Boek vs FilmOverig

5x verfilmde boeken voor Halloween

Iris597 views

Het is bijna Halloween! Ga jij nog een spooky film kijken? Netflix heeft een groot assortiment, waardoor je kan blijven zoeken. Ga dan voor een verfilmd boek! Vandaag geven we 5 filmtips voor Halloween die je op Netflix kan vinden.

1922

1922 is gebaseerd op de novelle van Stephen King, de koning van de horror. Perfect voor Halloween! Een boer geeft op papier toe dat hij zijn vrouw heeft vermoord, maar haar dood is pas het begin van een macaber verhaal.

Van Helsing

Gebaseerd op de stripverhalen, maar die zijn weer gebaseerd op het verhaal van Dracula. Na een driejarige coma ontwaakt Vanessa in een wereld geteisterd door vampieren. Samen met een bont gezelschap van overlevenden gaat ze het overlevingsgevecht aan.

It Chapter Two

It is natuurlijk wel een klassieker. Heb je het tweede deel al gezien? Zevenentwintig jaar na de gruwelijke aanvaring met Pennywise wordt de Losers Club gevraagd om terug te keren naar Derry en af ​​te maken waar ze aan begonnen waren.

Shutter Island

Wist je dat Shutter Island gebaseerd is op een boek, geschreven door Dennis Lahene. De verontrustende visioenen van een Amerikaanse marshal compromitteren zijn onderzoek naar de verdwijning van een patiënt uit een psychiatrisch ziekenhuis.

Gone Girl

Gone Girl is geen horror, maar wel héél spannend. Dus ook geschikt voor Halloween, toch? Het huwelijk van Nick is al niet zo best meer, maar op een dag komt hij thuis en is zijn vrouw verdwenen. Het politieonderzoek brengt schokkende feiten aan het licht.

Veel kijkplezier!

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.