Overig

De leukste kerstcadeaus voor boekenliefhebbers

Iris416 views
kerstcadeau

De decembermaand komt er weer aan! Ik ben echt een liefhebber van kerst – gezellig de boom opzetten, overal kaarsjes en lekker eten. Dat betekent wel dat ook weer de tijd van pakjesavond, surprises, cadeautjes onder de boom en dus verlanglijstjes er aan komt! Net als vorig jaar tip ik weer cadeaus voor boekenliefhebbers.

1. Kerstbal in de vorm van boeken

Als je eens tijd over hebt, dan kan ik je aanraden om de website van de Bijenkorf te bekijken voor al hun speciale kerstballen. Ze hebben dus ook een kerstbal in de vorm van boeken! Maar ik kon ook onwijs lachen om de corgi kerstbal, de yogamat of de klassieker: de frikandel speciaal.
2. Boekenkruk

Rotary Hero® Boeken - Fun Design Kruk Voetenbankje Decoratief meubelstuk Bijzettafel - Voor thuis kantoor slaapkamer hal - 31.5x28x40 cm

Oké ik geef toe: een stoel zit waarschijnlijk comfortabeler, dus misschien kun je ‘m beter gebruiken als bijzettafel. Maar zeg nou zelf: zo’n boekenkruk is toch hartstikke leuk? Je koopt ‘m hier via bol.com.


3. Boekenstandaard

Heb je prachtig geïllustreerde boeken, of een mooi koffietafelboek wat je eigenlijk wil tentoonstellen? Dan heb je een boekenstandaard nodig! Koop het boekenstandaard hier via bol.com.4. Boekenbox

Of koop een leuke boekenbox! Bijvoorbeeld de Christmas Box van So Many Pages (deze wil ik heel graag, ik begreep dat hij al heel hard ging dus ik ga m’n verlanglijstje maar snel doorsturen. Of een van de boekenboxen van TinyTreeTrunk! Momenteel staat er wel al een herfst- en Halloween-box online, dus wellicht komt er nog een met een nóg winterser thema?

5. Een kerstig boek

Langste Kerst Ooit Lisette Jonkman

Of misschien een boek in een kerst-thema? Je kan denken aan Charles Dickens’ klassieker Oliver Twist, of een nieuwer boek. Of misschien Kerstmis in het Duincafé? En onlangs raadde feelgoodauteur Marijke Vos in een interview het boek Langste. Kerst. Ooit. aan van Lisette Jonkman. Het boek komt eind oktober in de boekhandels te liggen, of pre-order het boek hier.
6. Boekenmok

Onlangs op de Deventer boekenmarkt kocht ik bij de stand van Blossom Books de mok ‘Proud bookjunkie’. Maar ze hebben nog meer leuke mokken – misschien moet ik maar een verzameling starten! Een voor warme koppen thee, een voor hete chocomel, een voor koffie… Ik wil ze allemaal! Koop de boekenmokken op de website van Spreadthebooklove.

7. Boekenshirt

Soms wil je als bookjunkie de hele wereld laten weten dat je graag leest. Dus trek een t-shirt aan met een literaire opdruk! Ik vond deze erg grappig – bestel het t-shirt hier via Etsy.

8. Kersttrui

Het is toch geen kerst zonder kersttrui? Ik vond deze erg leuk: een kerstboom van boeken! Ik krijg er meteen inspiratie van – misschien dit jaar ook een boekenkerstboom maken? Ik weet in ieder geval wat ik aan doe dit jaar tijdens het kerstdiner. Bestel de trui hier via Etsy.


9. Vouwbare boekenlamp

In het najaar is het vroeg donker (en laat licht). Dus het is tijd voor wat sfeerverlichting! Wat denk je van deze vouwbare boekenlamp? Ik weet niet of er genoeg licht vanaf komt om je boek erbij te lezen, maar anders staat het natuurlijk wel erg gezellig. Koop hier de vouwbare boekenlamp op bol.com.


10. Boekenbon

Weet je het echt niet meer? Koop een boekenbon! Dan kan jouw favoriete boekenwurm zelf naar de boekhandel om zijn/haar nieuwe favoriete boek uit te zoeken.

Zie je geen links? Dan kun je het beste even je Adblocker uitzetten. De links naar bol.com zijn partnerlinks, daar ontvang ik een klein percentage wanneer je via deze link een aankoop doet of lid wordt. Dit heeft geen invloed op jouw prijs. De andere partijen in deze post hebben mij op geen enkele manier gesponsord.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.