Overig

Leukste cadeaus voor boekenliefhebbers #23 min leestijd

Iris168 views

De feestdagen zijn weer in het vooruitzicht, dus dat betekent weer cadeaus kopen! Vorig jaar gaf Lucia al tips voor cadeaus voor boekenliefhebbers, deze kun je hier lezen. Maar toen ik dit jaar weer op zoek ging naar verjaardagscadeaus, cadeaus voor surprise en voor onder de kerstboom, kwam ik zo veel leuke dingen tegen dat ik ze wel met jullie moest delen!

Booksleeves

Wat is belangrijker dan het beschermen van je boeken? Ga dus op zoek naar een leuke booksleeve. Welke lezer maak je daar nou niet blij mee? Ik zag onlangs bijvoorbeeld bij BooksArtLiberty zulke leuke booksleeves, zoals deze hieronder:

Geurkaars die naar boeken ruikt

De meeste lezers zijn dol op de geur van een boekhandel, of van oude boeken. Dus koop een lekkere geurkaars die naar boeken ruikt, bijvoorbeeld deze via Etsy.

Of nog leuker, je kan ook geurkaarsen kopen die ruiken naar een boek! De webshop Letters & Lights verkoopt deze bijvoorbeeld. Je hebt geurkaarsen van Bridgerton, Harry Potter, en nog veel meer!

Funko’s

Misschien is het leuk om een Funko te kopen van een karakter uit een favoriet boek! Je kan in Nederland meerdere Funko’s shops vinden, zoals de POPSHOP in Haarlem, of Back to the Toys in Breda.

Gimli uit LOTR

Bakvorm

Mijn persoonlijke favoriet: een bakvorm in de vorm van een boek! Zo kun je iedere verjaardag en feestdag een boek bakken. Helemaal leuk voor lezers van kookboeken.

Sokken

Of ga voor de klassieker en geef een paar sokken cadeau. Want sokken heb je toch nooit genoeg! Denk bijvoorbeeld aan onderstaande sokken met een patroon van boeken.

Boekenklok

Of denk aan leuke accessoires voor in het huis van je boekenliefhebber. Wat vind je van deze boekenklok?

Puzzel

Houdt je lezer ook van puzzelen? Geef dan een leuke puzzel van een boekhandel cadeau! Zoals die hieronder. Zeg nou zelf, die boekhandel wil je toch graag bezoeken?

Deze post werd mede mogelijk gemaakt door het affiliateprogramma van Bol.com waarmee wij de kosten van deze website betalen. De andere partijen die ik aanraad in deze post hebben mij op geen enkele manier gesponsord.

Leest voornamelijk (historische) romans, young adult-literatuur en non-fictie. Houdt van verhalen die je meenemen naar werelden die niet bestaan, en van verhalen waarvan je anders naar de wereld om je heen gaat kijken. Wanneer ze niet met haar neus in de boeken zit, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.