Events, uitjes en reizenOverig

Romantische dates voor boekenwurmen – speciaal voor Valentijn

Iris654 views
Valentijn boek hart Readalicious

Het is maandag Valentijnsdag! Veel stellen gaan op deze dag uit eten als date, maar je kan ook voor een andere date gaan – een bookish date speciaal voor boekenwurmen. Tips voor leuke dates – ook na Valentijnsdag.

Bezoek een boeken-museum

Ga bijvoorbeeld op museumbezoek. Je kan in Den Haag naar het Huis van het Boek, het oudste boekenmuseum in de wereld. Of het Literatuurmuseum gevestigd in het Koninklijke Bibliotheek Complex, ook in Den Haag. In Utrecht kan je het Nijntje Museum bezoeken, ga naar het Dickens museum in Braamt of bekijk een oude drukpers in het Nederlands Drukkerij Museum in Etten-Leur. Je kan ook over de grens gaan, en kijken in het Stripboekenmuseum in Brussel, of het Suske en Wiske-museum in Kalmthout.

Diner met een thema

Je kan ook zelf aan de slag gaan in de keuken: kook zelf een diner met een boekenthema! Brouw boterbier uit Harry Potter, ga voor second breakfast zoals de Hobbits in Lord of the Rings, of drink high tea alsof je in Alice in Wonderland bent beland.

Bekijk een verfilmd boek op het witte doek

Of bekijk een verfilmd boek op het witte doek! Zwijmel weg bij Colin Firth’s mr. Darcy, kijk hoe lang jij en je lover het uithouden met een Harry Potter-marathon, of ga naar de bioscoop waar nu Agatha Christie’s Death on the Nile te zien is. Kijktip: Bridgerton staat op Netflix en is ook zeker romantisch!

Ga naar de boekhandel

Bezoek je favoriete lokale boekhandel – of juist een hele mooie boekhandel, voor extra sfeer – en zoek een boek uit voor elkaar! Geef elkaar bijvoorbeeld je favoriete boek cadeau. Zo leer je je lover nog beter kennen. Of beter nog: koop meerdere boeken. Want je hebt natuurlijk nooit genoeg boeken.

Romantische leesclub

Of zoek een romantisch boek uit om samen te lezen, en hou een leesclub met je partner. Je kan het boek aan elkaar voorlezen, of samen lezen en de meest romantische scenes bespreken… Wat jij wilt! Of pak een gedichtenbundel vol liefdesgedichten om helemaal in de Valentijns sfeer te komen.

Ga op literaire wandeling

Of ga samen op een literaire wandeling! Zoek er bijvoorbeeld een uit via de app van het Literatuurmuseum, bewandel het Schrijverspad Veluwezoom, ga op A.F.Th. van der Heijden-wandeling in Geldrop of boek een Bookloverstour in Amsterdam. Bewandel romantisch hand in hand de leukste literaire routes!

Boekenspel

Je kan ook gezellig een spelletje doen: van Bookopoly, de literaire variant van Monopoly, tot een Lord of the Rings-schaakspel of Wizards Chess, tot de Pride & Prejudice-boardgame. Of koop een Escape-room-boek, en ga samen puzzelen!

Fijne Valentijnsdag!

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.