Overig

Krysten Ritter schrijft psychologische thriller

Samantha1742 views
Krysten Ritter Jessica Jones

De meesten kennen haar wel: Krysten Ritter. Ze speelt de titelrol in Jessica Jones, was een van de klasgenoten van Veronica Mars én van Rory Gilmore in Gilmore Girls. Binnenkort is ze ook te zien als Jessica in The Defenders. Je snapt waar ik heen wil: ze is overal. Maar toch heeft ze de tijd gevonden om achter haar bureau te kruipen en een psychologische thriller op papier te zetten. Schrijversbloed kruipt blijkbaar echt waar het niet gaan kan. Oftewel: JONGENS, hoe tof is dit? Hopen dat ze een beetje kan schrijven!

Ja, en waar gaat het dan over? vraag je je misschien af. Het boek heet Bonfire en verschijnt op 7 november in de Amerikaanse boekenwinkels (wanneer hij in het Nederlands gepubliceerd wordt, is nog onbekend). We volgen milieuadvocaat Abby Williams, die na tien jaar terugkeert naar haar geboorteplaats. Ze komt er niet om herinneringen op te halen, maar om onderzoek te doen naar het lokale bedrijf Optimal Plastics, die ervan beschuldigd wordt chemicaliën in het water te dumpen. Maar dan halen de herinneringen haar toch in en begint ze in de verdwijning te graven van de jongen die haar op de middelbare school heeft gepest. Haar dorpje blijkt dan een duister geheim te hebben…

Psychologie

Komt dit onderwerp je bekend voor? Ook ik moest meteen denken aan een onderzoek dat zo in de werelden van Jessica Jones en Veronica Mars thuis zouden kunnen. Allebei deze detectives hebben hun mondje goed bij zich en zijn lekker sarcastisch, dus ik ben benieuwd of Rytters hoofdpersoon raakvlakken heeft.

‘Dit was een geweldige kans om de reis van een personage te verkennen en echt in de geest van mijn protagonist te duiken, een proces dat veel gelijkenissen heeft met hoe ik me op een rol voorbereid,’ heeft Rytter volgens Entertainment Weekly verklaard.

En, ga jij Bonfire lezen als hij uitkomt?

Debuteerde op 5 juni 2018 bij Meulenhoff Boekerij met 'De witte kamer', dat de Gouden Strop won. Schreef ook de thrillers 'Zij die zwijgt' en 'De dwalenden'. Leest zelf van alles, van (historische) romans tot speculatieve fictie en van fantasy tot sciencefiction.

Laat een reactie achter