Events, uitjes en reizenOverig

Terugblik: boekpresentatie Mangiamo bij Kasteel de Wittenburg

Iris126 views
Terugblik boekpresentatie Mangiamo bij Kasteel de Wittenburg - Readalicious

Sommige boekpresentaties zijn extra bijzonder! Onlangs was ik door Uitgeverij Lannoo uitgenodigd bij de Nederlandse boekpresentatie van Mangiamo! van Sarah Puozzo. Op Kasteel de Wittenburg werd duidelijk hoe dit boek beleefd moet worden.

Door middel van muziek van Vivaldi en Pavarotti werden we meegenomen naar tafelverhalen in verschillende regio’s van Italië. We aten hierbij Vivaldi’s risi e bisi en de Tortelloni van Venus, die ook in het boek te vinden zijn. De combinatie van de setting en beleving zorgden ervoor dat we de gerechten écht konden beleven. En dat is ook wat het boek Mangiamo! doet: Puozzo neemt je mee naar Italië. De verhalen, de muziek en de gerechten vertellen een compleet verhaal: een waardoor je je heel even in Italië waant.🍝🇮🇹 Ook interesse? Puozzo organiseert regelmatig een Smaaktheater, bekijk hier de aankomende data en geniet zelf ook van Italië!

De locatie sprak al tot de verbeelding: Kasteel de Wittenburg. Dit kasteel ligt in Wassenaar, tussen de bomen. Terwijl je aan komt rijden, waan je je een beetje in een andere wereld. En toen ik aan kwam, lag er gewoon een rode loper naar de ingang! Het kasteel is een prachtig pand, met veel kunst en hele mooie zalen. Ik keek echt m’n ogen uit! Het personeel was super vriendelijk en vroeg of ik ook een kijkje wilde nemen in de bibliotheek. Maar natuurlijk! Het is echt een prachtige locatie, met een hele rijke historie. En tip: je kan ook in een van de hotelkamers overnachten of naar het ernaast gelegen restaurant Sophie.

Bekijk ook mijn terugblik in een video:

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.