Overig

Gratis ebooks lezen

Iris1687 views

Ben jij zo’n leesmonster dat je bijna failliet gaat aan het kopen van boeken? Heb je ons artikel over goedkoop boeken lezen al uit? Lees vandaag hoe je legaal gratis ebooks kan lezen!

1. Bol.com

Wist je dat op bol.com ook gratis ebooks staan? Deze boeken, in het Engels en Nederlands, zijn veelal al uit de copyright, vandaar dat je deze legaal en gratis kan downloaden. Van de gebroeders Grimm tot Shakespeare of Austen: het zijn voornamelijk klassiekers. Bekijk het aanbod gratis ebooks hier.

2. Harlequin

Heb je zin in een fijne bouquet? Harlequin heeft een kleine selectie aan gratis ebooks op hun website staan. Het enige wat je hoeft te doen is een account aanmaken! Zwijmel jij straks weg bij een doktersroman? Bekijk de ebooks hier.

3. Kobo

Ook op de website van Kobo kun je gratis ebooks vinden! Hier zijn zelf meerdere genres present, dus voor ieder wat wils. De meeste boeken zijn niet enorm bekend, maar wat is er nou leuker dan nieuwe auteurs ontdekken? Bekijk de gratis ebooks van kobo hier.

4. Via uitgeverijen of Hebban

Je hebt wat meer geduld nodig, maar veel uitgeverijen bieden vaak ook gratis ebooks of korte verhalen aan als je je inschrijft voor hun nieuwsbrief. Ook op het boekenplatform Hebban kun je regelmatig gratis ebooks downloaden, bijvoorbeeld hier die van de vorige Harland Awards (scroll een stukje naar beneden).

5. De bibliotheek

Helaas gaat de vakantiebieb dit jaar niet door, maar de meeste bibliotheken bieden wel gratis jeugdabonnementen aan tot 18 jaar. Zo kun jij, als je een jonge lezer bent, of misschien je kinderen, wel gratis boeken lezen. En bij de bibliotheek kun je dus ook gratis ebooks lenen!

6. Amazon

Ook de webgigant Amazon biedt gratis ebooks aan van boeken die in het publieke domein zijn verschenen. Dit zijn dus weer veel klassiekers, maar als je altijd al nieuwsgierig bent geweest naar Alleen op de wereld of het verhaal van De vliegende Hollander, dan moet je even deze lijst bekijken.

7. Smashwords

Op Smashwords publiceren vooral indie auteurs en -uitgeverijen, waardoor deze website vol staat met nieuw te ontdekken pareltjes. De meeste boeken zijn scherp geprijsd, en er zijn ook gratis ebooks beschikbaar. Bekijk Smashbooks hier.

Heb jij nog aanvullingen op deze lijst? Laat het ons weten!

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.