LuisterboekenOverig

De beste gratis boeken op Spotify #3

Iris1035 views
Spotify luisterboek

Beluister je graag luisterboeken? Kijk eens naar het aanbod op Spotify! Het aanbod groeit dagelijks, daarom geef ik vandaag weer een paar tips voor de beste gratis luisterboeken op Spotify.

1. Pride & Prejudice – Jane Austen

In het landelijke Engeland aan het einde van de achttiende eeuw worden de vijf zusjes Bennet door hun moeder opgevoed met één enkel doel voor ogen: een geschikte man vinden en trouwen. De koppige Elizabeth is het hier echter niet geheel mee eens.

Deze klassieker van Jane Austen is een van mijn favoriete boeken. Wist je dat Pride & Prejudice ook gratis te beluisteren is op Spotify? Dat is veel uur aan luisterplezier gegarandeerd! Beluister Pride & Prejudice hier.

2. Stromboli – Saskia Noort

Na de zoveelste fysieke ‘uitschieter’ van haar man, besluit de succesvolle schrijfster Sara definitief door te zetten en haar gezin te verlaten. Dit wordt haar niet in dank afgenomen en in plaats van begrip, oogst ze misprijzen en raakt ze geïsoleerd. Ze besluit letterlijk afstand te nemen en boekt een retraite op het idyllische Italiaanse vulkaaneiland Stromboli. Onder leiding van een wereldvermaarde goeroe probeert ze in een bont gezelschap misfits weer tot zichzelf te komen. Maar wat een frisse start had moeten worden, mondt al snel uit in een afdaling naar de diepste krochten van haar verleden.

Beluister Stromboli hier.

3. The Great Gatsby – F. Scott Fitzgerald

Jay Gatsby is de man die alles heeft. Iedereen die iets voorstelt wordt gezien op zijn feestjes. Zijn landgoed op Long Island zindert van de jonge mensen die drinken, dansen en over de mysterieuze Gatsby praten. Want Gatsby – jong, knap en verschrikkelijk rijk – lijkt altijd een eenling tussen de menigte, kijkend en in afwachting, hoewel niemand weet waarvan. Onder de broeierige oppervlakte van zijn leven schuilt een geheim: een stil, onmogelijk verlangen naar Daisy Buchanan. En deze destructieve obsessie dreigt alles te vernietigen.

Deze Amerikaanse klassieker staat ook op Spotify en kun je hier vinden.

4. De hartsvriendin – Heleen van Royen

Yvonne de Graaf is gelukkig getrouwd met haar jeugdliefde Maarten, heeft twee tienerkinderen en een vrijwilligersbaan bij de Vogelopvang. Op Facebook heeft ze 34 vrienden, maar in werkelijkheid beschouwt ze Mona als haar enige en beste vriendin. Wanneer Mona het op Yvonne’s veertigste verjaardag laat afweten én ze een wel heel opmerkelijk cadeau krijgt van haar kinderen, verandert de zachtaardige Yvonne in een daadkrachtige vrouw die niet langer met zich laat sollen.

Beluister De hartsvriendin hier.

5. Mijn verhaal – Becoming – Michelle Obama

Toen Michelle Robinson klein was, was haar wereld de South Side van Chicago, waar zij en haar broer Craig in het appartement van hun ouders op de eerste verdieping een slaapkamer deelden en waar ze in het park tikkertje speelden en waar haar ouders, Fraser en Marian Robinson, haar opvoedden tot een oprechte en zelfverzekerde jonge vrouw. Maar het leven bracht haar al gauw naar heel andere werelden, onder andere de collegezalen van Princeton, waar ze voor het eerst voelde wat het betekende om de enige zwarte vrouw in de zaal te zijn, tot de glazen kantoortoren waar ze als topbedrijfsjurist werkte – en waar op een zomermorgen een rechtenstudent genaamd Barack Obama voor haar bureau verscheen en haar zorgvuldig geplande leven in de war schopte.

Beluister Becoming, het verhaal van Michelle Obama, hier.

Wil je meer tips? Lees ook onze andere blogs over gratis luisterboeken op Spotify hier en hier.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.