Overig

Book tag – Beauty and the Beast

Iris2235 views

Yes! We werden door Kwante in Wonderland getagged om de Beauty and the Beast book tag te doen. Als groot fan van deze klassieker zeg ik daar geen nee tegen! Ben je benieuwd naar mijn ‘Gaston’ onder de boeken? Lees dan snel verder!

Tale as old as time

Een thema waar ik dol op ben zijn dystopische boeken. Van de klassieker 1984 van George Orwell tot The Hunger Games van Suzanne Collins, ik blijf dit genre graag lezen in al veel verschillende boeken. Leuk feitje: het eerste boek van The Hunger Games was het eerste YA boek dat ik bewust las als YA boek. Ik heb het gekregen toen ik mijn diploma van de middelbare school haalde en daarna was ik hooked. Al snel ontdekte ik the bookdepository, waar ik hele YA series vandaan haalde. Mijn halve boekenkast staat vol met dystopische verhalen en ik krijg er geen genoeg van!

Belle

Ik ben echt een sucker voor een mooie cover en ben dan snel geneigd om een boek gewoon mee te nemen. Het eerste boek dat ik écht kocht voor de cover was The Selection van Kiera Cass. Die prachtige jurk op het eerste boek had me al snel overgehaald om het boek te kopen. De hele serie heeft prachtige covers, en het eerdere boek Siren van Kiera Cass werd pas ook opnieuw uitgegeven met een soortgelijke cover. Aanwinsten voor je boekenkast!

Be our guest

Dit vind ik een moeilijke vraag! Ik zou eigenlijk liever een auteur uitnodigen als mijn gast dan een personage uit een boek. Ik zou graag Chimamanda Ngozi Adichie een keer horen spreken, of aan J.K. Rowling willen vragen waar ze haar ideeën vandaan haalt. Oké, als ik echt moet kiezen voor een fictioneel karakter: ik zou James Bond wel willen uitnodigen, omdat ik dol ben op zijn iconische karakter. En America uit The Selection mag ook langskomen, ik ben benieuwd waar ze haar jurken vandaan haalt.

Beast

Hierbij moest ik meteen denken aan de Bodyguard serie van Chris Bradford. Ik had hier hele lage verwachtingen van – het leek me gewoon niet zo interessant en vrij voorspelbaar, maar deze boeken hebben me positief verrast.

Gaston

Weer zo’n moeilijke vraag! Hmm een boek waar iedereen van hield en ik niet weet ik zo niet meteen, misschien Verdwenen van Tara Altebrando? Ik bleef maar wachten op een climax, een moment dat zou verrassen, maar het kwam maar niet. Ik vroeg me echt af waarom dit boek zo in de hemel wordt geprezen soms, want ik zag het totaal niet. Overigens heb ik dit boek gerecenseerd op Hebban.nl, bekijk de recensie hier.

Something there

Hier ga ik voor Carve the Mark! Zoals ik al aangaf in mijn recensie kwam dit boek vrij langzaam op gang. Hierdoor twijfelde ik toch of ik het boek weg zou leggen. Ik heb de Divergent trilogie ook niet gelezen, en had daar wel hele positieve dingen over gehoord. Hierdoor waren de verwachtingen heel hoog voor Carve the Mark. Maar ik ben blij dat ik het boek heb uitgelezen, want het is wel heel sterk!

De plaatjes zijn gemaakt door Melissa van Melissa’s Bookworld. Ga je ook deze tag invullen? Tag ons, dat vinden we heel leuk om te zien!

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.

Laat een reactie achter