zo’n boek dat ik had gekocht omdat ik verliefd werd op de cover. Het is het eerste deel uit een serie (en alle boeken in de serie hebben zulke geweldige covers), dus als het verhaal je ook bevalt dan kan je even vooruit. Kiera Cass schreef ook Siren, met net zo’n geweldige cover.

2. Cinder – Marissa Meyer

Mensen en androïden leven samen in de grauwe straten van Nieuw Peking. Een dodelijke plaag houdt lelijk huis onder de bevolking. Vanuit de ruimte kijken de meedogenloze maanmensen toe, hun kans afwachtend. Niemand weet dat het lot van de aarde afhangt van één meisje Cinder, een getalenteerde monteur, is een cyborg. Ze is een tweederangsburger met een mysterieus verleden, beschimpt door haar stiefmoeder en beschuldigd van de ziekte van haar stiefzus. Maar als prins Kai in haar leven verschijnt, bevindt ze zich plots in het midden van een intergalactische strijd. Verscheurd door de keuze tussen plicht en vrijheid, loyaliteit en verraad, moet Cinder eerst de geheimen uit haar verleden achterhalen om de toekomst van haar wereld te kunnen beschermen.

Ook Cinder is het eerste deel van een spannende serie. Het sprookje Assepoester wordt hier op een wel héél andere manier verteld. Sprookjes, cyborgs en prinsen, wat wil je nog meer in een boek?

3. The Sin Eater’s Daughter – Melinda Salisbury

sineatersdaughterTwylla is uitverkoren. Ze is niet van koninklijken bloede, maar de goden hebben haar gezegend met een bijzondere gave. Hierdoor zal ze later de prins huwen en met hem heersen over het koninkrijk Lormere. Maar voorlopig beschouwt Twylla haar gave vooral als een vloek: door dageraadschade te drinken wordt haar huid giftig. Zo kan ze landgenoten die van verraad beschuldigd worden met een simpele aanraking om het leven brengen. Twylla beseft dat ze geen vrije keus heeft en het werktuig is van de goden en de koningin. Bovendien raakt ze zonder het te beseffen verstrikt in een web van intriges.

The Sin Eater’s Daughter is geschreven in een sprookjesachtige setting en bevat onder andere een prins en een vloek. Lees mijn recensie over dit boek hier.

4. Ragdoll – Daniel Cole

ragdollEen lichaam van zes verschillende aan elkaar genaaide lichaamsdelen wordt in het appartement tegenover dat van rechercheur Wolf gevonden. Wie heeft deze gruwelijke lappenpop gecreëerd?
Terwijl Wolf samen met zijn collega’s Baxter en Edmunds achter de identiteiten van de zes slachtoffers probeert te komen, krijgt Wolfs ex-vrouw een lijst toegestuurd met zes namen en de zes data waarop deze mensen zullen worden vermoord. En Wolfs naam staat erop, als laatste. De Lappenpopmoordenaar heeft het vonnis bepaald. Wolf zal sterven op 14 juli. Zullen de rechercheurs Wolfs leven kunnen redden?

Het is niet zozeer de cover van Ragdoll die indruk maakt, maar de bindwijze Het boek lijkt namelijk (net als de lijken in het boek) aan elkaar genaaid. Echt een aanwinst voor je boekenkast, want de rug van het boek is om gezien te worden. Het tweede deel Marionet is net uit en ook al zo mooi!

5. The Accident Season – Moïra Fowley-Doyle

Cara woont met haar moeder, zus Alice en stiefbroer Sam in een dorpje. Ze heeft niet veel vrienden en haar vader is een aantal jaar geleden overleden na het seizoen. Het hele jaar gaat het leven z’n gangetje, maar die ene maand per jaar moeten ze extra voorzichtig doen. En zeker dit jaar, want Bea heeft voorspeld dat het het ergste seizoen van allemaal wordt…
Maar waarom is de familie behekst, en hoe kunnen ze de betovering verbreken?

The Accident Season is meer dan een sprookjesachtig boek. Het voelt anders dan de andere boeken en weet je aandacht te pakken en niet meer los te laten. Lees mijn recensie over The Accident Season hier.

Welke boeken heb jij gekocht vanwege de mooie cover?

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.

Laat een reactie achter