Overig

Boekenclubs van… celebrities!

Samantha2852 views

Voor sommige bekende mensen heb ik een grote zwak. Emma Watson is hier een van. Ze is een maand jonger dan ik, maar wauw, wat heeft zij het goed voor elkaar. En toch staat ze heel stevig met beide benen op de grond. Ze is ambassadeur van de Verenigde Naties, kiest haar rollen zorgvuldig én leest veel. Ik wist al dat ze weleens boeken achterlaat in de metro. Dat ze ook een boekenclub op Goodreads heeft, dat wist ik dan weer niet. Er gaat een wereld voor me open: blijkbaar is ze niet de enige celebrity die haar liefde voor boeken deelt, want Reese Witherspoon doet dat ook!

Our Shared Shelf – Emma Watson

@booksonthesubway @booksontheunderground @oursharedshelf #Mom&Me&Mom

Een bericht gedeeld door Emma Watson (@emmawatson) op


Emma Watson blijkt maar weer de perfecte vertolker van Hermione Granger en Belle te zijn. Vorig jaar startte ze haar boekenclub Our Shared Shelf op Goodreads. Ze lezen één boek per maand en hebben dan nog een extra maand om het boek te bespreken. Emma zelf laat iedere keer weten wat het nieuwe boek wordt en stelt steeds alvast een paar vragen waar je over na kunt denken tijdens het lezen. Next up: The Handmaid’s Tale (Verhaal van de dienstmaagd, een dystopische roman van Margaret Atwood. Lang geleden uitgegeven, maar weer helemaal populair door de ontwikkelingen van de laatste jaren in onze maatschappijen en door Hulu’s nieuwe serie hierover. Duimen dat hij ook door een zender in Nederland op wordt gepakt.

#RWBookClub – Reese Witherspoon


Reese Witherspoon heeft op social media een soort boekenclub die je kunt volgen onder de tag #RWBookClub. Ze geeft via die tag aanbevelingen van boeken die ze heeft gelezen en haar goed bevallen. Ze post wat onregelmatig, maar heeft wel een goede neus voor boeken. Zo las ze Gone Girl van Gillian Flynn voordat het boek überhaupt gepubliceerd was. De meest recente post die ik kon vinden, was haar tip over Ruth Wares De vrouw uit suite 10. Grappig trouwens: Reese doet duidelijk veel moeite voor haar boekfoto’s, want kijk hoe Instagram-waardig ze zijn!

Weten jullie nog meer acteurs of actrices die veel lezen en dit ook delen? Drop dat dan vooral in de comments.

Debuteerde op 5 juni 2018 bij Meulenhoff Boekerij met 'De witte kamer', dat de Gouden Strop won. Schreef ook de thrillers 'Zij die zwijgt' en 'De dwalenden'. Leest zelf van alles, van (historische) romans tot speculatieve fictie en van fantasy tot sciencefiction.

Laat een reactie achter