OverigSchrijven

Schrijvers die ik graag volg op Instagram

Iris1695 views

Onlangs vertelde ik jullie al over handige apps voor lezers. Een van die apps is Instagram, waar ik verschillende schrijvers, uitgeverijen en boekenbloggers en booktubers volg. Vandaag wil ik een paar schrijvers in het zonnetje zetten! En je kan beginnen met het volgen van onze eigen Readalicious-schrijvers Samantha en Lucia!

Lisette Jonkman

Ik heb nog steeds geen boek van Lisette gelezen (shame on me) maar ik volg wel vol enthousiasme haar Instagram. Ze is zó grappig en levendig, en plaatst zo veel dat ik het gevoel heb dat ik haar helemaal ken. Van haar nieuwste boeken en schrijfstruggles tot haar mooie boekenkast tot gewoon de állergrappigste berichten: Lisette moet je echt volgen!

Marijke Vos

Marijke heb ik ontmoet op het evenement van Yaltival, waar we even verward waren of we elkaar kenden. Haar roman Alles op alles vond ik zó leuk om te lezen (lees hier mijn recensie) en ik kijk uit naar haar nieuwe titel Ik pleit voor jou (gepubliceerd in juni!). Maar ze is ook erg leuk om te volgen op Instagram, en vraagt ook regelmatig input voor haar lezers. Onlangs vroeg ze naar leuke mannennamen voor een kerstverhaal dat ze aan het schrijven was. het is leuk om zo een klein ‘kijkje in de keuken’ te krijgen!

Chinouk Thijssen

Chinouk schrijft niet alleen recensies op haar blog, maar ze schrijft ook boeken! Het is leuk om deze mix te zien, en bovendien geeft ze ook cursussen redigeren. Echt een alleskunner. Ohja en haar boekenkast is echt to die for.

Lars van der Werf

Zoals ik al eerder heb aangegeven ben ik dol op de versjes van Lars, dus ik vind het erg leuk om deze tijdens een Instagram-scroll-sessie tegen te komen. Onlangs verkocht hij ook linnen tassen met zijn versje via Etsy, ook al zo leuk!

Jamie Oliver

Een van mijn favoriete tv-koks is Jamie Oliver, ik heb dus ook een aantal kookboeken van hem staan. Ook op Instagram deelt hij regelmatig lekkere recepten. Erg leuk om inspiratie op te doen wat je vanavond eet.

Welke schrijvers volg jij op Instagram?

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.

Laat een reactie achter