Overig

Handige apps voor lezers

Iris1669 views

Heb je ook vaak je telefoon in de buurt liggen als je zit te lezen? Het kan voor afleiding zorgen, maar zelf gebruik ik mijn telefoon ook vaak voor leesgerelateerde dingen. Ik maak notities (voor recensies!), app vriendinnen over de boeken die ik zit te lezen, en ik gebruik verschillende apps. Vandaag laat ik jullie een paar van mijn handige apps voor lezers zien.

Goodreads

De eerste app die ik open als ik een leuk boek zie of aan een nieuw boek begin is die van Goodreads. Op Goodreads kun je boeken toevoegen aan je eigen to-read lijst (dit doe ik regelmatig in de boekhandel, altijd handig voor toekomstige wishlists), recensies lezen, je challenge bijhouden en meer! Zelf vind ik vooral de functie om te scannen erg prettig om snel een boek te vinden.
Download hier de app voor Apple of Android.

Hebban

Ook Hebban heeft een app waarin je de belangrijkste features van de website vindt. Je kan je boeken bijhouden, recensies lezen, etcetera. Zo heb je altijd je boekenplank bij je!
Download hier de app voor Apple of Android.

Thuisbieb en de Luisterbieb

Deze apps zijn niet alleen leuk voor lezers die vaak bij de bibliotheek komen, want regelmatig kun je ook als niet-lid gratis boeken lezen. Zoals Lucia al eerder aangaf bij de Vakantiebieb kon je er vorige zomer gratis boeken lezen, maar nu ook tijdens de corona quarantaine periode hebben ze de app weer opengesteld. En als je meer van luisterboeken houdt: ook bij de Luisterbieb kun je momenteel gratis luisteren! Helaas eindigt deze actie binnenkort weer, maar in de zomer komt dus vaak de Vakantiebieb weer terug.
Download hier de app van de Thuisbieb voor Apple of Android en download hier de app van de Luisterboek voor Apple of Android.

ReadTracker

Hou je er ook van om bij te houden hoe veel je leest, en hoe snel je leest? Dat kan met deze app! Bovendien kan je ook notities per boek opschrijven, wat ik weer erg handig vind bij het recenseren.
Download ReadTracker hier voor Android.

Aldiko

Aldiko is een prettige e-book reader, een waarbij je je boekenkast heel visueel op de boekenplanken kan zien staan. Wanneer je graag op je telefoon leest – wat ik ook bij vlagen doe – is deze app echt een aanrader. Je kan ook de grootte van het lettertype aanpassen zodat het zo prettig mogelijk leest.
Download Aldiko hier voor Apple of Android.

Instagram

Een andere onmisbare app voor boekenlovers is Instagram. Volg je favoriete bookstagrammer, of bekijk het profiel van je favoriete auteur. Ik vind het heerlijk om door Instagram te scrollen en te weten wat andere boekenbloggers nu lezen, of welke nieuwe boeken er binnenkort bij de uitgeverijen gepubliceerd worden. En je kan ons natuurlijk ook volgen op Instagram!
Download Instagram hier voor Apple en Android.

Welke apps gebruik jij graag?

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.

Laat een reactie achter