Events, uitjes en reizenOverig

De leukste boekhandels in Amsterdam

Iris2198 views
amsterdam

Onze hoofdstad zit vól leuke winkels, en zeker leuke boekhandels. Welke boekhandels moet je echt bezoeken als je in Amsterdam bent?

Scheltema

Scheltema is een walhalla voor boekliefhebbers! Met maar liefst vijf verdiepingen hebben ze heel veel boeken en zijn alle genres goed vertegenwoordigd. Wist je dat de boekhandel al in 1853 is opgericht? Je zou het niet denken als je op het Rokin binnenloopt, want de boekhandel is met z’n tijd mee gegaan.

Adres: Rokin 9, 1012 KK Amsterdam

Scheltema

The Book Exchange

The Book Exchange heeft een heel groot aanbod Engelstalige tweedehands boeken – ze zeggen zelfs dat ze de grootste zijn van het Europese vasteland. Toen ik nog in Amsterdam woonde, ging ik hier regelmatig met een vriendin naartoe om wat rond te neuzen.

Adres: Kloveniersburgwal 58, 1012 CX Amsterdam

Waterstones

Een andere Engelstalige boekhandel in Amsterdam is Waterstones. Ik kom hier graag, niet alleen voor het grote aanbod maar ook voor de leuke evenementen die ze hebben! De boekhandel heeft regelmatig lezingen door het eigen personeel en ik ben dol op de bevlogenheid en de interessante niet-alledaagse onderwerpen. Het gaat niet om de allernieuwste boeken, maar juist ook de klassiekers of vergeten boeken. Kijk ook even boven de deur voordat je naar binnen loopt – er staat een leuke tekst boven de deur!

Adres: Kalverstraat 152, 1012 XE Amsterdam

Happy Bookieman

Bezoek je liever een iets minder grote boekhandel? Ga dan naar de Happy Bookieman aan de herengracht! Ook hier kun je terecht voor tweedehands boeken, dus je gaat hopelijk niet volledig failliet naar huis na een bezoekje 😉 De kleinschalige en persoonlijke winkel is echt een aanrader!

Adres: Herengracht 267A, 1016 BJ Amsterdam

De Kookboekhandel 

Op zoek naar kookboeken? Dan kun je het beste naar de Kookboekhandel gaan! Deze gespecialiseerde winkel is een begrip in Amsterdam. Tip: haal het kookboek van Cees Holtkamp en wandel daarna even door om wat lekkers te halen bij de patisserie zelf aan de vijzelgracht.

Adres: Haarlemmerdijk 133, 1013 KG Amsterdam

American Book Center

Of voor nog meer Engelstalig kun je het American Book Center bezoeken. Ze zitten tegenover Waterstones dus twee vliegen in één klap! Ik ben vooral dol op de hoge boekenkast naast de trap, zou ik ook zoiets in mijn huis kunnen krijgen?

Adres: Spui 12, 1012 XA Amsterdam

Welke boekhandels bezoek jij graag in Amsterdam?

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.