Events, uitjes en reizenOverig

5x de leukste hotels voor boekenliefhebbers

Iris826 views

De zomervakantie komt er aan! Heb jij al plannen? Als je ze nog niet hebt, lees dan snel verder voor de leukste hotels voor boekenliefhebbers.

Gladstones library

Gladstone’s Library – Flintshire

Misschien wil je wel graag in een bibliotheek logeren? Ze hebben 26 slaapkamers en duizenden boeken, klinkt als een goede verdeling toch? Als kind was dit echt mijn droom: de hele nacht in de bibliotheek blijven. Daarnaast zijn er ook workshops, masterclasses en meer te volgen. De bibliotheek is te vinden in Flintshire, Verenigd Koninkrijk. Meer informatie kun je hier vinden.

Wonderland House – Brighton

Ben je dol op het boek Alice in Wonderland? In Brighton, UK, kun je logeren in een hotel dat gebaseerd is op dit boek. Ik kijk nu al uit naar de tea party’s! Het hotel heeft uitzicht op zee en ik kan je vertellen – Brighton is een geweldige stad om te bezoeken. Er zijn zo veel leuke tweedehands boekhandels te vinden, dus misschien kun je nog een mooi exemplaar van Alice in Wonderland scoren! Meer informatie kun je hier vinden.

Sylvia Beach – Newport Beach, Oregon

Het Sylvia Beach heeft kamers gebaseerd op verschillende auteurs. Verblijf bijvoorbeeld in de J.K. Rowling kamer – volledig in Harry Potter thema – of de kamers gebaseerd op Mark Twain, J.R.R. Tolkien, Emily Dickinson of een van de andere vele namen? In alle kamers zijn boeken te vinden, en er is natuurlijk nog een bibliotheek in het hotel. Dus waar wacht je nog op? Meer informatie kun je hier vinden.

Book and Bed – Tokyo

In dit hostel slaap je letterlijk tussen de boeken – de bedden bevinden zich ín de boekenkast. Je hebt geen eigen badkamer (of veel privacy), maar zeg nou zelf: dit is toch een once-in-a-lifetime experience? Meer informatie kun je hier vinden.

La Librairie – Parijs

Heb je een weekendje Parijs op de planning staan? Dan is La Librairie het perfecte hotel voor boekenliefhebbers! Ik wil ook zo’n boekenkast achter m’n bed – ik zou voor eeuwig in bed blijven liggen lezen. Maar vergeet niet ook de deur uit te gaan – bijvoorbeeld naar Shakespeare and Company of andere leuke hotspots in Parijs. Meer informatie over het hotel vind je hier.

Dit artikel is ongesponsord en ter inspiratie – ik heb in geen van de hotels gelogeerd en kan daar ook niets over zeggen.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.