LuisterboekenOverig

De beste abonnementen voor luisterboeken

Iris2197 views
luisterboeken audiobook

Luister je graag naar luisterboeken? Naast de luisterboeken op Spotify die we regelmatig tippen (hier, hier en hier), zijn er nog meer apps waarop je de leukste boeken kan beluisteren. We tippen de volgende apps:

Storytel

Storytel is inmiddels een gevestigde naam onder de luisterboeken. Met meer dan 500.000 titels (hun eigen woorden – ik heb ze niet nageteld) zijn er vele boeken in veel verschillende genres te vinden. Storytel is gemakkelijk te beluisteren via hun app en je kan boeken ook alvast downloaden, zodat je ze ook op vakantie kan luisteren als je geen internet hebt. Je kan het 14 dagen gratis proberen en een abonnement kost momenteel 12,99 euro per maand. Bekijk hier de website van Storytel.

Libris luisterboeken

Ook de Libris heeft een eigen app voor luisterboeken voor Android en Apple devices. Hier koop je de luisterboeken per stuk, dus geen onbeperkte voorraad als je even een ander boek wilt – ze bieden momenteel nog geen abonnement aan. Bekijk hier meer over de Libris luisterboeken.

Bookchoice

Ook Bookchoice biedt naast hun e-books luisterboeken aan. Elke maand kun je 8 titels beluisteren in verschillende genres. Hopelijk zit er dan iets leuks voor je tussen! Ook bij Bookchoice kun je een gratis proefperiode nemen, daarna betaal je 3,99 euro per maand. Bekijk hier de website van Bookchoice.

Kobo Plus

Het Kobo Plus abonnement van bol.com heeft ook weer een uitgebreid aanbod aan luisterboeken (en ebooks). Extra leuk is dat ze ook regelmatig Kobo Originals uit, zoals de Onbreekbaar-serie van Lisette Jonkman. Ze werken met een proefperiode van 30 dagen, daarna betaal je 9,99 euro per maand. Bekijk hier meer informatie over Kobo Plus.

Nextory

Ben je al bekend met Nextory? Ze hebben honderdduizenden luisterboeken – al zeggen ze het zelf. Ook hier heb je een combinatie van e-books en luisterboeken. Na 30 dagen proberen betaal je 11,99 euro per maand. Bekijk de website van Nextory voor meer informatie. Of ga naar nextory.com/nl/readalicious en probeer 45 dagen Nextory gratis.

Podimo

Hou je van luisterboeken en podcasts? Dan is Podimo een goede keuze voor jou! De focus lijkt wel te liggen op de podcasts, dus bekijk even het aanbod of er iets voor je tussen zit. Na een gratis proefperiode van 90 dagen betaal je 4,99 euro per maand. Bekijk de website van Podimo.

Bookbeat

Zelf ben ik nog niet bekend met Bookbeat, maar ook deze aanbieder heeft meer dan 500.000 luisterboeken op de plank. Na 2 weken gratis proefperiode betaal je 8,99 euro per maand. Bekijk de website van Bookbeat hier en gebruik de code ‘readalicious’ om de eerste 45 dagen gratis te luisteren.

* De hierboven genoemde tarieven zijn op 11/5/2022 – het moment van schrijven. De tarieven kunnen natuurlijk veranderen.

Zie je geen links? Dan kun je het beste even je Adblocker uitzetten. De links in dit artikel zijn partnerlinks, daar ontvang ik een klein percentage wanneer je via deze link een aankoop doet of lid wordt. Dit heeft geen invloed op jouw prijs.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.