Events, uitjes en reizenOverig

De leukste boekhandels in Antwerpen

Iris457 views
Antwerpen - Afbeelding van armennano via Pixabay

Onlangs was ik een dagje winkelen in Antwerpen, en ik bleef maar tegen leuke boekhandels aanlopen! Deze Belgische stad vol leuke straatjes en prachtige gebouwen is een waar walhalla voor boekenliefhebbers. Dus vandaag mijn bookish tips:

1. Standaard Boekhandel Antwerpen Schoenmarkt

Deze boekhandel is deel van de keten Standaard Boekhandel, en zit centraal in de binnenstad. Met twee verdiepingen hebben ze veel boeken van allerlei genres, dus grote kans dat je kan vinden wat je zoekt.

Adres: Schoenmarkt 16/18, 2000 Antwerpen, België

Boekhandels Antwerpen - Standaard Boekhandel - Readalicious-min

2. Bookz & Booze Antwerpen

Dit was meteen mijn favoriet van de dag! Bij Bookz & Booze hebben ze de boeken gecombineerd met … je raad het al – drank. Dus een bijpassende fles wijn bij Addie LaRue, een fles bijpassende whiskey bij een Star Wars boek, etcetera. Soms matcht de titel bij de naam van de drank, soms het etiket, en soms past de drank bij het plot van het boek. Een super creatief idee! Ik heb achteraf spijt dat ik geen boek met booze heb uitgezocht, dus hier ga ik zeker een keer naar terug.

Adres: Gierstraat 2, 2000 Antwerpen, België

Boekhandels Antwerpen - Bookz and Booze - Readalicious

3. Boekhandel ’t Stad Leest

De onafhankelijke boekhandel ’t Stad Leest zit in een prachtige lichte ruimte en verkoopt ook vinyl en heeft een café. Er lagen relatief weinig leesboeken, maar de winkel was ruim opgezet met ook veel reisboeken, kookboeken en andere non-fictie.

Adres: Oudaan 18, 2000 Antwerpen, België

Boekhandels Antwerpen - t Stad Leest - Readalicious-min

4. 4Geeks

4Geeks verkoopt weinig boeken, maar heel veel boekgerelateerde items! Van Funko’s tot mokken tot toverstaffen tot klokken… Het assortiment aan merchandise is enorm.

Adres: Meir 78, 2000 Antwerpen, België

Boekhandels Antwerpen - 4Geeks- Readalicious-min

5. The Other Shop

Bij The Other Shop kun je een combinatie van boeken en boekgerelateerde items vinden. Van bijzondere titels als The Beautiful Poetry of Donald Trump tot een Jane Austen memory spel (waarbij je de koppels bij elkaar moet zoeken) tot lichtgevende boeken-lampen. Deze combinatie zorgt ervoor dat er een hóóp leuke dingen in de winkel te vinden zijn, echt een bezoekje waard!

Adres: Melkmarkt 31, 2000 Antwerpen, België

Boekhandels Antwerpen - The Other Shop - Readalicious-min

6. Stripwinkel Beo

Stripwinkel Beo heeft een grote collectie strips: vooral Nederlands & Vlaamstalig, en nieuwe strips. De winkel bestaat al sinds 1977, en naast de uitgebreide collectie stonden er ook dozen met strips voor maar 1 euro per stuk – perfect als je op zoek bent naar een koopje of even wilt snuffelen.

Adres: Oudevaartplaats 16, 2000 Antwerpen, België

Boekhandels Antwerpen - Stripwinkel Beo - Readalicious-min

7. Fans

Het kleine winkeltje Fans stond tot het plafond gevuld met merchandise. Van Funko’s tot posters tot poppen: je kijkt je ogen uit. Zeker waard om een kijkje te nemen.

Adres: Kammenstraat 80, 2000 Antwerpen, België

Boekhandels Antwerpen - Fans - Readalicious

8. Mekanik Strip

Als je meer van Marvel en Manga houdt, dan is Mekanik Strip meer je ding. De winkel zit wat uit het centrum, maar de grote hoeveelheid stripboeken is het waard om het stukje om te lopen. Ik begreep dat Mekanik Strip (die ooit begon met stripboeken en mechanisch speelgoed, vandaar de naam) een van de grootste stripboekhandels van België is.

Adres: Sint-Jacobsmarkt 73, 2000 Antwerpen, België

Boekhandels Antwerpen - Mekanik Strip - Readalicious-min

9. The Geeky Cauldron

Dit is geen boekhandel, maar wel de perfecte tussenstop. The Geeky Cauldron is een café en zit tegenover Mekanik Strip. Het café is helemaal geeky ingericht: je kijkt je ogen uit! Maar ook het menu is goed over nagedacht. Zelf dronk ik een glaasje fairy blood, maar je kon ook gaan voor Rum Weasly, You Shall Not Passoa of een van de andere creatieve benamingen.

Adres: Sint-Jacobsmarkt 88/90, 2000 Antwerpen, België

Boekhandels Antwerpen - The Geeky Cauldron - Readalicious-min

Ken jij nog leuke boekhandels in Antwerpen die ik de volgende keer niet mag missen?

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.