Events, uitjes en reizenOverig

De leukste boekhandels in Eindhoven

Iris641 views
Afbeelding van HannePeer3 via Pixabay

Eindhoven de gekste! Deze bruisende stad wordt wel de brainport van Nederland genoemd, en zit vol trendy buurten en leuke plekjes. Dus als je een dagje naar Eindhoven gaat, sla dan de volgende boekhandels niet over:

Boekhandel van Piere

Van Piere is een ontzettend leuke en grote boekhandel in het centrum van Eindhoven. Ze organiseren regelmatig activiteiten (zoals YALTIVAL en pubquizzen), én hun boekverkoper Meriam is verkozen tot boekverkoper van het jaar. Wie kun je nog beter om aanraders vragen dan de boekverkoper van het jaar? 😉

Adres: Nieuwe Emmasingel 48, 5611 AM Eindhoven

Eppo Stripspeciaalzaak

Hou je van comics? Ga dan naar Eppo Stripspeciaalzaak. Ze openden voor het eerst de deuren in 1978, en is inmiddels een van de grotere stripspeciaalzaken in Nederland. Van nieuwe tot tweedehandse Nederlandstalige strips, en van Amerikaanse comics tot manga. Ze verkopen zelfs strips in nog meer talen en allerlei andere items, dus neem je tijd om even in deze winkel rond te dwalen.

Adres: Kleine Berg 33, 5611 JS Eindhoven

Books 4 Life

Koop je graag tweedehands? Ga dan winkelen bij Books 4 Life. De winkel wordt gerund door vrijwilligers en de opbrengst gaat naar goede doelen. Het assortiment is Nederlands-, Engels-, Frans-, Duits- en Spaanstalig. De winkel zit een stukje buiten het centrum, maar is prima te bewandelen en dus te combineren met de andere shops.

Adres: Hertogstraat 2, 5611 PB Eindhoven

Motta Art Books

Eindhoven staat vol design en interessante architectuur, dus ga ook naar een boekhandel die hierin gespecialiseerd is! Motta Art Books heeft een collectie van moderne kunst, architectuur, design, grafische vormgeving, fotografie, mode, etnografie, koken en kunstboeken voor kinderen. 

Adres: Grote Berg 70, 5611 KL Eindhoven

Boekenberg

Of ga naar de kinderboekhandel Boekenberg. Deze enorme kinderboekhandel bestaat al sinds 1986 en bevat vele boeken voor je baby, peuter of kleuter. Ook zijn er regelmatig (peuter)voorleesochtenden en andere activiteiten.

Adres: Kleine Berg 48, 5611 JV Eindhoven & Torenallee 60-02, 5617 BD Eindhoven

foto: @[232306510283671:tomdomscom]

Boekhandel Spijkerman 

Boekhandel Spijkerman voelt heel persoonlijk aan. Er zijn regelmatig lezingen of boekenclubs door de boekhandelaar, dus je kan hier zeker terecht voor wat aanraders.

Adres: Kleine Berg 5, 5611 JS Eindhoven

Welke boekhandels bezoek jij graag in Eindhoven?

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.