LuisterboekenOverig

Deze fantasy luisterboeken kun je gratis beluisteren op Spotify #4

Iris1324 views
gratis luisterboeken spotify

Ben je een liefhebber van fantasy boeken? Ook dit genre kun je gratis beluisteren op Spotify. Na de eerdere tips geef ik vandaag weer tips:

1. Dune – Frank Herbert

Dune by Frank Herbert

Hertog Leto van Atreides heeft de positie van gouverneur van de planeet Arrakis aangeboden gekregen. Een bijzondere kans, want deze woestijnplaneet is de enige plek waar de ontzettend waardevolle melange kan worden gedolven.
Op zijn thuisplaneet Caladan bereidt Leto zijn vertrek voor. Hij, zijn concubine Jessica en hun zoon Paul vermoeden dat de benoeming een valstrik is van hun aartsrivalen, de Harkonnens. Desondanks besluit Leto dat ze toch gaan – de kans om alle productie van melange in de hand te hebben is simpelweg te waardevol. Ze vertrekken richting Arrakis, maar van alle kanten dreigt gevaar.

Dune is een sciencefictionklassieker, waarvan in 2021 een nieuwe adaptatie in de bioscoop te zien was. Beluister Dune hier in het Nederlands en hier in het Engels.

2. Mortal Engines – Philip Reeve

Duizenden jaren nadat de beschaving verwoest is door een catastrofale gebeurtenis, heeft de mensheid zich op een opmerkelijke manier aangepast en is er een nieuwe manier van leven ontstaan. Steden zijn op rupsbanden gezet en deze zogenaamde tractiesteden zwerven nu over de aarde. De enige manier om aan brandstof te komen, is door andere steden aan te vallen en vervolgens te plunderen.
Tom, afkomstig uit een van de lagere bevolkingsgroepen van de grote tractiestad Londen, moet vechten voor zijn leven als hij de gevaarlijke voortvluchtige Hester Shaw tegenkomt. Twee tegenpolen, waarvan de paden nooit hadden mogen kruisen, smeden een onwaarschijnlijk bondgenootschap dat de koers van de toekomst moet veranderen.

Beluister hier het luisterboek in het Engels.

3. Children of Blood and Bone – Tomi Adeyimi

Ooit leefden er in Orïsha mensen met magische krachten. Tot een wrede koning besloot de maji, een minderheid met donkere huid en zilverwitte haren, te vervolgen. Zélie kan zich de nacht dat ze toe moest kijken hoe de handlangers van de koning haar moeder ophingen nog levendig herinneren. Sindsdien is magie een doodzonde en een donkere huid iets om op neer te kijken. Tien jaar later krijgt Zélie de kans om de magie terug te brengen naar Orïsha. Met de hulp van een prinses op de vlucht, moet ze uit handen zien te blijven van Inan, de kroonprins, die vastbesloten is de magie nu voorgoed uit te bannen. Gevaar ligt overal op de loer in Orïsha, maar het grootste gevaar schuilt misschien nog wel in haar groeiende gevoelens voor de vijand… 

Nog niet overtuigd? Eerder recenseerde ik de Nederlandse vertaling Bloed en Beenderen al, lees de recensie hier. En daarna kun je het luisterboek hier in het Engels beluisteren.

4. Lord of the Rings – J.R.R. Tolkien

In een rustig dorpje in de Gouw krijgt de jonge hobbit Frodo een immense taak. Hij moet een gevaarlijke reis door Midden-aarde ondernemen naar de Doemberg om daar de Ene Ring te vernietigen. Alleen op die manier kan hij voorkomen dat Sauron de Zwarte met zijn heerschappij de hele wereld zal overnemen. Maar dat kan hij niet alleen…

Tolkien’s Lord of the Rings is met recht een klassieker te noemen. En shame on me: ik heb ‘m nog steeds niet volledig gelezen. Dus misschien geef ik ‘m maar een nieuwe kans en ga ik met het luisterboek aan de slag! Beluister het luisterboek hier.

5. Percy Jackson and the Lightning Thief – Rick Riordan

Percy Jackson staat op het punt om van school getrapt te worden. Alweer… Een dat is nog maar zijn kleinste zorg, want hij ontdekt dat hij de nakomeling is van een Griekse god. Als de bliksemschicht van Zeus wordt gestolen hebben Percy en zijn vrienden tien dagen de tijd om zijn onschuld te bewijzen, anders zal er een oorlog uitbreken op de Olympus.

En nog zo’n fantasy-klassieker! Rick Riordan wist al vele lezers te betoveren met zijn serie. Beluister het audioboek hier.

Veel luisterplezier! Lees ook de andere tips voor gratis audioboeken op Spotify.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.