LuisterboekenOverig

De leukste YA romantiek boeken op Nextory

Iris734 views
De leukste YA romantiek boeken op Nextory - Readalicious

Ken je de luister- en e-bookapp Nextory al? Met een abonnement kun je onbeperkt e-books en luisterboeken lezen en luisteren. Vandaag tip ik de leukste romantische YA boeken op Nextory. Probeer Nextory 30 dagen gratis om te kijken of het wat voor je is, en lees of beluister een van de onderstaande boeken:

De selectie

Voor 35 meisjes is de selectie dé kans op een beter leven. Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig caste-leven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. De selectie biedt de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon.

America Singer vindt het echter een nachtmerrie. Ze moet haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten voor een strijd om een kroon die ze niet wil. Ze moet in een paleis wonen dat continu wordt aangevallen door rebellen. Dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles. America realiseert zich dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.

Dit is voor mij hét boek waarmee mijn liefde voor YA begon. Ik kocht dit boek ooit omdat ik de cover zo leuk vond en heb het sindsdien aan talloze mensen aangeraden en uitgeleend. Niet voor niets lees ik nog zo graag boeken van Kiera Cass! The Selection is eigenlijk een soort The Hungergames meets The Bachelor, maar dan in een kasteel. Bereid je voor op intrige en romantiek! Het Nederlandstalige luisterboek kun je op Nextory beluisteren.

De beminde

Hollis Brite is opgegroeid in Keresken Castle, samen met de andere dochters van adel, in de hoop de aandacht van de toekomstige koning te trekken. De jonge koning Jameson van Coroa is eigenlijk nooit op zoek geweest naar een echtgenote, totdat hij Hollis ontmoet. Als Jameson haar de liefde verklaart, is Hollis dolblij. Maar terwijl hij haar het hof maakt, realiseert Hollis zich dat de eindeloze stroom cadeaus en aandacht gepaard gaan met torenhoge verwachtingen.

Met een bezoek van de koning van Isolte in het vooruitzicht, ziet Hollis een kans om aan Jameson – en zichzelf – te bewijzen dat ze een geschikte koningin is. Maar wanneer ze een vreemdeling ontmoet die recht in haar hart lijkt te kijken, vraagt Hollis zich af of een leven met Jameson in het paleis een droom is die uitkomt, of een nachtmerrie die nooit eindigt.

Zin in nog meer Kiera Cass romance? Ook De beminde staat op Nextory als luisterboek! De beminde is een heerlijk romantisch verhaal dat je meeneemt naar het hof. Ik wil zelf ook rondlopen in baljurken en dineren met de koning! Maar het allerliefste wil je verliefd worden zoals Hollis dit doet. Lees mijn volledige recensie van De beminde hier. Ook hiervan kun je het ebook beluisteren.

Caraval / Het zwarte hart

De zussen Scarlett en Donatella ontvluchten uit angst voor hun wrede vader het kleine, afgelegen eiland waar ze wonen. Ze worden daarbij geholpen door de knappe maar onuitstaanbare Julian. Ze komen terecht op Dromeneiland, waar de jaarlijkste voorstelling van Caraval wordt gehouden. Het publiek speelt mee in een dodelijk spel en moet achterhalen wat fantasie is en wat echt. Vlak na aankomst op het eiland verdwijnt Donatella, en Scarlett kan maar aan een ding denken: haar zus terugvinden voor de boosaardige Meester van Caraval haar vindt en er doden vallen…

Toen ik stage liep bij LS kwam dit boek voor het eerst uit, en ik heb het destijds verslónden! Een aantal jaar later kwam Stephanie Garber nog naar Yaltival en ik heb dus zelfs een gesigneerde editie in mijn bezit. Hoog tijd voor een re-read! Via Nextory kun je het e-book lezen.

Library Kiss

Autumn raakt per ongeluk ingesloten in een bibliotheek. Ze verwacht dat haar vriendinnen of haar bijna-vriendje haar wel komen redden. Als dat niet gebeurt, dringt de realiteit zich op: hoe moet ze een lang weekend overleven in de bibliotheek? Dan blijkt dat ze niet alleen is: Dax, een jongen van school, heeft zich bewust laten insluiten in het gebouw…

Ik las (en recenseerde) Library kiss ooit voor Hebban, en vond het een schattig (maar niet enorm diepgaand) boek, maar wel een fijne guilty pleasure. Library Kiss is geen boek dat je leest voor de spannende of interessante plot, maar meer voor het schattige verhaal. Het e-book staat op Nextory.

Cinder

In een futuristisch Nieuw-Beijing leven mensen en androïden door elkaar. Cinder, een getalenteerde monteur, is een cyborg en daardoor een tweederangsburger. Ze woont bij haar valse stiefmoeder, die haar beschuldigt van de ziekte van haar dochter. Maar Cinders stiefzusje is geen uitzondering: er woedt een dodelijke plaag in Nieuw-Beijing, die de bevolking verwoest.

Als prins Kai opeens in haar werkplaats staat, verandert Cinders hele leven. En het laatste wat ze had verwacht, is dat ze het middelpunt van een intergalactische strijd zou worden. Cinder zal moeten kiezen tussen plicht en vrijheid, loyaliteit en verraad – maar om de toekomst van haar wereld te beschermen, zal ze eerst de geheimen uit haar verleden moeten ontrafelen.

Ook een klassieker in mijn boekenkast is deze fijne Cinderella-hervertelling. Marissa Meyer schrijft heel meeslepend, en hiervan kun je het e-book lezen.

American royals

American Royals is het eerste deel van deze verslavende serie vol drama en romantiek. Welkom bij het Amerikaanse koningshuis, waar intriges en verboden liefde de kroon dreigen te ondermijnen:
KROONPRINSES Beatrice: weet dat alles moet wijken voor de kroon. Nu ze op zoek moet naar een huwelijkskandidaat, slaat de twijfel toe.
EERSTE RESERVE prinses Samantha: houdt wel van een feestje.
INTRIGANT Daphne: doet alles om prins Jefferson terug te winnen.
BURGERMEISJE Nina: steelt ongewild de show als ze voor de prins valt.

Wint liefde het van plicht en traditie?

Wat zou er gebeurd zijn als George Washington niet de eerste president van de Verenigde Staten werd, maar tot koning gekroond was? Dan krijg je American Royals! Een aantal generaties later is Princess Beatrice de eerste vrouw die zelfstandig de troon kan gaan betreden. American Royals is een heerlijke roman met de koninklijke sfeer van De Selectie (Kiera Cass) in combinatie met de achterbakse relaties uit Gossip Girl. Lees ook mijn recensie. Het luisterboek en e-book staan op Nextory.

De falling in love montage

De cynische Saoirse (17) gelooft niet meer in de liefde. Ze is vastbesloten om nooit meer aan een serieuze relatie te beginnen. Tot ze op een eindexamenfeestje Ruby ontmoet. Die daagt haar uit tot een experiment: een zomer vol klassieke dates die zo in een romantische comedy zouden passen, en die eindigt zodra vakantie voorbij is – geen verwachtingen van eeuwige liefde, geen gebroken harten, geen gezeur.
Klinkt als een perfect plan, maar Ruby en Saoirse vergeten één ding: aan het einde worden de personages in de film altijd écht verliefd.

De falling in love montage gaat over verliefd worden, en het maakt niet uit op wie je valt of dat je echt niet van plan bent om verliefd te worden. Ik was niet echt dol op het karakter van Saoirse, maar wél op dates zoals in de film. Hiervan kun je het luisterboek beluisteren.

Love & gelato

Naar Italië ga je voor liefde en gelato, maar soms vind je meer dan dat… Lina brengt de zomer door in Toscane, maar aanvankelijk is ze niet erg in de stemming voor de Italiaanse zon en het prachtige landschap. Eigenlijk is ze er alleen maar omdat het haar moeders laatste wens was dat ze naar Italië zou gaan om haar vader te leren kennen. Maar welke vader laat nou zestien jaar lang niets van zich horen? Alles wat ze wil is zo snel mogelijk weer naar huis gaan. Maar dan krijgt ze een dagboek in handen, waarin haar moeder schrijft over haar tijd in Italië én haar geheime liefde. Vanaf de eerste pagina is Lina gefascineerd en wil ze de geheimen van het dagboek ontrafelen. Daarvoor heeft ze wel wat Italiaanse hulp nodig. Enter buurjongen Lorenzo…

Hou jij ook van romantiek en vakantie? Dan kun je wegdromen bij Love & Gelato en het Engelstalige e-book lezen.

Rood, wit & koningsblauw

Deze heerlijke romcom gaat over Alex, zoon van de Amerikaanse president, en Henry, Britse prins. Meteen zodra zijn moeder wordt verkozen tot president, wordt Alex Claremont-Diaz gebombardeerd tot Amerikaanse royalty: hij is knap, charismatisch en nog intelligent ook. Het publiek vreet hem op. Eén probleempje: Alex ligt in de clinch met een échte prins, Henry, aan de andere kant van de grote plas. En als de tabloids daar lucht van krijgen, worden Alex en Henry gedwongen om te doen alsof ze het goed hebben gemaakt. Maar wat begint als een nepvriendschap, groeit uit tot iets diepers en veel gevaarlijkers. Kan liefde de wereld redden? Ook als die liefde er anders uitziet dan verwacht?

Red, White & Royal Blue zit vol humor, fijne vriendschappen en een nog fijnere romance. Lezers rooten voor Alex en Henry, en wie droomt nou niet van zo’n internationale romance die alle politiek en vooroordelen overstijgt? Lees mijn recensie van Red, White & Royal Blue hier. Je kan het luisterboek en het ebook op Nextory vinden.

Nog op mijn TBR:

Twin crowns

Wren is van jongs af aan getraind om de moord op haar ouders te wreken. Het plan is dat ze stiekem de plaats van haar tweelingzus zal innemen nadat die is ontvoerd door haar handlanger. Ze zal er alles aan doen om aan de macht te komen en zo de kleine groep heksen bij wie ze is opgegroeid te beschermen.

Rose heeft altijd geleerd dat een prinses nu eenmaal bepaalde verantwoordelijkheden heeft, en dat betekent ook dat ze moet trouwen met de kroonprins van een wreed naburig koninkrijk. Ze is bang voor het leven buiten de paleismuren, maar dat ze haar beschermde leventje al zó snel zou moeten achterlaten, had ze niet verwacht.

Twee zussen, bij de geboorte gescheiden, leren elkaar eindelijk kennen, maar de kennismaking verloopt niet helemáál naar wens… Voor wie is de kroon?

Bekijk hier het Engelstalige luisterboek.

De zomer waarin alles veranderde

Belly leeft van zomervakantie naar zomervakantie. Alles wat goed en magisch is, gebeurt tussen juni en augustus. De winter is slechts een periode waarin Belly de weken aftelt tot de volgende zomervakantie, omdat ze niet in het strandhuis, niet bij Susannah, en het allerbelangrijkste, niet bij Jeremiah en Conrad kan zijn. Deze jongens kent Belly al sinds haar allereerste zomervakantie. Het zijn haar surrogaatbroers, haar droomjongens. Dan is Belly bijna zestien en komt die ene zomervakantie, die ene prachtige en tegelijkertijd verschrikkelijke zomervakantie, waarin alles verandert en het eindelijk allemaal wordt zoals het altijd al had moeten zijn.

Was je weg van de film op Netflix? Lees dan het e-book.

Enthousiast geworden? Neem een abonnement op Nextory via de links in dit artikel. Dit zijn affiliate links, dus dat betekent dat ik een klein bedrag ontvang wanneer je via een van deze links een abonnement neemt.

Ga naar nextory.com/nl/readalicious en probeer 45 dagen Nextory gratis!

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.