Overig

Mijn leesjaar 2022

Iris378 views
2022 - Afbeelding van Igor via Pixabay

Het is de laatste dag van 2022 – hoog tijd om de balans op te maken! Afgelopen jaar las ik meer boeken dan gemiddeld: ik las in 2022 maar liefst 105 boeken. Maar wat waren mijn favoriete boeken? Welke boeken zou ik jullie écht aanraden?

Mijn favorieten

Ik heb in 2022 vier series gelezen waar ik helemaal weg van was: De Genezer van Zalindov-serie van Lynette Noni, de Blood and Ash-serie van Jennifer L. Armentrout, de Grisha-serie van Leigh Bardugo (beetje late to the party maar oh wat was deze fijn. Ik ben ook meteen de Netflix-serie nogmaals gaan kijken en wil nu ook alle mogelijke merchandise hebben). Dus vooral fantasy! Maar ik heb het idee dat goede fantasyboeken gewoon vaak in series komen. Gelukkig maar, nietwaar? 😉

En daarnaast de Ridgewood Hall-serie van Marijke Vos. Deze Ridgewood Hall-serie is echt een fijne moderne klassieker voor fans van period drama en (familie)mysteries. Ik heb de ebooks gelezen, maar volgend jaar kun je ze in paperbacks met doorlopende ruggen kopen (die staat al op mijn wishlist), en een pocketeditie in het tijdschriftenvak!

En welke stand-alones zou ik aanraden? Als je zin hebt in een smutty romance moet je de BookTok-hypes The Spanish Love Deception of De liefdeshypothese (en Love on the brain) oppakken. De boeken die me echt enorm raakten waren: Toen winter zomer werd van Emily Henry, Vallen en opstaan van Sarah Turner en Drie dates van Beth O’Leary. Oh nog twee boeken die indruk op me maakten: Verboden terrein van Louise Kennedy en Het feest van de eeuw van Taylor Jenkins Reed: ik was hier echt weg van!

De twee interessantste thrillers van dit jaar vond ik Een perfecte dag van Romy Hausmann en Advocaat van de duivel van Steve Cavanagh. Een thriller waarin de rechercheur op zoek gaat naar de dader is leuk, maar deze twee thrillers hadden juist een heel ander perspectief!

Reisboeken

Nieuw op Readalicious is dat ik meer reisgidsen en boeken met reisinspiratie ben gaan recenseren. Ik heb ze voor de liefhebbers ook in de categorie ‘Reisboeken‘ gezet. Zouden jullie het ook fijn vinden als ik ook reisgidsen per stad etc. ga recenseren? Laat het vooral weten in de comments!

Interviews

Ook nieuw zijn de interviews op Readalicious! Omdat het natuurlijk altijd leuk is om te horen wat andere auteurs lezen, hoe ze schrijven en alle andere tips die ze kunnen geven. Hebben jullie nog voorstellen wie ik zou moeten interviewen? Ik hoor het graag! Of ben je een auteur en denk je: hè, ze vindt mijn boek vast leuk én ik sta open voor een interview? Dan mag je ook altijd emailen naar contact@readalicious.nl (of een DM sturen op Instagram).

Statistieken

En als je naar de statistieken kijkt? Onlangs in het artikel Gelezen boeken bijhouden: welke manieren zijn er? vertelde ik al over Storygraph. Dit leek me een goed moment om mijn statistieken eens te evalueren, eigenlijk een beetje je Spotify wrap-up, maar dan van boeken. Voor liefhebbers: vanaf 1 januari kun je écht je Storygraph wrap-up openen.

Welke recensies waren populair?

Het online verkeer op Readalicious steeg enorm en daar ben ik heel blij mee. Dus hallo nieuwe lezers! Ik ben ook nog even in de website statistieken gedoken om te kijken welke recensies veel werden gelezen. De recensies in de laatste maanden van het jaar hebben natuurlijk minder tijd gehad om page views te verzamelen, maar over heel 2022 zijn deze 5 recensies het meest gelezen:

 1. Gewetenloos – Karin Slaughter
 2. Vier wandelaars & een Siciliaan – Marion Pauw, Elle van Rijn, Roos Schlikker & Femmetje de Wind
 3. Dwaalspoor – Suzanne Vermeer
 4. The Spanish Love Deception – Elena Armas
 5. Black friday – Maren Stoffels

Een leuke mix van genres! En zo zie je maar, ondanks dat The Spanish Love Deception op BookTok véél meer aandacht kreeg, werden andere recensies juist beter gelezen op mijn website. Verder lazen jullie graag de artikelen over gratis luisterboeken op Spotify, welke boeken verfilmd werden afgelopen jaar en aankomende schrijfwedstrijden. Ik zal dit ook voor jullie in de gaten blijven houden!

BookTok

Over BookTok gesproken: Readalicious kon natuurlijk niet achterblijven! Ik ben niet enorm actief op TikTok, de blog blijft voorlopig nog de main focus. Maar als je het leuk vind, kun je me zeker gaan volgen:

@readalicious Heb jij Red, White & Royal Blue al gelezen? 👑 Ik – tot mijn grote schaamte – nog niet 😳. Van een goede vriendin mocht ik haar editie lenen en die is echt práchtig! Het artwork, de sprayed edges, de kleuren.. Ik kan alleen maar hopen dat de inhoud net zo tof is. Heb jij ‘m al gelezen? #caseymcquiston #redwhiteandroyalblue #booktok #booktokNL #boektok #boektokNL #boek #boeken #bookstagrammers #bookstagram #bookstagramNL #royalbook #royalromance #romance #book #books #read #reader #specialedition ♬ original sound – frozendessertsupplies

Maar blijf ook vooral op Instagram kijken, want daar kun je me ook blijven volgen. Stuur me vooral een berichtje als je een leuk boek spot, een aanrader weet, of even wil kletsen over boeken!

@readalicious
Readalicious

@readalicious

 • De Amerikaanse auteur van de Beat Generation Jack Kerouac was in het laatste deel van zijn leven op zoek naar waar zijn voorouders vandaan kwamen. Satori in Parijs is gepubliceerd in 1967 en vertelt het verhaal van een tiendaags bezoek aan Parijs en Bretagne op zoek naar zijn voorouders.

De schrijfstijl van Satori in Parijs past helemaal in die van de Beat Generation: het voelt als een lange stroom van gedachten en observaties, waarbij de beweging wordt vastgelegd. Tijdens zijn reis is Kerouac ook constant in beweging: hij gaat van de ene naar de andere plek, op zoek naar antwoorden over zijn familie. De stijl sluit hier goed bij aan en draagt bij aan de beleving. 

Kerouac is in Frankrijk op zoek naar zijn familiehistorie, maar het voelt een beetje als onbegonnen werk. Hij heeft weinig aanknopingspunten, dus volgt hij de enige mogelijke aanknopingspunten. Dit leidt hem van Parijs tot Bretagne. Maar ergens tijdens deze reis voelt Kerouac toch verlichting, ‘Satori’ is het Japanse term voor dit gevoel. Satori in Parijs geeft geen goed of volledig beeld van Frankrijk, maar wel een levendig beeld. Het gaat ook veel over kroegen en de Franse dames: het draait vooral om de gedachten en gevoelens van Kerouac en niet om zijn omgeving. 

Met Satori in Parijs krijg je een inkijkje in het hoofd van Kerouac en hoe hij nadenkt over zijn zoektocht naar zijn familieachtergrond en de mensen die hij hierin ontmoet. Tof dat het boek nu ook in het Nederlands is vertaald!

#JackKerouac #SatoriinParijs #amerikaanseliteratuur #beatgeneration #bookstagram #bookstagramnl #englishliterature #americanliterature #nederlandseboeken @uitgeverijoevers #book #books #instabook #instaread
 • Nora werkt als schrijfster van romcoms en gebruikt altijd dezelfde formule. Maar wanneer haar man vertrekt, schrijft ze een keer iets heel anders: gebaseerd op haar eigen leven. Het script wordt verkocht aan Hollywood en om het compleet te maken komen ze bij Nora thuis filmen. 🎥🩷

De plot van Nora schrijft haar eigen verhaal is ook het cliché plot zoals ze dat zelf kan schrijven. Later in het verhaal denkt ze daar ook zelf aan - dit maakt het boek extra krachtig. Nora schrijft haar eigen verhaal wéét dat het een romcom plot heeft en Monaghan owns it. 💪

Ondanks het vrij standaard romcom-verhaal van Nora schrijft haar eigen verhaal weet Monaghan wel goed te laten zien dat het de kleine dingen in het leven zijn die belangrijk zijn, zoals genieten van de zonsopkomst. Dit werkt ook zo in een relatie, zoals een kopje koffie voor elkaar zetten, elkaar helpen en elkaar steunen.

De familiedynamiek maakt het verhaal erg ontroerend. Nora is moeder van twee kinderen, Bernadette en Arthur. Met z'n drieën draait het gezin en vinden ze oplossingen. De plotselinge inmenging van Leo zorgt voor veranderingen in de dynamiek, die heel nauwgezet worden neergezet. 

Nora schrijft haar eigen verhaal is een heerlijke, lieve romcom. Een die Nora zelf had kunnen schrijven voor haar scenario's! Verwacht geen diepzinnig boek, maar meer een fijne romance voor op een zondagmiddag waarbij je kan wegdromen. 

#noraschrijfthaareigenverhaal #noragoesoffscript #annabelmonaghan #romcom #feelgood #instabook #instaread #bookstagram #bookstagramnl #romancebook #romancenovel #valentinesday @awbrunaromans
 • Unboxing Fairyloot Regency & Scandal - Januari 2024

De boekenboxen van Fairyloot weten me steeds te betoveren ✨️ Nu ook met de Regency & Scandal box. Wat een toffe items, en wat een prachtige special edition met sprayed edges & art 🥰

Inhoud:
💝 Keramische bloempot, geïnspireerd op de Emily Wilde serie, design door @annguyenart
💝 Broche met een portret van Niamh uit A Fragile Enchantment, portret door @niru.sky en frame design door @jezhawk
💝 Lunchtas, geïnspireerd op The Wistetia Society of Lady Scoundrels, design door @bluelyboo 
💝 Schort, geïnspireerd op Half a Soul, design door @forensicsandflowers 
💝 Tarotkaarten van de maand, geillustreerd door @_saintdri 
💝 Brief van de auteur met art en bijpassende boekenlegger, design door @sashac_art 
💝 Het boek: A Fragile Enchantment van Allison Saft, met een foiled design op de hardcover door @bluelyboo, reversible dust jacket en art aan de binnenzijde, geillustreerd door @sashacart, digitally sprayed edges, bonus content en een digitale handtekening van de auteur! 

Wat is jouw favoriete item uit deze box?

#fairyloot #fairyphoto #regencyandscandal #bookbox #boekenbox #boekenwurm #bookstagram #bookstagramnl #instabook #instaread #afragileenchantment #allisonsaft #fairylootunboxing #fairylootya #fairylootedition #fairyphoto82
 • New in ✨️ Afgelopen week scoorde ik weer een aantal toffe boeken: bookmail, goodiebags of goede deals die ik niet kon laten liggen (5 euro voor Queen Charlotte!) 

Welke van deze boeken heb jij al gelezen of staan op jouw TBR?

🔸️Captive & Perfectly Wrong - Sarah Rivens
🔸️Op eigen benen - Jenny Colgan
🔸️Tussen de rails - Sander Groen
🔸️Queen Charlotte - Julia Quinn & Shonda Rhimes 

#Captive #perfectlywrong #sarahrivens #opeigenbenen #jennycolgan #tussenderails #sandergroen #queencharlotte #Bridgerton #juliaquinn #shondarhimes #bookmail #bookstagram #bookstagramnl #bookstagrammers #nederlandselezers #nederlandsebookstagrammers #boektok
 • De zestienjarige Celia heeft twaalf broers en zussen. Maar als hun gezin gevolgd wordt voor een realityserie, komen alle verhoudingen binnen hun gezin op scherp te staan. Ineens heeft íedereen een mening over Celia's familie, en bovendien is niet alles op televisie wat het lijkt... 🎥

Hoe real is reality tv nou eigenlijk? In De C is voor Celia wordt het gezin van Celia gevolgd voor een tv-programma. Hierdoor is De C is voor Celia ook bij uitstek het boek voor liefhebbers van reality televisie, maar ook hét boek om met elkaar in gesprek te gaan over hoe het werkt en hoe echt het allemaal is. 🪞

Celia is nogal een people pleaser en wil vooral aardig gevonden worden. Ze moet leren omgaan met de meningen van anderen - in de klas en op social media. De C voor Celia zorgt ervoor dat je gaat nadenken over de keerzijde van zomaar overal op kunnen reageren. Mensen denken Celia te kennen en hebben ineens een mening over haar op basis van een aantal fragmenten op televisie.

De C is van Celia is een meeslepend boek over hoe real reality tv is, het leren omgaan met de meningen van anderen en opgroeien in een groot gezin. Celia steelt je hart en je leeft mee met haar keuzes en hoe ze wordt behandeld. Een aanrader!

#DeCisvoorCelia #heleenblesgraaf @moonyoungadult #youngadult #realitytv #bookstagram #bookstagramnl #youngadult #YA #YAbook #instabook #instaread #nederlandseboeken #nederlandselezers #ikleesnl #nederlandseschrijvers
 • Ik mocht Jill Mansell interviewen! Wat een leuke, lieve en spontane vrouw. Deze feelgoodauteur heeft al meer dan 30 bestsellers op haar naam staan - die ze overigens allemaal met de hand schrijft! We spraken over inspiratie, schrijfrituelen, favoriete auteurs, haar favoriete bloemen en vooral: over het boek 9 april uitkomt! Een dag om nooit te vergeten. (Dat is de titel van het boek, maar ook deze ontmoeting en deze dag voor mij 💖)

Heel erg bedankt @lsamsterdam voor de uitnodiging en @ilonaslevenbijls voor het warme welkom en deze leuke ervaring.

Jullie moeten even geduld hebben want op 9 april - dan komt haar nieuwste boek Een dag om nooit te vergeten uit. En dan vertel ik jullie alles over dit superleuke gesprek én haar nieuwste boek. 🥳 

Heb jij al eens boeken van Jill Mansell gelezen?

#jillmansell #eendagomnooittevergeten #jebentgeweldig #feelgood #bookstagram #bookstagramnl #booktok #booktoknl #instabook #romance #nederlandselezers #nederlandseboekenbloggers #nederlandsebookstagrammers #ikleesnl @jillmansell
 • This or that: dark romance of feelgood romance? 🖤🩷

Gisteren ontmoette ik Sarah Rivens, schrijfster van de Captive series, een dark romance.🖤 En vandaag ga ik Jill Mansell ontmoeten! Zij staat weer bekend om haar superleuke, lieve feelgood.🩷 Een wereld van verschil! 

Wat lees jij liever: dark romance of feelgood? 

Fun fact: Wist je dat in Sarah Rivens nieuwe boek Lakestone en in Jill Mansells nieuwe boek De dag van je leven een van de karakters een naamgenoot van mij is? In beide boeken zit een karakter genaamd Iris.💃

#darkromance #feelgood #romance #bookstagram #bookstagramnl #nederlandseboeken #boekenwurm #jillmansell #sarahrivens #book #books #insttaread #readersofinstagram
De Amerikaanse auteur van de Beat Generation Jack Kerouac was in het laatste deel van zijn leven op zoek naar waar zijn voorouders vandaan kwamen. Satori in Parijs is gepubliceerd in 1967 en vertelt het verhaal van een tiendaags bezoek aan Parijs en Bretagne op zoek naar zijn voorouders.

De schrijfstijl van Satori in Parijs past helemaal in die van de Beat Generation: het voelt als een lange stroom van gedachten en observaties, waarbij de beweging wordt vastgelegd. Tijdens zijn reis is Kerouac ook constant in beweging: hij gaat van de ene naar de andere plek, op zoek naar antwoorden over zijn familie. De stijl sluit hier goed bij aan en draagt bij aan de beleving. 

Kerouac is in Frankrijk op zoek naar zijn familiehistorie, maar het voelt een beetje als onbegonnen werk. Hij heeft weinig aanknopingspunten, dus volgt hij de enige mogelijke aanknopingspunten. Dit leidt hem van Parijs tot Bretagne. Maar ergens tijdens deze reis voelt Kerouac toch verlichting, ‘Satori’ is het Japanse term voor dit gevoel. Satori in Parijs geeft geen goed of volledig beeld van Frankrijk, maar wel een levendig beeld. Het gaat ook veel over kroegen en de Franse dames: het draait vooral om de gedachten en gevoelens van Kerouac en niet om zijn omgeving. 

Met Satori in Parijs krijg je een inkijkje in het hoofd van Kerouac en hoe hij nadenkt over zijn zoektocht naar zijn familieachtergrond en de mensen die hij hierin ontmoet. Tof dat het boek nu ook in het Nederlands is vertaald!

#JackKerouac #SatoriinParijs #amerikaanseliteratuur #beatgeneration #bookstagram #bookstagramnl #englishliterature #americanliterature #nederlandseboeken @uitgeverijoevers #book #books #instabook #instaread
De Amerikaanse auteur van de Beat Generation Jack Kerouac was in het laatste deel van zijn leven op zoek naar waar zijn voorouders vandaan kwamen. Satori in Parijs is gepubliceerd in 1967 en vertelt het verhaal van een tiendaags bezoek aan Parijs en Bretagne op zoek naar zijn voorouders. De schrijfstijl van Satori in Parijs past helemaal in die van de Beat Generation: het voelt als een lange stroom van gedachten en observaties, waarbij de beweging wordt vastgelegd. Tijdens zijn reis is Kerouac ook constant in beweging: hij gaat van de ene naar de andere plek, op zoek naar antwoorden over zijn familie. De stijl sluit hier goed bij aan en draagt bij aan de beleving. Kerouac is in Frankrijk op zoek naar zijn familiehistorie, maar het voelt een beetje als onbegonnen werk. Hij heeft weinig aanknopingspunten, dus volgt hij de enige mogelijke aanknopingspunten. Dit leidt hem van Parijs tot Bretagne. Maar ergens tijdens deze reis voelt Kerouac toch verlichting, ‘Satori’ is het Japanse term voor dit gevoel. Satori in Parijs geeft geen goed of volledig beeld van Frankrijk, maar wel een levendig beeld. Het gaat ook veel over kroegen en de Franse dames: het draait vooral om de gedachten en gevoelens van Kerouac en niet om zijn omgeving. Met Satori in Parijs krijg je een inkijkje in het hoofd van Kerouac en hoe hij nadenkt over zijn zoektocht naar zijn familieachtergrond en de mensen die hij hierin ontmoet. Tof dat het boek nu ook in het Nederlands is vertaald! #JackKerouac #SatoriinParijs #amerikaanseliteratuur #beatgeneration #bookstagram #bookstagramnl #englishliterature #americanliterature #nederlandseboeken @uitgeverijoevers #book #books #instabook #instaread
4 uur ago
View on Instagram |
1/7
Nora werkt als schrijfster van romcoms en gebruikt altijd dezelfde formule. Maar wanneer haar man vertrekt, schrijft ze een keer iets heel anders: gebaseerd op haar eigen leven. Het script wordt verkocht aan Hollywood en om het compleet te maken komen ze bij Nora thuis filmen. 🎥🩷

De plot van Nora schrijft haar eigen verhaal is ook het cliché plot zoals ze dat zelf kan schrijven. Later in het verhaal denkt ze daar ook zelf aan - dit maakt het boek extra krachtig. Nora schrijft haar eigen verhaal wéét dat het een romcom plot heeft en Monaghan owns it. 💪

Ondanks het vrij standaard romcom-verhaal van Nora schrijft haar eigen verhaal weet Monaghan wel goed te laten zien dat het de kleine dingen in het leven zijn die belangrijk zijn, zoals genieten van de zonsopkomst. Dit werkt ook zo in een relatie, zoals een kopje koffie voor elkaar zetten, elkaar helpen en elkaar steunen.

De familiedynamiek maakt het verhaal erg ontroerend. Nora is moeder van twee kinderen, Bernadette en Arthur. Met z'n drieën draait het gezin en vinden ze oplossingen. De plotselinge inmenging van Leo zorgt voor veranderingen in de dynamiek, die heel nauwgezet worden neergezet. 

Nora schrijft haar eigen verhaal is een heerlijke, lieve romcom. Een die Nora zelf had kunnen schrijven voor haar scenario's! Verwacht geen diepzinnig boek, maar meer een fijne romance voor op een zondagmiddag waarbij je kan wegdromen. 

#noraschrijfthaareigenverhaal #noragoesoffscript #annabelmonaghan #romcom #feelgood #instabook #instaread #bookstagram #bookstagramnl #romancebook #romancenovel #valentinesday @awbrunaromans
Nora werkt als schrijfster van romcoms en gebruikt altijd dezelfde formule. Maar wanneer haar man vertrekt, schrijft ze een keer iets heel anders: gebaseerd op haar eigen leven. Het script wordt verkocht aan Hollywood en om het compleet te maken komen ze bij Nora thuis filmen. 🎥🩷 De plot van Nora schrijft haar eigen verhaal is ook het cliché plot zoals ze dat zelf kan schrijven. Later in het verhaal denkt ze daar ook zelf aan – dit maakt het boek extra krachtig. Nora schrijft haar eigen verhaal wéét dat het een romcom plot heeft en Monaghan owns it. 💪 Ondanks het vrij standaard romcom-verhaal van Nora schrijft haar eigen verhaal weet Monaghan wel goed te laten zien dat het de kleine dingen in het leven zijn die belangrijk zijn, zoals genieten van de zonsopkomst. Dit werkt ook zo in een relatie, zoals een kopje koffie voor elkaar zetten, elkaar helpen en elkaar steunen. De familiedynamiek maakt het verhaal erg ontroerend. Nora is moeder van twee kinderen, Bernadette en Arthur. Met z'n drieën draait het gezin en vinden ze oplossingen. De plotselinge inmenging van Leo zorgt voor veranderingen in de dynamiek, die heel nauwgezet worden neergezet. Nora schrijft haar eigen verhaal is een heerlijke, lieve romcom. Een die Nora zelf had kunnen schrijven voor haar scenario's! Verwacht geen diepzinnig boek, maar meer een fijne romance voor op een zondagmiddag waarbij je kan wegdromen. #noraschrijfthaareigenverhaal #noragoesoffscript #annabelmonaghan #romcom #feelgood #instabook #instaread #bookstagram #bookstagramnl #romancebook #romancenovel #valentinesday @awbrunaromans
19 uur ago
View on Instagram |
2/7
Unboxing Fairyloot Regency & Scandal - Januari 2024

De boekenboxen van Fairyloot weten me steeds te betoveren ✨️ Nu ook met de Regency & Scandal box. Wat een toffe items, en wat een prachtige special edition met sprayed edges & art 🥰

Inhoud:
💝 Keramische bloempot, geïnspireerd op de Emily Wilde serie, design door @annguyenart
💝 Broche met een portret van Niamh uit A Fragile Enchantment, portret door @niru.sky en frame design door @jezhawk
💝 Lunchtas, geïnspireerd op The Wistetia Society of Lady Scoundrels, design door @bluelyboo 
💝 Schort, geïnspireerd op Half a Soul, design door @forensicsandflowers 
💝 Tarotkaarten van de maand, geillustreerd door @_saintdri 
💝 Brief van de auteur met art en bijpassende boekenlegger, design door @sashac_art 
💝 Het boek: A Fragile Enchantment van Allison Saft, met een foiled design op de hardcover door @bluelyboo, reversible dust jacket en art aan de binnenzijde, geillustreerd door @sashacart, digitally sprayed edges, bonus content en een digitale handtekening van de auteur! 

Wat is jouw favoriete item uit deze box?

#fairyloot #fairyphoto #regencyandscandal #bookbox #boekenbox #boekenwurm #bookstagram #bookstagramnl #instabook #instaread #afragileenchantment #allisonsaft #fairylootunboxing #fairylootya #fairylootedition #fairyphoto82
Unboxing Fairyloot Regency & Scandal - Januari 2024

De boekenboxen van Fairyloot weten me steeds te betoveren ✨️ Nu ook met de Regency & Scandal box. Wat een toffe items, en wat een prachtige special edition met sprayed edges & art 🥰

Inhoud:
💝 Keramische bloempot, geïnspireerd op de Emily Wilde serie, design door @annguyenart
💝 Broche met een portret van Niamh uit A Fragile Enchantment, portret door @niru.sky en frame design door @jezhawk
💝 Lunchtas, geïnspireerd op The Wistetia Society of Lady Scoundrels, design door @bluelyboo 
💝 Schort, geïnspireerd op Half a Soul, design door @forensicsandflowers 
💝 Tarotkaarten van de maand, geillustreerd door @_saintdri 
💝 Brief van de auteur met art en bijpassende boekenlegger, design door @sashac_art 
💝 Het boek: A Fragile Enchantment van Allison Saft, met een foiled design op de hardcover door @bluelyboo, reversible dust jacket en art aan de binnenzijde, geillustreerd door @sashacart, digitally sprayed edges, bonus content en een digitale handtekening van de auteur! 

Wat is jouw favoriete item uit deze box?

#fairyloot #fairyphoto #regencyandscandal #bookbox #boekenbox #boekenwurm #bookstagram #bookstagramnl #instabook #instaread #afragileenchantment #allisonsaft #fairylootunboxing #fairylootya #fairylootedition #fairyphoto82
Unboxing Fairyloot Regency & Scandal - Januari 2024

De boekenboxen van Fairyloot weten me steeds te betoveren ✨️ Nu ook met de Regency & Scandal box. Wat een toffe items, en wat een prachtige special edition met sprayed edges & art 🥰

Inhoud:
💝 Keramische bloempot, geïnspireerd op de Emily Wilde serie, design door @annguyenart
💝 Broche met een portret van Niamh uit A Fragile Enchantment, portret door @niru.sky en frame design door @jezhawk
💝 Lunchtas, geïnspireerd op The Wistetia Society of Lady Scoundrels, design door @bluelyboo 
💝 Schort, geïnspireerd op Half a Soul, design door @forensicsandflowers 
💝 Tarotkaarten van de maand, geillustreerd door @_saintdri 
💝 Brief van de auteur met art en bijpassende boekenlegger, design door @sashac_art 
💝 Het boek: A Fragile Enchantment van Allison Saft, met een foiled design op de hardcover door @bluelyboo, reversible dust jacket en art aan de binnenzijde, geillustreerd door @sashacart, digitally sprayed edges, bonus content en een digitale handtekening van de auteur! 

Wat is jouw favoriete item uit deze box?

#fairyloot #fairyphoto #regencyandscandal #bookbox #boekenbox #boekenwurm #bookstagram #bookstagramnl #instabook #instaread #afragileenchantment #allisonsaft #fairylootunboxing #fairylootya #fairylootedition #fairyphoto82
Unboxing Fairyloot Regency & Scandal - Januari 2024

De boekenboxen van Fairyloot weten me steeds te betoveren ✨️ Nu ook met de Regency & Scandal box. Wat een toffe items, en wat een prachtige special edition met sprayed edges & art 🥰

Inhoud:
💝 Keramische bloempot, geïnspireerd op de Emily Wilde serie, design door @annguyenart
💝 Broche met een portret van Niamh uit A Fragile Enchantment, portret door @niru.sky en frame design door @jezhawk
💝 Lunchtas, geïnspireerd op The Wistetia Society of Lady Scoundrels, design door @bluelyboo 
💝 Schort, geïnspireerd op Half a Soul, design door @forensicsandflowers 
💝 Tarotkaarten van de maand, geillustreerd door @_saintdri 
💝 Brief van de auteur met art en bijpassende boekenlegger, design door @sashac_art 
💝 Het boek: A Fragile Enchantment van Allison Saft, met een foiled design op de hardcover door @bluelyboo, reversible dust jacket en art aan de binnenzijde, geillustreerd door @sashacart, digitally sprayed edges, bonus content en een digitale handtekening van de auteur! 

Wat is jouw favoriete item uit deze box?

#fairyloot #fairyphoto #regencyandscandal #bookbox #boekenbox #boekenwurm #bookstagram #bookstagramnl #instabook #instaread #afragileenchantment #allisonsaft #fairylootunboxing #fairylootya #fairylootedition #fairyphoto82
Unboxing Fairyloot Regency & Scandal – Januari 2024 De boekenboxen van Fairyloot weten me steeds te betoveren ✨️ Nu ook met de Regency & Scandal box. Wat een toffe items, en wat een prachtige special edition met sprayed edges & art 🥰 Inhoud: 💝 Keramische bloempot, geïnspireerd op de Emily Wilde serie, design door @annguyenart 💝 Broche met een portret van Niamh uit A Fragile Enchantment, portret door @niru.sky en frame design door @jezhawk 💝 Lunchtas, geïnspireerd op The Wistetia Society of Lady Scoundrels, design door @bluelyboo 💝 Schort, geïnspireerd op Half a Soul, design door @forensicsandflowers 💝 Tarotkaarten van de maand, geillustreerd door @_saintdri 💝 Brief van de auteur met art en bijpassende boekenlegger, design door @sashac_art 💝 Het boek: A Fragile Enchantment van Allison Saft, met een foiled design op de hardcover door @bluelyboo, reversible dust jacket en art aan de binnenzijde, geillustreerd door @sashacart, digitally sprayed edges, bonus content en een digitale handtekening van de auteur! Wat is jouw favoriete item uit deze box? #fairyloot #fairyphoto #regencyandscandal #bookbox #boekenbox #boekenwurm #bookstagram #bookstagramnl #instabook #instaread #afragileenchantment #allisonsaft #fairylootunboxing #fairylootya #fairylootedition #fairyphoto82
2 dagen ago
View on Instagram |
3/7
New in ✨️ Afgelopen week scoorde ik weer een aantal toffe boeken: bookmail, goodiebags of goede deals die ik niet kon laten liggen (5 euro voor Queen Charlotte!) 

Welke van deze boeken heb jij al gelezen of staan op jouw TBR?

🔸️Captive & Perfectly Wrong - Sarah Rivens
🔸️Op eigen benen - Jenny Colgan
🔸️Tussen de rails - Sander Groen
🔸️Queen Charlotte - Julia Quinn & Shonda Rhimes 

#Captive #perfectlywrong #sarahrivens #opeigenbenen #jennycolgan #tussenderails #sandergroen #queencharlotte #Bridgerton #juliaquinn #shondarhimes #bookmail #bookstagram #bookstagramnl #bookstagrammers #nederlandselezers #nederlandsebookstagrammers #boektok
New in ✨️ Afgelopen week scoorde ik weer een aantal toffe boeken: bookmail, goodiebags of goede deals die ik niet kon laten liggen (5 euro voor Queen Charlotte!) Welke van deze boeken heb jij al gelezen of staan op jouw TBR? 🔸️Captive & Perfectly Wrong – Sarah Rivens 🔸️Op eigen benen – Jenny Colgan 🔸️Tussen de rails – Sander Groen 🔸️Queen Charlotte – Julia Quinn & Shonda Rhimes #Captive #perfectlywrong #sarahrivens #opeigenbenen #jennycolgan #tussenderails #sandergroen #queencharlotte #Bridgerton #juliaquinn #shondarhimes #bookmail #bookstagram #bookstagramnl #bookstagrammers #nederlandselezers #nederlandsebookstagrammers #boektok
3 dagen ago
View on Instagram |
4/7
De zestienjarige Celia heeft twaalf broers en zussen. Maar als hun gezin gevolgd wordt voor een realityserie, komen alle verhoudingen binnen hun gezin op scherp te staan. Ineens heeft íedereen een mening over Celia's familie, en bovendien is niet alles op televisie wat het lijkt... 🎥

Hoe real is reality tv nou eigenlijk? In De C is voor Celia wordt het gezin van Celia gevolgd voor een tv-programma. Hierdoor is De C is voor Celia ook bij uitstek het boek voor liefhebbers van reality televisie, maar ook hét boek om met elkaar in gesprek te gaan over hoe het werkt en hoe echt het allemaal is. 🪞

Celia is nogal een people pleaser en wil vooral aardig gevonden worden. Ze moet leren omgaan met de meningen van anderen - in de klas en op social media. De C voor Celia zorgt ervoor dat je gaat nadenken over de keerzijde van zomaar overal op kunnen reageren. Mensen denken Celia te kennen en hebben ineens een mening over haar op basis van een aantal fragmenten op televisie.

De C is van Celia is een meeslepend boek over hoe real reality tv is, het leren omgaan met de meningen van anderen en opgroeien in een groot gezin. Celia steelt je hart en je leeft mee met haar keuzes en hoe ze wordt behandeld. Een aanrader!

#DeCisvoorCelia #heleenblesgraaf @moonyoungadult #youngadult #realitytv #bookstagram #bookstagramnl #youngadult #YA #YAbook #instabook #instaread #nederlandseboeken #nederlandselezers #ikleesnl #nederlandseschrijvers
De zestienjarige Celia heeft twaalf broers en zussen. Maar als hun gezin gevolgd wordt voor een realityserie, komen alle verhoudingen binnen hun gezin op scherp te staan. Ineens heeft íedereen een mening over Celia's familie, en bovendien is niet alles op televisie wat het lijkt… 🎥 Hoe real is reality tv nou eigenlijk? In De C is voor Celia wordt het gezin van Celia gevolgd voor een tv-programma. Hierdoor is De C is voor Celia ook bij uitstek het boek voor liefhebbers van reality televisie, maar ook hét boek om met elkaar in gesprek te gaan over hoe het werkt en hoe echt het allemaal is. 🪞 Celia is nogal een people pleaser en wil vooral aardig gevonden worden. Ze moet leren omgaan met de meningen van anderen – in de klas en op social media. De C voor Celia zorgt ervoor dat je gaat nadenken over de keerzijde van zomaar overal op kunnen reageren. Mensen denken Celia te kennen en hebben ineens een mening over haar op basis van een aantal fragmenten op televisie. De C is van Celia is een meeslepend boek over hoe real reality tv is, het leren omgaan met de meningen van anderen en opgroeien in een groot gezin. Celia steelt je hart en je leeft mee met haar keuzes en hoe ze wordt behandeld. Een aanrader! #DeCisvoorCelia #heleenblesgraaf @moonyoungadult #youngadult #realitytv #bookstagram #bookstagramnl #youngadult #YA #YAbook #instabook #instaread #nederlandseboeken #nederlandselezers #ikleesnl #nederlandseschrijvers
4 dagen ago
View on Instagram |
5/7
Ik mocht Jill Mansell interviewen! Wat een leuke, lieve en spontane vrouw. Deze feelgoodauteur heeft al meer dan 30 bestsellers op haar naam staan - die ze overigens allemaal met de hand schrijft! We spraken over inspiratie, schrijfrituelen, favoriete auteurs, haar favoriete bloemen en vooral: over het boek 9 april uitkomt! Een dag om nooit te vergeten. (Dat is de titel van het boek, maar ook deze ontmoeting en deze dag voor mij 💖)

Heel erg bedankt @lsamsterdam voor de uitnodiging en @ilonaslevenbijls voor het warme welkom en deze leuke ervaring.

Jullie moeten even geduld hebben want op 9 april - dan komt haar nieuwste boek Een dag om nooit te vergeten uit. En dan vertel ik jullie alles over dit superleuke gesprek én haar nieuwste boek. 🥳 

Heb jij al eens boeken van Jill Mansell gelezen?

#jillmansell #eendagomnooittevergeten #jebentgeweldig #feelgood #bookstagram #bookstagramnl #booktok #booktoknl #instabook #romance #nederlandselezers #nederlandseboekenbloggers #nederlandsebookstagrammers #ikleesnl @jillmansell
Ik mocht Jill Mansell interviewen! Wat een leuke, lieve en spontane vrouw. Deze feelgoodauteur heeft al meer dan 30 bestsellers op haar naam staan – die ze overigens allemaal met de hand schrijft! We spraken over inspiratie, schrijfrituelen, favoriete auteurs, haar favoriete bloemen en vooral: over het boek 9 april uitkomt! Een dag om nooit te vergeten. (Dat is de titel van het boek, maar ook deze ontmoeting en deze dag voor mij 💖) Heel erg bedankt @lsamsterdam voor de uitnodiging en @ilonaslevenbijls voor het warme welkom en deze leuke ervaring. Jullie moeten even geduld hebben want op 9 april – dan komt haar nieuwste boek Een dag om nooit te vergeten uit. En dan vertel ik jullie alles over dit superleuke gesprek én haar nieuwste boek. 🥳 Heb jij al eens boeken van Jill Mansell gelezen? #jillmansell #eendagomnooittevergeten #jebentgeweldig #feelgood #bookstagram #bookstagramnl #booktok #booktoknl #instabook #romance #nederlandselezers #nederlandseboekenbloggers #nederlandsebookstagrammers #ikleesnl @jillmansell
5 dagen ago
View on Instagram |
6/7
This or that: dark romance of feelgood romance? 🖤🩷

Gisteren ontmoette ik Sarah Rivens, schrijfster van de Captive series, een dark romance.🖤 En vandaag ga ik Jill Mansell ontmoeten! Zij staat weer bekend om haar superleuke, lieve feelgood.🩷 Een wereld van verschil! 

Wat lees jij liever: dark romance of feelgood? 

Fun fact: Wist je dat in Sarah Rivens nieuwe boek Lakestone en in Jill Mansells nieuwe boek De dag van je leven een van de karakters een naamgenoot van mij is? In beide boeken zit een karakter genaamd Iris.💃

#darkromance #feelgood #romance #bookstagram #bookstagramnl #nederlandseboeken #boekenwurm #jillmansell #sarahrivens #book #books #insttaread #readersofinstagram
This or that: dark romance of feelgood romance? 🖤🩷 Gisteren ontmoette ik Sarah Rivens, schrijfster van de Captive series, een dark romance.🖤 En vandaag ga ik Jill Mansell ontmoeten! Zij staat weer bekend om haar superleuke, lieve feelgood.🩷 Een wereld van verschil! Wat lees jij liever: dark romance of feelgood? Fun fact: Wist je dat in Sarah Rivens nieuwe boek Lakestone en in Jill Mansells nieuwe boek De dag van je leven een van de karakters een naamgenoot van mij is? In beide boeken zit een karakter genaamd Iris.💃 #darkromance #feelgood #romance #bookstagram #bookstagramnl #nederlandseboeken #boekenwurm #jillmansell #sarahrivens #book #books #insttaread #readersofinstagram
5 dagen ago
View on Instagram |
7/7


Ik wens jullie een fijne jaarwisseling en een gelukkig, gezond en mooi 2023 – vol mooie boeken!

Veel liefs,
Iris

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.