LuisterboekenOverig

Gratis spannende luisterboeken op Spotify

Iris245 views
gratis luisterboeken spotify

Hou jij ook van luisteren naar spannende boeken? Op Spotify staan ook een hoop luisterboeken, en die kun je gratis beluisteren! Eerder tipte ik al gratis Nederlandse thrillers, maar deze spannende boeken kun je ook op Spotify beluisteren:

1. De expat – Patricia Snel

Julia leidt samen met haar man Paul een luxe leven als expat in het dynamische Singapore. Paul gaat steeds meer op in zijn werk en het lukt Julia maar niet haar eigen carrière op te pakken. Ze gebruikt Pauls telescoop om haar overbuurman Dave te bespioneren. Ondanks de aantrekkingskracht tussen hen beiden is er iets aan de man wat ze niet vertrouwt.

Wanneer Daves maid Angelica op verdachte wijze om het leven komt, wordt Julia een duistere, geheimzinnige wereld ingetrokken en ontdekt ze de minder zichtbare kant van Singapore van uitbuiting en prostitutie.

Beluister De expat.

2. Stoel 7a – Sebastiaan Fitzek

Mats Krüger, een ervaren en succesvolle psychiater, moet zijn vliegangst overwinnen als zijn hoogzwangere dochter Nele voor het eerst in jaren weer contact met hem opneemt. Na een cursus tegen vliegangst gaat Mats aan boord van de langeafstandsvlucht Buenos Aires – Berlijn.

Al zijn angsten lijken voor niets tot een vreemdeling hem vertelt dat een van Mats’ ex-patiënten zich ook aan boord bevindt. Iemand die hij ooit heeft bevrijd van moordlustige, gewelddadige fantasieën. En nu moet Mats zien te voorkomen dat hij de 600 passagiers en zichzelf niet mee de dood in jaagt…

Tip: download dit boek via Spotify en beluister het in het vliegtuig onderweg naar je vakantie. Beluister hier Stoel 7a.

3. Roadtrip – Suzanne Vermeer

Paula Visser is met haar man Theo op rondreis langs de Amerikaanse westkust. Met een camper leggen ze de route af waar ze al jaren van dromen en eindelijk hebben ze de qualitytime waar ze zo aan toe zijn.

Maar wanneer Paula in Las Vegas iemand uit haar verleden tegenkomt, slaat de vakantiestemming om. Als enkele dagen later Theo spoorloos verdwijnt, is ze volledig in paniek. Wat volgt is een nachtmerrie die alleen maar groter wordt wanneer het lichaam van een vermoorde man wordt gevonden…

Eerder schreef ik al een recensie over Roadtrip waarin ik zei: ‘Met Roadtrip zet Vermeer weer een hele spannende vakantiethriller neer: deze moet mee in je koffer.’ Dit is nu extra makkelijk: beluister Roadtrip gewoon via Spotify!

4. Het verdwenen meisje – Jodi Picoult

Delia Hopkins groeide op als de geliefde dochter van een alleenstaande vader. Ze heeft nu zelf een dochtertje en staat op het punt om te trouwen met haar jeugdliefde. De politie roept regelmatig haar hulp in en die van haar trouwe reddingshond bij het opsporen van vermiste personen.

Sinds kort wordt ze echter geplaagd door verwarrende herinneringen die ze niet thuis kan brengen, totdat een politieagent haar een geheim onthult dat haar wereld omver gooit en haar toekomst doet wankelen.

Beluister hier Het verdwenen meisje.

5. Zustermoord – Tess Gerritsen

Dokter Maura Isles ziet door haar werk als patholoog-anatoom meer lijken dan haar lief is, maar nooit eerder bood het slachtoffer van een moord zo’n angstaanjagende aanblik. Maura huivert wanneer ze op de autopsietafel het levenloze lichaam ziet, dat als twee druppels water op haar lijkt.
Toch kan het verbijsterende bewijs, dat voor haar en rechercheur Jane Rizzoli ligt niet worden ontkend: de vrouw, die voor Maura’s huis is doodgeschoten is haar evenbeeld.

Op zoek naar antwoorden gaat Maura naar een kustplaatsje in Maine waar haar huiveringwekkende verrassingen wachten. In het gebied waart al jaren een onbekende moordenaar rond. Om hem te stoppen moet Maura in contact zien te komen met haar moeder, die ze nooit heeft gekend, maar haar het leven heeft geschonken – en nu misschien plannen beraamt haar van het leven te beroven…

Beluister Zustermoord via Spotify.

6. De rechtelozen – Ian Rankin

Een vermoorde illegaal wordt aangetroffen in een achterbuurt van Edinburgh. Is het een racistische moord of iets heel anders? Inspecteur John Rebus wordt erbij betrokken, maar het moeizame onderzoek zit algauw even vast als Rebus’ carrière.

Ook Rebus’ partner Siobhan heeft problemen. Ze wil de ouders van een vermiste dochter helpen, waardoor ze zich ongezond dicht bij een veroordeelde verkrachter waagt. En dan duiken er nog twee skeletten op onder de vloer van een pub. Is er verband met de zaak waar Rebus aan werkt?

Beluister De rechtelozen.

7. De buitenstaander – Stephen King

Wanneer het misbruikte en levenloze lichaam van een elfjarig jongetje wordt gevonden, wijzen ooggetuigen en forensisch materiaal onmiskenbaar in de richting van de populaire coach van het plaatselijke Little League-team. Maar de verdachte, Terry Maitland, die met groot machtsvertoon wordt gearresteerd, heeft een waterdicht alibi.

Detective Ralph Anderson raakt na verder onderzoek ook overtuigd dat hij inderdaad buiten de stad was. Hoe kan hij dan tegelijkertijd op twee plekken zijn geweest?

Beluister De buitenstaander.

8. De verbouwing – Saskia Noort

Plastisch chirurg Mathilde opent haar privékliniek. Ze is in elk opzicht geslaagd te noemen: ze is slim, combineert een groot zakelijk inzicht met een hoge standaard, is gelukkig getrouwd en heeft een intelligente puberzoon.

Maar schijn bedriegt. Haar huwelijk wankelt en de verbouwing van hun huis dreigt uit te lopen op een ramp. Dan accepteert ze de helpende hand van een oud vriendje…

Fun fact: De verbouwing is ook in 2012 verfilmd, maar het luisterboek is nét zo spannend. Beluister De verbouwing hier via Spotify.

9. Het meisje op de weg – Michael Berg

Psychologe Anne Givernaud woont samen met haar nieuwe vriend Guido op een afgelegen plek in Zuidwest-Frankrijk, aan de rand van het Centraal Massief. Wanneer ze op een avond, na een lange dag in haar artsenpraktijk, naar huis rijdt, vindt ze een bewusteloos meisje op de weg. Ze besluit haar mee te nemen naar huis, waar het meisje langzaam bijkomt. Anne en Guido geven haar onderdak voor de nacht.

De volgende ochtend blijken Guido en het meisje spoorloos verdwenen. Wanneer de politie Guido vervolgens ook nog verdenkt van moord, beseft Anne pas hoe weinig ze eigenlijk over haar nieuwe vriend weet.

Beluister Het meisje op de weg.

10. Moord op de Nijl – Agatha Christie

Hercule Poirot hoort toevallig hoe twee mensen plannen maken voor een huwelijksreis naar Egypte. Als hij een paar maanden later een bootreis maakt over de Nijl, ontmoet hij het stel bij toeval weer. De man is inderdaad op huwelijksreis, maar met een andere vrouw. En het meisje is er ook… Alleen!

De situatie bevalt Poirot helemaal niet, maar wat kan hij anders doen dan afwachten wat er gebeuren zal?

Beluister Moord op de Nijl hier.

Bekijk ook de andere artikelen over (gratis) luisterboeken op Readalicious.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.