Overig

Hoera! Readalicious bestaat 5 jaar!

Iris675 views
5jaar-readalicious

Het is vandaag 5 jaar geleden dat de eerste blogpost op readalicious.nl live ging. Samantha, Lucia en ik wilden graag (meer) schrijven over boeken en schrijven. Dus we bundelden onze krachten, en inmiddels staan er meer dan 400 blogposts op deze website.

Van recensies over de leukste boeken tot persoonlijke blogs over debuteren tot tips voor schrijvers. We mochten eens op bezoek bij Storytel om te babbelen met Eva Monté, ik woonde een digitale boekpresentatie vol alpaca’s bij met de publicatie van Wedden dat ik blijf van Marijke Vos, en we lazen héél veel interessante boeken. Lucia debuteerde met haar roman Niemand zoals hij, Samantha won met haar debuut De witte kamer de Gouden Strop, en Iris recenseerde het ene na het andere boek – in alleen al 2021 las ik 75 boeken.

We willen graag iedereen bedanken die ons volgt, onze artikelen leest, maar ook zeker de schrijvers en uitgeverijen die zo veel mooie boeken uitgeven – en die we met veel plezier lezen en recenseren.

De meest gelezen blogs

Als je ons al sinds het begin volgt, heb je deze artikelen waarschijnlijk al gelezen. De vijf meest gelezen blogs zijn:

  1. Spotify: 5 luisterboeken die de moeite waard zijn
  2. De leukste gratis schrijfcursussen
  3. Ik schreef een boek in Google Docs – de voor- en nadelen
  4. Je wilt een boek schrijven. En nu? 10 tips
  5. Hoeveel schrijft een schrijver per dag?

Vooral artikelen over het schrijven van een boek dus! En wat zijn dan de vijf meest gelezen recensies?

  1. 3PAK – Nhung Dam, Tim Hofman en Raoul de Jong
  2. De zoon van de verhalenverteller – Pierre Jarawan
  3. Als dan toch – Garmt van Soest
  4. Gedichten van de broer van Roos – Tim Hofman
  5. Een klein leven – Hanya Yanagihara

Wat zouden jullie nog graag op onze blog zien? Wil je een bepaald genre meer terug zien, of juist meer persoonlijke blogs? Laat het ons weten!

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.