Overig

Hot picks: 5 leukste boekennerds

Samantha1 comment2333 views
boekennerds

Boekennerds! Natuurlijk komen zij ook in boeken voor. Ik kan me altijd goed met deze types identificeren, want ik ben ook al sinds ik me kan herinneren een boekenwurm. Aan het eind van volgende maand komt een van mijn favoriete boekennerds op het witte doek, dus dat is een goed excuus om vijf favorieten uit te lichten.

Hermelien Griffel

Hermelien GriffelHermelien… Als je het dan over boekenliefhebbers hebt, dan heb je het toch wel over Hermelien Griffel. Vanaf Harry Potter en de Steen der Wijzen was het heel duidelijk dat ze graag leert en het liefst met haar neus in de boeken zit. Vanaf dat deel is ze ook een van mijn favoriete personages. Misschien wat betweterig af en toe, maar dat maakt haar tegelijk een stuk realistischer.

Belle

BelleBelle, de vrouw uit mijn inleiding. Ik ben met Belle en het Beest opgegroeid. (Ik heb nog wel een leuke anekdote over mijn broertje en deze film, maar waarschijnlijk vindt hij het niet tof als ik die deel, haha.) Eerlijk gezegd weet ik niet zeker of ik hier ooit een boek over heb gelezen, maar Belle mag echt niet van het lijstje ontbreken. Te midden van alle drukte, blijft Belle zich hechten aan boeken en… nou ja, boeken.

Matilda

MatildaWeer een typische ‘hier ben ik mee opgegroeid’. Ik denk dat ik in dit geval eerst het boek heb gelezen, want ik heb veel Roald Dahl gelezen toen ik heel jong was. Matilda is echt een jeugdheld te noemen. Wie houdt er nou niet van die hysterische situaties met chocoladetaart en vlechtjes terwijl Matilda gewoon een rustig leventje met haar boeken wil?

Liesel Meringer

Liesel MeringerEnkele jaren geleden las ik De Boekendief, een boek dat zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog. Veel boeken waren toen verboden en werden zelfs verbrand. Liesel houdt van boeken én haar adoptiefamilie hield een Jood verborgen, dus het leven was niet bepaald makkelijk. Ik ga niet te veel in detail treden over de plot, maar ik kan wel zeggen: dit boek is een absolute aanrader en moet je absoluut lezen.

Klaus Baudelaire

Klaus BaudelaireWie Netflix heeft, is de serie ongetwijfeld al tegengekomen: A Series of Unfortunate Events. Ik weet nog dat de boeken een tijdje heel populair waren toen ik net op de middelbare school zat (of was het nog op de basisschool?), dus voor mij is het bijna jeugdsentiment als ik de serie zie. Veel herinner ik me niet meer van de enkele boeken die ik heb gelezen. Dat Klaus van alles aan het uitvinden was en veel waarde hecht aan boeken, dat weet ik nog wel. De Netflix-serie moet ik nog kijken, maar dat zit er ongetwijfeld in!

Debuteerde op 5 juni 2018 bij Meulenhoff Boekerij met 'De witte kamer', dat de Gouden Strop won. Schreef ook de thrillers 'Zij die zwijgt' en 'De dwalenden'. Leest zelf van alles, van (historische) romans tot speculatieve fictie en van fantasy tot sciencefiction.

1 reactie

  1. Helemaal ket deze 5 in love. Hermelien is alles voor mij. Belle heeft een diepe plek in mijn hart. Matilda is zo fantastisch. Liesel is…bæ! And I’m in live with Klaus. Top lijst

Laat een reactie achter