Events, uitjes en reizenOverig

Onze favoriete lokale boekhandels

Samantha2395 views

‘And the world turned upside down!’ Het is een zinnetje uit de musical Hamilton die sinds maart de hele tijd in mijn hoofd galmt. Niet gek, want door het coronavirus staan al onze levens op de kop. Plotseling zitten we allemaal binnen en proberen we niet al te gek te worden bij het idee dat we nog tot ten minste eind april zitten.

Het ‘goede’ nieuws? Meer tijd om te lezen. Onder het mom van ‘blijf thuis, koop lokaal’ sommen we onze favoriete lokale boekhandels voor je op waar je óók online je boek kunt bestellen. Want we willen je graag vragen aan de lokale boekhandel te denken als je je volgende lading boeken koopt!

Noord Holland

Libris Venstra – Amstelveen

Samantha: Een grote boekhandel in hartje Amstelveen. Ze hebben daardoor een enorm aanbod en voor ieder wel wat wils. Bonus voor als de coronacrisis weer voorbij is: ze hebben ook een plekje waar je wat kan drinken en een taartje kan eten.

Bestel hier: https://www.libris.nl/venstra/

Java bookshop – Amsterdam

Lucia: In Amsterdam Oost zit een kleine boekhandel. Een jaar geleden was ik net naar Amsterdam verhuisd en kende ik bijna niemand, en dan ging ik daar graag door de boeken neuzen. Toen ik een keer vast zat met mijn eigen schrijven, vroeg ik om advies en kwam ik dolgelukkig en met een stapel boeken thuis. Ze zijn ook in Corona-tijden gewoon open en bezorgen (in overleg) bij je thuis.

Meer hier: http://www.javabookshop.nl/

De Vries Van Stockum – Haarlem

Samantha: Altijd als ik in het centrum van Haarlem ben, dwarrel ik deze knusse boekhandel even in. Niet knus omdat het er klein is (dat is het namelijk niet), maar vanwege de ‘oude’ uitstraling. Ik hou ervan.

Bestel hier: https://www.devriesvanstockum.nl/

Strips & Zo – Alkmaar

Iris: Een beetje een vreemde eend in de bijt, maar deze stripboekhandel heeft een mooi assortiment aan comics. Vriendelijk personeel, en geen enorme winkel maar wel heerlijk om te snuffelen. Voor iedereen die nu bestelt i.v.m. de coronacrisis, vanaf €25,- betaal je momenteel geen verzendkosten.

Bestel hier: https://www.stripsenzo.nl/

Zuid Holland

Boekhandel De Kler – Leiden

Samantha: De Kler heeft een speciaal plekje in mijn hart omdat het de boekhandel is waar ik de presentaties van mijn thrillers geef. Fijne winkel met hoge stapels boeken!

Lucia: Het filiaal in Zoetermeer draag ik juist een warm hart toe. Een grote winkel, met het beste assortiment van de stad!

Bestel hier: https://www.dekler.nl/

Boekhandel Wagner – Sassenheim

Samantha: Iris en ik zijn hier een hele tijd geleden geweest voor een meet & greet met Jeroen Windmeijer, waarna we ook met z’n allen de escape room in gingen. Een jaar later kwam ik terug om te signeren. Mooie combinatie van boeken en spelletjes.

Bestel hier: http://www.wagneronline.nl/boeken

Bosch&DeJong boekverkopers – Rotterdam

Lucia: deze piepkleine boekhandel heeft een fantastisch assortiment. De boeken worden verkocht door lieve mensen die een grote passie hebben voor tekst, lezen en schrijven. Vroeger zaten ze in de Fenix Food Factory, tegenwoordig in een kapperszaak. Ze organiseren ook een maandelijks poëzie-evenement dat je na Corona hopelijk weer kunt bezoeken, ‘Poetry Down South’.

Bestel hier: https://boschendejong.nl/

Boekhandel Van Gennep – Rotterdam

Lucia: Boekhandel Van Gennep is een mooie boekhandel. Het heeft twee verdiepingen, maar is toch knus. Ze hebben een breed assortiment. Ik mocht hier mijn eigen boekpresentatie houden en dat was fantastisch.

Bestel hier: http://www.boekhandelvangennep.nl/nl/home

The Read Shop – Hillegom

Samantha: Ik ben opgegroeid in Hillegom en heb daarom ook vele boeken gekocht in het kleine centrum daar. Woon je er toevallig in de buurt? Neem er na de coronacrisis vooral eens een kijkje. Voor nu:

Bestel hier: https://www.readshop.nl/Winkel/B0-B5-86-37-62-38-F1-9C/The-Read-Shop-Hillegom

Overijssel

Waanders in de Broeren – Zwolle

Iris: Waanders in de Broeren is een prachtige winkel om (in de toekomst) te bezoeken en je te vergapen aan deze prachtige locatie. De boekhandel is namelijk gevestigd in een kerk! Dus bestel online en steun deze boekhandel, zodat je ‘m over een tijdje kan gaan bezoeken.

Bestel hier: https://www.libris.nl/waanders/

Utrecht

Broese – Utrecht

Samantha: Ik kwam hier voor het eerst tijdens de Hebban Debuutprijs-uitreiking. Grote winkel en daardoor erg veel keuze!

Bestel hier: https://www.libris.nl/broese/

Gelderland

Dekker v.d. Vegt – Nijmegen

Iris: Tijdens mijn studie in Nijmegen kwam ik hier regelmatig, gewoon om een te snuffelen of om studieboeken te kopen. Toen ze in financiële moeilijkheden kwamen, hebben ze via een crowdfundingscampagne een doorstart kunnen maken. Gelukkig maar, want dit is een hele prettige winkel!

Bestel hier: https://www.libris.nl/dekker-vd-vegt/

Noord-Brabant

Boekhandel van Piere – Eindhoven

Iris: Deze boekhandel is prachtig ruim opgezet en heeft een heel groot assortiment. Ook hebben ze regelmatig leuke activiteiten, dus hou in de toekomst de agenda in de gaten. Voor nu kan je thuis bestellen, of naar de boekenbalie.

Bestel hier: https://www.libris.nl/vanpiere/

Boekhandel Heinen – Den Bosch

Iris: Ik ben dol op deze winkel met alle kleine kamertjes en hoekjes, en wanneer ik in Den Bosch ben kan ik het niet laten om even binnen te wandelen. Ook Heinen bezorgt thuis!

Bestel hier: https://www.heinen.nl/

Boekhandel Maashorst – Uden

Iris: Deze boekhandel is niet speciaal mooi, maar heeft – omdat ik opgegroeid ben in Uden – wel een speciaal plekje. Vanwege de hevigheid van de coronacrisis, vooral daar in de regio, is deze boekhandel helaas momenteel dicht. Wel kan je online bestellen.

Bestel hier: https://www.libris.nl/maashorst/

Limburg

Boekhandel Dominicanen – Maastricht

Iris: Deze prachtige boekhandel zit in een kerk, en is zeker een aanrader om te bezoeken (in de toekomst). Gelukkig bezorgen ze ook thuis, voor locals zelfs met hun fietskoerier.

Bestel hier: https://www.libris.nl/dominicanen

Er zijn natuurlijk nog veel meer boekhandelaren in Nederland die onze steun kunnen gebruiken, dus kijk vooral bij jou in de buurt of je favoriete boekhandel ook thuisbezorgd. En heb je nog aanraders? Laat het ons vooral weten!

Debuteerde op 5 juni 2018 bij Meulenhoff Boekerij met 'De witte kamer', dat de Gouden Strop won. Schreef ook de thrillers 'Zij die zwijgt' en 'De dwalenden'. Leest zelf van alles, van (historische) romans tot speculatieve fictie en van fantasy tot sciencefiction.

Laat een reactie achter