Overig

Hot picks: 3x onze favoriete boekenkoppels

Samantha1 comment3132 views
Valentijn boekenkoppels

Love is in the air… Vandaag zie je overal hartjes, rode rozen en verliefde stelletjes, want het is Valentijnsdag. Sommigen zwijmelen al helemaal weg bij het idee van een geheime aanbidder, terwijl anderen het liefst negeren dat deze dag überhaupt bestaat. En in ons geval? Voor ons is Valentijn voornamelijk een goed excuus om stil te staan bij onze favoriete boekenkoppels!

Iris: Elizabeth & Darcy (Pride and Prejudice)

Pride and PrejudiceMr. Darcy is mijn eerste liefde, na het lezen van Jane Austen’s Pride and Prejudice was ik verkocht. De neurotische moeder en vele zussen maken het voor Elizabeth niet gemakkelijk in het dorpse leven, maar de ietwat afstandelijke Darcy weet haar oog te vinden. Ondanks de tekortkomingen vallen ze voor elkaar:

In vain have I struggled. It will not do. My feelings will not be repressed. You must allow me to tell you how ardently I admire and love you.

En ik viel ook voor dit bekende boekenkoppel en Austen’s klassiekers. Ik ben er zo weg van dat ik zelfs mijn bachelorscriptie over Pride and Prejudice heb geschreven!

Lucia: Hazel & Gus (Een weeffout in onze sterren)

De weeffout in onze sterren

Je krijgt in deze wereld niet de keuze of je wordt bezeerd of niet […], maar je hebt wel enige invloed op wie jou bezeert. Ik ben dik tevreden met mijn keuzes. Ik hoop zij ook.

Ach Hazel, wat ben je toch wijs voor je leeftijd. Depressiviteit is geen bijwerking van kanker, nee, dat is het van doodgaan. En dan ontmoet Hazel stoere Gus, die rookt zonder de sigaret aan te steken en ze zo nooit de macht geeft om hem ziek te maken. Al na het eerste hoofdstuk werd ik verliefd op de personages in dit boek van John Green en… zij op elkaar.

Samantha: Hermelien & Ron (Harry Potter-reeks)

Ron en Hermelien

There was a clatter as the basilisk fangs cascaded out of Hermione’s arms. Running at Ron, she flung them around his neck and kissed him full on the mouth. Ron threw away the fangs and broomstick he was holding and responded with such enthusiasm that he lifted Hermione off her feet.

Mijn eerste verliefdheid op een koppel: Ron en Hermelien. Ik begon met het lezen van de Harry Potter-reeks toen ik nog op de basisschool zat en groeide daardoor echt met ze mee. Vanaf boek 4, Harry Potter en de Vuurbeker, werd ik een shipper. Ron was zo overduidelijk jaloers en ze kibbelden iedere keer als een bejaard echtpaar. Heerlijk!

Welk koppel is voor jou #relationshipgoals?

Debuteerde op 5 juni 2018 bij Meulenhoff Boekerij met 'De witte kamer', dat de Gouden Strop won. Schreef ook de thrillers 'Zij die zwijgt' en 'De dwalenden'. Leest zelf van alles, van (historische) romans tot speculatieve fictie en van fantasy tot sciencefiction.

1 reactie

  1. Oh, ik zit op de basisschool en ben ook helemaal verliefd op de Harry potter reeks. Mijn kamer is bijna een fanshop van Harry Potter!

    Ik shipte Ron en Hermelien al van boek 1, ze zijn gewoon zo Cute samen. Ik ben het helemaal eens met Samantha! #Romione4ever

Laat een reactie achter