Overig

Onze tips voor Halloween2 min leestijd

Iris474 views
Halloween. Foto: PublicDomainPictures/Pixabay

Vandaag is het Halloween! De feestdag wordt traditioneel in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada gevierd, maar waait ondertussen over naar andere landen. Zo ook Nederland! Maar voor wie geen zin heeft in trick & treat of verkleed naar een feest gaan, zijn er ook nog spannende boeken om te lezen deze Halloween. Vandaag geven we onze tips!

Samantha: The Shining – Stephen King

Denk je horror, dan denk je Stephen King, toch? Een van de horror classics op filmgebied is natuurlijk The Shining. Ik bedoel, wie kent de uitspraak ‘Heeeeere’s Johnny’ nou niet? Zelf heb ik de film nooit gezien, maar het boek heb ik wél gelezen. Ik moet bekennen dat ik veel van de boeken van King vrij langdradig vind. Bij The Shining is dit niet het geval. Het is heel makkelijk om je in de schoenen van Jack en zijn gezin te verplaatsen en de horrorscènes zijn lekker beeldend geschreven. Wat mij betreft een aanrader!

Lucia: Kamer – Emma Donoghue

Ik lees geen ‘echte’ enge boeken, maar er zijn zeker boeken die me laten griezelen. Kamer is daar een van. Vooral het psychologische aspect van het boek laat de koude rillingen over mijn rug glijden. Het concept is verschrikkelijk; een moeder en kind zitten opgesloten in een kamer. Ontvoerd. Wat het zo hartverscheurend maakt is dat je het hele verhaal ziet vanuit de ogen van vijfjarige Jack. Hij is nog nooit buiten Kamer geweest, maar hij weet dat er een Buiten bestaat…

Iris: Hex – Thomas Olde Heuvelt 

Een van de boeken die me écht de stuipen op het lijf heeft gejaagd, is Hex van Thomas Olde Heuvelt. De inwoners van Beek leven al honderden jaren met de vloek van de heks, die gebonden in kettingen en met haar ogen en mond dichtgenaaid in het dorp rondloopt. Een groepje jongeren is klaar met het geheim en wil de Wylerheks bekend maken, maar dat is niet zonder gevolgen. Een boek dat zich afspeelt in een voor mij bekende omgeving, maakt het meteen een stuk levendiger. Kleine tip: ga niet dit boek lezen en daarna door de weilanden in Beek fietsen. Want fietste je net langs een vogelverschrikker, of was het de heks? 

Happy Halloween!

Iris
Ik hou van zinderende zinnen en woorden vol betekenis. Ik hou van verhalen die je meenemen naar andere landen, en andere tijden. Ik hou van boeken die je even laten vergeten waar je bent, en van boeken die je juist bewuster maken van de wereld om je heen.

Laat een reactie achter