Overig

Boeken die zich afspelen in Spanje (Zomerlezen #1)

Iris333 views
Afbeelding van Fabien AZEMA via Pixabay

Wist je dat voor twee derde van de vakantiegangers een boek lezen of luisteren, ná appen, de meest populaire vakantieactiviteit is? ☀️👙📚 En dat na zwemkleding, zonnebrand, paspoort en zomerkleding een boek het belangrijkste is in de vakantiebagage van veel mensen? De zomer is hét moment om te lezen. En wat is nou leuker dan een boek lezen over je bestemming? Vandaag tip ik boeken die zich afspelen in… Spanje!

Romantiek

Zin in romantiek? Dan is De Spaanse liefdesleven een heerlijke summer read. Catalina Martín heeft een date nodig voor de bruiloft van haar zus in Spanje. De kleine leugen van haar Amerikaanse vriend is uit de hand gelopen, en de hele familie wacht vol smart – inclusief Catalina’s ex-vriend en zijn verloofde. Maar het grote probleem: Catalina heeft helemaal geen vriend, laat staan een date voor de bruiloft. Insert fake dating, een heerlijke book boyfriend en goede chemie, plus een goede boodschap over seksisme op de werkvloer. Lees ook hier mijn recensie.

Fantasy

Als je houdt van draken en romantiek, dan is Together We Burn een aanrader. In Together We Burn is de traditie van stierenvechten íets anders: er wordt namelijk gevochten met draken! Zarela Zalvidar is de dochter van een flamencodanseres en een drakenvechter. Maar wanneer het noodlot toeslaat in de arena, is ze vastbesloten om haar familienaam hoog te houden…

Ontmoet Arturo Díaz – hij moet Zarela leren hoe ze in de arena overleeft. Vanaf de eerste ontmoeting is dit enemies-at-first-sight, maar je voelt de onderhuidse spanning al sidderen. Met kleine hints leer je als lezer dat de knappe Arturo toch meer met Zarela doet dan ze wil toegeven. Tijd voor een fijne enemies-to-lovers? De samenwerking begint stroef, maar door het (gedwongen) samenwerken, lijken de karakters voor elkaar warm te lopen… Ik hóu van deze slow burn romance tussen de draken.Lees ook hier mijn recensie.

Thriller

Zeg je vakantiethriller, dan zeg je Suzanne Vermeer! Ook in Spanje heeft ze natuurlijk een thriller geschreven. Sinds ze een jaar geleden weduwe is geworden, heeft Eline Sanchez er alles aan gedaan om de levens van haar en haar kinderen Alex en Maria weer op orde te krijgen. De komende zomervakantie zullen ze met z’n drieën doorbrengen in Spanje, het geboorteland van hun vader.

Maar in plaats van een verblijf bij de grootouders van haar kinderen, heeft Eline een verrassing in petto: een vakantie aan de zomerse zandstranden van de Costa el Sol. Aanvankelijk lijkt het een groot succes te worden, maar wat begint als een reis om een triest verleden af te sluiten, eindigt in een gevecht op leven en dood…

Roman

Ken je De man die leerde bouwen, liefhebben en vernietigen al? Martí Zuviría is veertien als hij van school wordt gestuurd en per ongeluk bij de wereldberoemde bouwmeester Vauban terechtkomt. Terwijl hij stapelverliefd wordt op Vaubans dochter, leert hij van de grootmeester zelve de kunst van het bouwen en het verwoesten. Hij ontpopt zich tot een meesterbrein maar zijn heerlijk impulsieve karakter speelt hem algauw parten. Als hij dan ook verwikkeld raakt in de strijd om zijn geboortestad Barcelona, die hij heeft versterkt met zijn ingenieuze bouwtechnieken maar nu moet vernielen, wordt de schalkse jongeman gedwongen tot levensbepalende keuzes waarbij alles op het spel staat…

Ook zonder al te veel voorkennis vond ik het verhaal van Zuví in de Spaanse Successieoorlog goed te volgen en je leeft mee met de arme ingenieur. Hij is een aangenaam karakter, ondanks zijn mindere kanten. Je leert van hem te houden en leeft mee met zijn rol in de oorlog. Als lezer krijg je ook lessen in bouwkunde, Zuví geeft heel veel uitleg over zijn lessen en deze zijn compleet en gedetailleerd. Deze uitleg is vaak verrijkt met afbeeldingen en instructies waar de afbeeldingen ingevoegd moeten worden.

Historische roman

Het is 1913 en de familie Delgado heeft een kleine wijngaard op Mallorca, maar de zaken gaan niet goed. In de familiesaga Een wijngaard op Mallorca leer je de familie kennen, en volg je de kinderen Antonia, Carla, Diego en Leo in hun keuzes. Allemaal willen ze de wijngaard redden, maar allemaal hebben ze hun eigen manier om dit aan te pakken…

Een wijngaard op Mallorca is een meeslepende familiesaga met historische aspecten. De hartverscheurende tegenslagen in de Delgado familie tegen de achtergrond van hun familiebedrijf zorgen voor een prachtig verhaal. Lees ook hier mijn recensie.

Veel leesplezier!

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.