LuisterboekenOverigThrillers

De leukste gratis (Nederlandse) thrillers op Spotify #6

Iris2168 views
gratis luisterboeken spotify

Het is koud buiten, dus tijd om onder een dekentje te kruipen met een kop thee en een spannend luisterboek! Vandaag weer tips voor gratis thrillers op Spotify – allemaal van Nederlandse bodem. Of luister je liever naar fantasy of feelgood? Veel luisterplezier!

1. De Cock en een recept voor moord

De Cock en Vledder zijn op weg naar de manager van modehuis Gerbrandsen, die hen dringend om een gesprek had verzocht. Hij vertelt dat een concurrerend bedrijf, Verbruggen, bedreigingen en negatieve berichten verspreidt. Wanneer De Cock en Vledder een bezoekje brengen aan directeur Verbruggen, treffen ze hem dood aan, met een briefje op zijn revers. Nog voor ze het bureau hebben kunnen verwittigen, komt de aantrekkelijke Mathilde binnen. Ze schrikt vreselijk, maar slaat de dode man vol in het gezicht!
Dezelfde dag nog meldt Rudolf Gerbrandsen zich bij het bureau: hij heeft de moord gepleegd. Spoedig daarna wordt een mededirecteur dood gevonden, ook bij hem is een briefje op zijn revers gespeld… Onderzoek wijst uit dat Mathilde een relatie had met Verbruggen, maar ook met de mededirecteur. Heeft zij met de moord te maken? Of hield Verbruggen de fusie tegen waarover gefluisterd werd? …

Wie kent De Cock – met C – O – C – K – niet? Naast de populaire televisieserie, kun je natuurlijk ook luisteren naar de boeken. Beluister hier het luisterboek op Spotify.

2. De ooggetuige – Simone van der Vlugt

De ooggetuige gaat over Manon Jonker, een slechtziende vrouw van 22, die het slachtoffer wordt van een roofoverval bij een juwelier in haar woonplaats, waarbij drie overvallers haar onder schot houden en de juwelier vermoorden. Doordat overvallers denken dat Jonker blind is laten ze haar leven, als via het journaal bekend wordt dat ze slechtziend is, gaan de overvallers achter haar aan. De gebeurtenissen zetten ook haar persoonlijke relaties op scherp en haar zus Bibi met wie Manon samenwoont, onthult een afschuwelijk geheim uit hun jeugd. 

Simone van der Vlugt heeft een indrukwekkend repertoire, en haar thrillers zijn niet voor niets populair. Heb jij De ooggetuige al gelezen? Beluister hier De ooggetuige.

3. Grijs gebied – Marion Pauw

Naomi fietst in het nachtelijke Amsterdam van haar werk naar huis, wanneer ze onder een viaduct vanachter wordt vastgegrepen. De dader, een man met ijzingwekkend lichte ogen, randt haar op een verschrikkelijke en gewelddadige manier aan. Er is één getuige: een man, die vanaf zijn balkon toekijkt. Waarom grijpt hij niet in? Grijs gebied vertelt niet alleen over de jacht naar de dader van een gruwelijk misdrijf, het is ook een zoektocht naar de drijfveren van de mens; dader, slachtoffer of getuige.

Deze novelle las ik zelf eerder (in 2016) en destijds vond ik ‘m leuk opgebouwd met de verschillende perspectieven, en natuurlijk spannend! Beluister hier Grijs gebied op Spotify.

4. Schone kunsten (Moordmysteries in de Achterhoek #1) – Corine Hartman

In Schone kunsten, het eerste deel van de serie Moordmysteries in de Achterhoek van Corine Hartman, heeft inspecteur Nelleke de Winter een veeleisende baan bij de politie in Lichtenvoorde, in de Achterhoek. En naast de zware verantwoordelijkheid die op haar rust als hoofd van een onderzoeksteam naar een met raadselen omgeven moordzaak, heeft ze ook nog eens thuis de handen vol, waar haar partner Jaap en diens drie dochters veel van haar aandacht en energie vragen.

Het prachtige dorp wordt op een mooie zondagmorgen in juni ruw wakker geschud als er een jonge vrouw dood wordt aangetroffen in de plaatselijke kunstgalerie. De bewijzen ontbreken vooralsnog, maar dat Lucienne Vos, een laatstejaars kunstacademiestudente, is vermoord staat voor Nelleke als een paal boven water. Het onderzoek leidt De Winter en haar team onder meer naar een agressieve ex-vriend, een medestudent die hoopt op spoedige doorbraak in de kunstwereld en een gefrustreerde leraar, op wie het slachtoffer verliefd was. Maar ook naar de spoken uit haar eigen verleden, die zij – naast deze gecompliceerde zaak — met alles wat zij in zich heeft het hoofd zal moeten bieden…

Ook in de Achterhoek kan het érg spannend worden – Schone kunsten is het eerste deel in de serie Moordmysteries in de Achterhoek. Beluister hier het luisterboek.

5. Kil – Mel Wallis de Vries

Op een verlaten industrieterrein wordt het lichaam van een meisje gevonden. Het lijkt het werk van een wrede moordenaar. De politie staat voor een raadsel. Wat is er met haar gebeurd? En vooral: waarom? Steeds meer ijzingwekkende details komen boven…

Hoe ver ga jij voor iemand van wie je houdt? Lees Kil, de spannende jeugdthriller van Mel Wallis de Vries, meervoudig winnares van de Prijs van de Jonge Jury.

Beluister hier het luisterboek.

Bekijk ook de andere artikelen over luisterboeken op Readalicious.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.