LuisterboekenOverig

Spotify: 5 gratis luisterboeken #2

Iris3778 views

Eerder schreef Samantha al een artikel over 5 audioboeken op Spotify die de moeite waard zijn. Maar ondertussen staan er nóg meer leuke boeken op Spotify! Dus hierbij nog 5 tips voor gratis luisterboeken op Spotify.

1. Beauty Queens – Libba Bray

Dit boek is hilarisch! De 50 deelnemers aan een Miss wedstrijd strandden op een onbewoond eiland… Maar hoe moet een Beauty Queen overleven zonder voedsel en lipstick? Oké, Beauty Queens is zeker geen diepgaand verhaal, maar het is een ontzettend grappig boek over sterke vrouwen.

Het boek is ingesproken door de auteur Libba Bray. Zet Beauty Queens hier op je Spotify lijst.

2. The Hunger Games – Suzanne Collins

Wie kent het verhaal van Katniss, Peeta en Gail niet? Dit YA-verhaal is bijna een moderne klassieker te noemen. Katniss woont in het twaalfde en armste district van Panem, het land dat ooit bekend stond als Noord-Amerika. Met haar moeder en haar zusje Prim leidt ze een armoedig leven, getekend door het keiharde regime van het welvarende Capitool. Jaarlijks worden de Hongerspelen uitgevaardigd: 24 door loting aangewezen tributen, een jongen en een meisje uit elk district, gaan een strijd op leven en dood met elkaar aan. En dit jaar wordt Prim uitgekozen…

Katniss weet dat de Hongerspelen een doodvonnis voor haar jonge zusje betekenen en besluit haar plek in te nemen. Onder het oog van de hele bevolking van Panem, die de strijd als bron van vermaak volgt, begeeft ze zich in de gemanipuleerde arena. Gevangen in een meedogenloos web van bruut geweld, gemanipuleerde tv-beelden en corrupte politici komt Katniss voor de keus staan: hoe ver zal ze gaan om te overleven? Zet The Hunger Games hier op je Spotify lijst.

3. The Raven Boys – Maggie Stiefvater

The Raven Boys staat nog op mijn to-read lijst, maar misschien kan ik deze gewoon op mijn luister-lijst zetten! Blue Sargent komt uit een spirituele familie. Haar moeder is helderziende en kan de zielen zien van hen die gaan sterven. Blue heeft ze zelf nog nooit gezien, maar daar komt verandering in wanneer een jongen haar op een dag aanspreekt. Zijn naam is Gansey. Hij blijkt een rijke student op de lokale privéschool Aglionby te zijn. De jongens van Aglionby staan bekend als de Ravenjongens en betekenen niets dan problemen.
Zolang ze zich kan herinneren heeft de spirituele familie van Blue haar verteld dat zij haar ware liefde zal vermoorden. Ze had nooit voorzien dat dit een probleem zou worden. Maar nu haar leven verweven raakt met de sinistere wereld van de Ravenjongens, is ze daar niet zo zeker meer van…

Zet The Raven Boys hier op je Spotify lijst!

4. Alice in Wonderland – Lewis Carroll

Alice in Wonderland is een klassieker, dus als je hem nog niet hebt gelezen, is dit de tijd om te beginnen! Wanneer Alice een Wit Konijn voorbij ziet rennen, besluit ze hem te volgen. Ze kruipt achter hem aan een holletje in, maar dan valt ze plots en komt ze terecht in een wonderlijke wereld. Een wereld waar de natuurwetten niet gelden, maar wel die van de fantasie.

Zet Alice in Wonderland hier op je Spotify lijst.

5. Neem een geit – Claudia de Breij

Er staat ook veel Nederlandse boeken op Spotify, die Samantha dus eerder noemde in haar artikel. Het boek Neem een geit wil ik nog graag lezen, omdat ik hier veel goede dingen over heb gehoord!

Niemand vertelt je hoe te leven. Als je kinderen krijgt staan er boekhandels vol opvoedboeken tot je beschikking, maar welke levenslessen krijg je mee als volwassene? Wie vertelt je hoe om te gaan met liefde, dood, vriendschap, ambitie en kinderen? Claudia de Breij (net 40) worstelt met deze vragen en gaat te rade bij een groep wijze mannen en vrouwen. Zij vertellen hoe zíj de dingen hebben aangepakt. Claudia de Breij trekt daar honderd levenslessen uit, en stopt daar ook een paar van haarzelf – en haar kapper – bij.

Beluister Neem een geit hier op Spotify.

Welke luisterboeken heb jij nog op Spotify gespot?

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.

Laat een reactie achter