Events, uitjes en reizenOverig

De leukste boekhandels in Den Bosch

Iris932 views
Foto van Den Bosch - Photo by hej_lian on Unsplash

Den Bosch is de stad van de Bossche bollen! Maar als je de hele dag in deze leuke stad doorbrengt, kan ik een van mijn favoriete boekhandels niet overslaan. Hieronder volgen enkele tips:

Adr. Heinen

De Libris-boekhandel Adr. Heinen zit al sinds 1844 in het centrum van Den Bosch. Ze hebben een uitgebreide collectie boeken, waaronder veel Nederlandse literatuur. Ik hou van de verschillende kleine ruimtes die door trappen met elkaar verbonden zijn, het voelt alsof je op ontdekkingstocht bent in deze winkel! Er is ook een café waar je terecht kunt voor een kop koffie en een goed boek. Dit is echt een van mijn favoriete boekhandels: je kan hier heerlijk ronddwalen en de opzet is echt magisch.

Adres: Kerkstraat 27, 5211 KD ‘s-Hertogenbosch

Terre Boeken

Op zoek naar tweedehands boeken? Ga dan naar boekhandel Terre boeken. Elk boek dat je koopt draagt bij aan het werk van kinderrechtenorganisatie Terre des Hommes. Ze hebben ook een webshop, maar niets is leuker dan zelf rondstruinen naar pareltjes.

Adres: Vughterstraat 122-128, 5211 GM ‘s-Hertogenbosch

Luiscius Antiquarian Booksellers

Bij de Luiscius Antiquarian Booksellers loop je niet zomaar even binnen, deze boekhandel is alleen op afspraak geopend. Ze zijn gespecialiseerd in kunstboeken en hebben een online shop.

Adres: Triniteitstraat 5, 5211 KW ‘s-Hertogenbosch

Boekenvoordeel Den Bosch

Minder bijzonder/speciaal, maar wel altijd fijn voor leuke dealtjes: de Boekenvoordeel! Ze hebben hier vaak ramsj of beschadigde boeken, maar ook regelmatig zie ik hier leuke nieuwe boeken op de tafels liggen.

Adres: Hinthamerstraat 48, 5211 MR ‘s-Hertogenbosch

AKO Den Bosch CS

Reis je met het openbaar vervoer? Het station in Den Bosch is prachtig, dus loop vooral even een rondje. Loop dan richting de AKO, waar je de nieuwste boeken mee kan nemen. Leesvoer voor in de trein!

Adres: Stationsplein 157, 5211 BP ‘s-Hertogenbosch

Nog tijd over voor een Bossche bol? De lekkerste koop je bij Jan de Groot (adres: Stationsweg 24, 5211 TW ‘s-Hertogenbosch), maar deze Bossche bollen verkopen ze door de hele binnenstad. Smullen maar!

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.