FeelgoodOverig

Royal romance tips voor koningsdag

Iris319 views
koningsdag royal romance - oranje boek - pixabay Sternenvogelreisen

Fijne koningsdag! Ga jij vandaag naar een festival om te dansen, op zoek naar leuke boeken op de rommelmarkt, of heb je andere plannen? Je kan ook een fijne royal romance lezen! Lees verder voor mijn tips voor boeken om te lezen met koningsdag.

1. Red, White & Royal Blue (Rood, wit & koningsblauw) van Casey McQuiston

Red, White & Royal Blue

Synopsis: Deze heerlijke romcom gaat over Alex, zoon van de Amerikaanse president, en Henry, Britse prins. Meteen zodra zijn moeder wordt verkozen tot president, wordt Alex Claremont-Diaz gebombardeerd tot Amerikaanse royalty: hij is knap, charismatisch en nog intelligent ook. Het publiek vreet hem op. Eén probleempje: Alex ligt in de clinch met een échte prins, Henry, aan de andere kant van de grote plas. En als de tabloids daar lucht van krijgen, worden Alex en Henry gedwongen om te doen alsof ze het goed hebben gemaakt. Maar wat begint als een nepvriendschap, groeit uit tot iets diepers en veel gevaarlijkers. Kan liefde de wereld redden? Ook als die liefde er anders uitziet dan verwacht? 

Mijn mening: Red, White & Royal Blue is een fijne queer romance en fijne twist op de klassieke enemies-to-lovers trope. Je leert op een leuke manier meer over hoe het presidentschap in Amerika in elkaar zit, en wat de rol is van Henry in het Engelse koningshuis. Daarnaast wordt er veel verwezen naar de geschiedenis: history, huh? Red, White & Royal Blue zit vol humor, fijne vriendschappen en een nog fijnere romance. Lees ook mijn volledige recensie.

2. American Royals – Katherine McGee

american-royals-katharine-mcgee-readalicious

Synopsis: Macht, intriges en geheime liefde: welkom in het Amerikaanse koningshuis! Volg de jonge royals op hun moeilijke weg naar volwassenheid.
KROONPRINSES Beatrice: weet dat alles moet wijken voor de kroon. Nu ze op zoek moet naar een huwelijkskandidaat, slaat de twijfel toe.
EERSTE RESERVE prinses Samantha: houdt wel van een feestje.
INTRIGANT Daphne: doet alles om prins Jefferson terug te winnen.
BURGERMEISJE Nina: steelt ongewild de show als ze voor de prins valt.
Wint liefde het van plicht en traditie?

Mijn mening: American Royals is geen boek waar je je aandacht laat verslappen: er gebeurt veel maar niet té veel. McGee weet precies met de juiste dosering de lezer in het verhaal te houden. American Royals is een heerlijke roman met de koninklijke sfeer van De Selectie (Kiera Cass) in combinatie met de achterbakse relaties uit Gossip Girl. Deze combinatie werkt: de karakters zijn herkenbaar maar de situaties zul je zelf niet heel snel in belanden… Lees ook mijn volledige recensie.

3. The Selection (De Selectie) – Kiera Cass

De selectie Kiera Cass

Synopsis: Voor 35 meisjes is de selectie dé kans op een beter leven. Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig caste-leven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. De selectie biedt de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon.

America Singer vindt het echter een nachtmerrie. Ze moet haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten voor een strijd om een kroon die ze niet wil. Ze moet in een paleis wonen dat continu wordt aangevallen door rebellen. Dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles. America realiseert zich dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.

Mijn mening: Dit is voor mij hét boek waarmee mijn liefde voor YA begon. Ik kocht dit boek ooit omdat ik de cover zo leuk vond en heb het sindsdien aan talloze mensen aangeraden en uitgeleend. Niet voor niets lees ik nog zo graag boeken van Kiera Cass! The Selection is eigenlijk een soort The Hungergames meets The Bachelor, maar dan in een kasteel. Bereid je voor op intrige en romantiek!

Wat zijn jouw leesplannen vandaag?

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.