Overig

Gratis boekentip: Stuff Your Kindle Day op 20 september 2023 & 27 december 2023

Iris933 views
Foto Kindle E-reader e-book Image by StockSnap from Pixabay

Op zoek naar gratis boeken? Op woensdag 20 september 2023 is het weer Stuff Your Kindle Day. Op deze dag kun je een hele hoop gratis romance e-books downloaden. Deze dag is 4x per jaar, dus op 27 december van dit jaar kun je nog een keer je slag slaan.

Hoe werkt het?

Ga naar amazon.nl en dan kun je via boeken – romantiek het juiste genre openen. Daarna selecteer je op prijs, van laag naar hoog. Zo krijg je de selectie aan gratis boeken te zien. Deze dag is voornamelijk om indie en kleinere romance auteurs in het zonnetje te zetten. Het zijn dus niet de grote namen die dit doen, maar het is juist een leuke mogelijkheid om nieuwe auteurs te ontdekken.

Ik hoor je denken – wat als je geen Kindle hebt? Geen probleem: de gratis e-books kun je ook lezen op je Kobo of op je telefoon (al is dat wel veel minder handig). Deze actie is ook iets heel anders dan Kindle Unlimited: het is geen abonnementsmodel, maar je koopt de e-books gewoon voor 0 euro.

Boekentips

Er staan héél veel boeken op Amazon, dus hoe kies je de leukste boeken? Ik heb een paar tips voor jullie:

1. Het laatste licht: land van dromen – Jen Minkman

Ik recenseerde al eens de hardcover van deze YA paranormal romance. Hierin helpt Moira haar zus en broer bij een Wicca-ritueel, maar belandt in een andere wereld. Maar ze kan maar niet stoppen met denken aan de knappe jongen in die wereld…
Een beetje spooky, een beetje paranormaal, maar ook een sluimerende romance en fijne vriendschappen. Het laatste licht heeft een sterke worldbuilding en het verhaal van Moira en Hayko is sterk opgebouwd.
Lees mijn recensie en download hier Het laatste licht.

2. Blue Hawaiian – Carla Luna

Voor Jess Chavez is een week in Maui bepaald geen droomvakantie, niet wanneer haar zus van haar verwacht dat ze het perfecte bruidsmeisje is. Bovenal moet ze Connor Blackwood vermijden, de sexy stalknecht die vijf jaar geleden haar hart brak… Wanneer Jess en Connor samen het tropische eiland gaan verkennen, zijn de vonken tussen hen onmogelijk te negeren.
Nog niet klaar voor de herfst? Dan kun je deze zonnige romance lezen, die zich afspeelt op Hawaii. Download hier Blue Hawaiian.

3. Enemies With Benefits (Loveless Brothers Romance Book 1) – Roxie Noir

Eli Loveless was mijn aartsvijand vanaf de eerste dag op de kleuterschool tot we afstudeerden van de middelbare school. Alles wat ik deed, moest hij beter doen – en omgekeerd. De dag dat hij de stad verliet was de beste dag van mijn leven. Tien jaar later was de dag dat hij terugkwam de ergste. Nu is hij mijn collega.
Fan van het enemies-to-lovers genre? Dan klinkt dit wel als een lekker boek. Download hier Enemies with Benefits.

4. Snowflakes and Sparks – Sophie Leigh Robbins

Als je baas je ooit vraagt om een boekwinkel te runnen in een charmant stadje, heb je de mogelijkheid om nee te zeggen. Ik wou dat ik dit eerder had beseft, maar het is nu te laat voor mij. Ik ben al aangekomen in Old Pine Cove, de enige plek op aarde waarvan ik heb gezworen dat ik er nooit meer naar terug zou keren. Godzijdank is het alleen voor de feestdagen. Ik had nooit verwacht Alex weer te zien nadat hij mijn hart had gebroken, laat staan dat ik naast hem zou wonen…
Of zin in wat fijne kerst-romantiek? Dan kun je Snowflakes and Sparks proberen. Download hier Snowflakes and Sparks.

5. The Watchmaker’s Daughter – C. J. Archer

India Steele is wanhopig. Haar vader is dood, haar verloofde heeft haar erfenis overgenomen en niemand zal haar in dienst nemen, ondanks dat ze jarenlang voor haar vader als horlogemaker heeft gewerkt. Alleen, arm en aan het eind van haar Latijn gaat India in dienst bij de enige persoon die haar wil accepteren: een enigmatische en mysterieuze man uit Amerika.
Matthew Glass moet een bepaalde horlogemaker vinden, maar hij wil India niet vertellen waarom een oude dat niet doet. Als India leest over een Amerikaanse outlaw, bekend als de Dark Rider, die in Engeland arriveert, vermoedt ze dat meneer Glass de voortvluchtige is. Maar als ze de autoriteiten op de hoogte stelt, zal ze opnieuw werkloos en dakloos zijn – en zal ze de man hebben verraden die haar leven heeft gered.
Over The Watchmaker’s Daughter heb ik meer gehoord, en het boek heeft ook (bijna) 4 sterren op Goodreads, dus ik was wel nieuwsgierig. Download The Watchmaker’s Daughter.

6. Smitten with Ravioli – Ellen Jacobsen

Ginny’s Italiaanse kookcursus was bedoeld als een vreedzame ontsnapping aan haar problemen. Maar wanneer ze Preston ontmoet, een woedende betweterige geschiedenisprofessor, realiseert ze zich al snel dat haar verleden haar blijft achtervolgen. Het laatste wat Ginny nodig heeft, is dat Preston erachter komt wie ze werkelijk is. Haar plan lijkt onfeilbaar: neem een valse identiteit aan en houd afstand van de pretentieuze eikel.
Maar wanneer ze gedwongen worden samen te werken, begint Ginny een andere kant van Preston te zien. Ze wordt heen en weer geslingerd tussen haar verlangen om te onthullen wie ze werkelijk is en haar angst dat ze daarbij alles zal verliezen.
Oké de titel Smitten with Ravioli klinkt toch al heerlijk? Dit boek wil ik wel een kans geven. Download Smitten with Ravioli.

7. How to Choose a Guy in 10 Days – Lila Monroe

Styliste Gemma Jones strijdt om een eenmalige promotie. Het enige wat ze hoeft te doen is een mode-achterlijke man van nerd naar GQ-waardig te brengen. Maar Zach Morrison heeft er geen enkele interesse in om Gemma’s make-over-model te zijn. Maar terwijl Gemma tegen de klok racet om haar weddenschap te winnen, ontdekt ze dat Zach een paar dingen heeft verborgen onder zijn wijde flanellen overhemden.
Ik moest bij deze titel meteen denken aan de klassieker How to Lose a Guy in 10 Days, dus mijn nieuwsgierigheid was gewekt! Download How to Choose a Guy in 10 Days.

Ga naar Amazon en zoek jouw nieuwe favoriete ebooks! En laat je tips achter in de comments.

Kindle boeken op je telefoon of tablet lezen

Maar wat nou als je geen Kindle hebt? Geen probleem. Op Android telefoons kun je de gratis app ‘Kindle‘ downloaden. Zo kun je gewoon altijd en overal op je telefoon lezen. Wanneer je de boeken (gratis) aankoopt via de website, verschijnen ze automatisch op je telefoon.

Kindle boeken op je Kobo lezen

Je kan ook je Kindle boeken op je Kobo lezen, maar dit is helaas niet zo simpel. Eerst moet je een programma downloaden zodat je Kindle op je PC kan zetten. Ik heb hiervoor deze gedownload, deze link heb ik via een ander boekenforum. Zodra je Kindle op je PC hebt staan, kun je inloggen met je Amazon account en zie je je eerder gekochte boeken. Daar download je de boeken. Nu kun je de boeken al op je PC lezen!

Wil je de boeken ook op je Kobo lezen? Dan moeten ze nog geconverteerd worden naar de juiste bestandsoort. Hiervoor moet je nóg een programma downloaden. Ik heb hier gekozen voor Epubor Ultimate. Onhandig: hier moet je wel een registratie voor hebben.

In het programma spreekt het voor zichzelf: je sleept de ebooks van links naar rechts, en klikt op ‘Convert to EPUB’. Dan klik je op het mapje rechtsonder, en kun je daar de epub bestanden kopiëren. Hang je Kobo met de kabel aan je laptop, en zo daar je de gekopieerde epub bestanden weer plakken. Haal je e-reader van je laptop af (veilig!) en dan kun je de boeken via je Kobo lezen. Als je geen registratie had voor Epubor Ultimate, en dit via een trail doet, krijg je maar 20% van het ebook op je e-reader.

Eerlijk gezegd vind ik het allemaal vrij omslachtig en onhandig als ik het vergelijk met ‘gewoon’ boeken kopen via bol.com of KoboPlus. Ik zou de gratis boeken van Amazon vooral via de Kindle App op je smartphone of tablet lezen!

Meer lezen over de beste abonnementen voor e-books? Klik hier!

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.