BoekenboxenOverig

Boekenboxen: Powell’s Indiespensable

Samantha1 comment1168 views

Een tijd geleden begon het te kriebelen: ik wilde graag een boekenbox uitzoeken. Ik vond het vroeger heerlijk om de bibliotheek te snuffelen en willekeurige boeken uit de kasten te halen. Natuurlijk kan dat ook in de boekenwinkel en online, maar het echte willekeurige aspect is voor mij grotendeels weg. Dat komt deels door het recenseren (je komt dan snel op de nieuwere boeken uit) en deels doordat je beïnvloed wordt door lezers om je heen. Vandaar de boekenbox: op die manier kon ik weer een beetje het verrassingselement terugkrijgen, hoopte ik.

https://www.instagram.com/p/Bi22F25jyT_/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Er zijn veel boekenboxen waar je uit kunt kiezen. Ik wilde er zelf eentje met romans erin (ik lees zelf namelijk voornamelijk thrillers) en ik hoefde niet al te veel poespas wat betreft boekenleggers en zo. Na wat onderzoek te hebben gedaan, kwam ik uit op de box ‘Indiespensable’ van de onafhankelijke boekhandel Powell’s Books uit Portland, Oregon. Ze kiezen eens in de 6 à 8 weken een nieuw boek uit. Je krijgt daar een (meestal) eerste, gesigneerde editie van met een uniek design en sleeve voor het boek. Daarnaast zit er vaak een extra boek bij en wat items die bij het verhaal passen.

She Would Be King

Een prijzige box, maar ik heb hem toch gekozen, vooral vanwege de zorg die er in de samenstelling zit. Ik heb tot nu toe één box ontvangen, met daarin She Would Be King van Wayétu Moore. Prachtige roman! Het volgende boek is van John Boyne en dat stond toevallig al op mijn lijstje, dus daar ben ik heel blij mee.

En is dat verrassingselement er weer? Jazeker! Je weet van tevoren namelijk wel welk boek er in zit – als je het opzoekt in ieder geval – maar je weet niet welke extra’s erbij zitten. Zo weet ik nu dus dat er in de volgende box A Ladder to the Sky van John Boyne in zit, maar dat is ook alles. Als je het leuk vindt zo nu en dan verrast te worden, raad ik in ieder geval absoluut aan een boekenbox te zoeken, want het voelt iedere paar maanden als een cadeautje!

https://www.instagram.com/p/BqIUvPunfTL/?utm_source=ig_web_button_share_sheet
Debuteerde op 5 juni 2018 bij Meulenhoff Boekerij met 'De witte kamer', dat de Gouden Strop won. Schreef ook de thrillers 'Zij die zwijgt' en 'De dwalenden'. Leest zelf van alles, van (historische) romans tot speculatieve fictie en van fantasy tot sciencefiction.

1 reactie

  1. Leuk geschreven, ik ben ook gezwicht voor de Powell’s Indiespensable serie. Ik heb ze vanaf volume 14. De mensen van Powell’s kiezen geweldige boeken. Stel je voor ik had eerder een abo genomen dan had ik voor 40 US$ een gesigneerde hardcover gehad van Paul Harding’s Tinkers…… dat zelfde boek in deze gelimiteerde uitvoering is nu meer dan 1000 Euro waard. Ik deel de menign dat het geweldig leuk is om elke keer je pakketje te openen en te zien wat ze er nu weer ingestopt hebben.

Laat een reactie achter