Overig

Storytel: babbels en bubbels met Eva Monté

Lucia1886 views
storytel met eva monte

Readalicious mocht op bezoek bij Storytel, de luisterboekenapp. Daar ontmoetten we schrijversduo Eva Monté (uiterst links en uiterst rechts op de foto). Op 12 februari publiceren zij hun eerste Storytel Original genaamd: De mooiste tijd van je leven.

Zelf ontdekte ik dankzij Storytel dat ik boeken kon lezen én tegelijkertijd dingen kon doen. Op mijn rondreis door Amerika luisterde ik in bad, in de auto en in het vliegtuig naar ‘Harry Potter en de steen der wijzen’ en naar Virginia Woolfs ‘A room of one’s own’.

Op bezoek bij Storytel

We werden samen met andere boekenbloggers ontvangen in een prachtig voormalig WIC-pand aan de Heerengracht in Amsterdam. Daar heeft Storytel hun kantoor. We ontmoetten thrillerauteurduo Eva Monté, bestaande uit de zusjes Alexandra en Victoria Nagelkerke. Ze schreven de boeken ‘Te Koop’ en ‘Zwaartekracht’.

Hun Storytel Original audioserie ‘De mooiste tijd van je leven’  is vanaf 12 februari in de app te beluisteren. Het gaat over een meisje dat bij een studentenvereniging komt en gaat onder meer in op de machtsverhoudingen.

Een audioboek schrijven

Eva Monté schreef het audioboek bewust in tegenwoordige tijd, zodat dat fijn luistert. Ook gebruikten ze minder flashbacks dan ze gewend waren en moest iets vaker duidelijk gemaakt worden wie er aan het woord was.

Toen het verhaal eenmaal op papier stond, werd er door de auteurs gezocht naar een passende stemacteur. Iemand die leek op de hoofdpersonage qua uiterlijk en qua stemkleur. Hun keuze viel uiteindelijk op Abbey Hoes (o.a. bekend van Feuten en Petticoat).

Over Storytel

Storytel is begonnen in Zweden en is sinds 2013 ook actief in Nederland. Je kunt het veertien dagen gratis proberen.

Het bedrijf heeft grootse plannen. Ze willen meer originele content produceren en gaan binnenkort kinderboeken publiceren. In Zweden is het bedrijf begonnen met het uitgeven wat hun Storytel Originals, geheel in (oranje!) huisstijl.

Ten slotte kwamen de bubbels op tafel en mochten we met een borrel in de hand het pand van Storytel bewonderen.

(Foto: de wall of fame met aan Storytel Originals in hun hoofdkantoor)

(Foto: Zweedse Storytel Originals)

 

Leest, schrijft en bewondert. Haar laatste roman is 'De geur van een moeder'. Haar debuutroman 'Niemand zoals hij' verscheen in 2020. Deze roman is genomineerd voor de Hebban Debuutprijs 2020. Ze publiceerde verder bij Extaze, De Revisor en De Optimist. Heeft een schrijverswebsite.

Laat een reactie achter