Overig

Mijn Black Journal

Samantha974 views
Mijn Black Journal

Op mijn mobiele toestellen heb ik altijd alles op donkere modus staan: past goed bij mijn duistere ziel denk ik. Ik vind het iets rustgevends hebben en vind het ook mooier. Dus toen BBNC Uitgevers ons vroeg of we een aantal van hun boekjes wilden recenseren, vroeg ik de journal met zwart papier aan. Een donkere modus in je notitieboekje? Kom maar op!

Pennen

Waar je rekening mee moet houden, is dat je geen normale pennen kan gebruiken in deze journal. Je hebt er echt pennen met een goede ‘dekking’ voor nodig. Ik heb zelf de pennenset van Mijn Black Journal erbij gekocht, maar de pennen van Sakura Gelly schijnen ook goed te werken. De pennenset van de journal heeft ook slechts één witte pen, dus als je veel wit wilt gebruiken, ontkom je er niet aan om uiteindelijk over te moeten stappen op Sakura Gelly.

Wat ik vind van de pennenset? De normale pennen geven goede dekking. Je ziet de kleur soms in eerste instantie niet zo goed, maar als de inkt intrekt zie je echt de kleuren verschijnen. Ik gebruik de kleuren voor accenten (bijvoorbeeld om termen uit te lichten), voor de bolletjes van lijstjes en voor kaders.

De brushpennen vallen in eerste instantie steeds wat donker uit. Ze moeten echt goed intrekken voordat je de kleurdekking goed ziet. Ik gebruik de brushpennen namelijk alleen voor de titels van mijn pagina’s.

Lijstjes en aantekeningen

Waarschijnlijk gebruiken de meeste mensen een journal echt als bullet journal, maar dat is echt niets voor mij. Ik heb het geprobeerd. Het laatste jaar heb ik veel tijd besteed aan bekijken wat goed voor mij werkt, en dat is: to-dolijstjes zet ik in mijn app Things, afspraken in mijn digitale agenda en aantekeningen en lijstjes (geen to-do’s!) in een papieren notitieboekje.

Waar anderen dus wellicht veel tekenen, schrijf ik veel. Werkt dat ook op zwarte bladzijdes? Wat mij betreft wel. Ik vind aantekeningen op een normaal notitieboekje er snel rommelig uitzien, vooral als je niet heel netjes schrijft. Op de zwarte bladzijdes vind ik alles er juist snel rustig en opgeruimd uitzien. De kleuren geven bovendien net een extra dimensie: je kan snel scannen en het geeft het maakt het geheel net wat speelser.

Wat voor lijstjes ik maak: voornamelijk boeken- en serietrackers (ja, vind ik fijn) en een aankooplijst. Ik heb ook een hele lijst gemaakt met trophies van The Last of Us: Part II, dat ik weer wil spelen als ik de PlayStation 5 heb gescoord om hem 100% uit te spelen.

Mijn aantekeningen gaan voornamelijk over criminologie, schrijven en ideeën voor mijn nieuwe boeken. Ik heb het boekje nog niet zo lang, dus heb nu alleen nog aantekeningen van Jim Can’t Swim-video’s (een kanaal over criminele psychologie), een masterclass van Margaret Atwood en mijn nieuwe boek.

Het fijne van de witte pen is dat ik wat sporadischer aantekeningen maak. Waar ik voorheen ‘voor de zekerheid’ een aantekening maakte, ben ik zuiniger op mijn witte pen en schrijf ik daardoor alleen dingen op die ik echt wil onthouden. Beter ook, want dat verhoogt de kans dat ik later terugblader in mijn aantekeningen.

Debuteerde op 5 juni 2018 bij Meulenhoff Boekerij met 'De witte kamer', dat de Gouden Strop won. Schreef ook de thrillers 'Zij die zwijgt' en 'De dwalenden'. Leest zelf van alles, van (historische) romans tot speculatieve fictie en van fantasy tot sciencefiction.

Laat een reactie achter