Events, uitjes en reizenOverig

Terugblik: boekpresentatie Ridgewood Hall trilogie van Marijke Vos

Iris471 views
Boekpresentatie Ridgewood Hall Trilogie Marijke Vos signeert - Readalicious

Ik was echt weg van de Ridgewood Hall-trilogie van Marijke Vos, en las ze al eerder als ebook. Afgelopen zaterdag was de boekpresentatie van de paperbacks (met doorlopende ruggen!) van Van Piere in Eindhoven.

Boekpresentatie

Boekpresentatie Ridgewood Hall Trilogie Marijke Vos - Readalicious

De boekpresentatie begon met een door ChatGPT gegenereerde tekst over de Ridgewood Hall trilogie – deze tekst liet duidelijk zien waarom het werk van (fictie)schrijvers nog niet overgenomen kan worden door AI!

Daarna werd Marijke Vos geïnterviewd door haar redacteur Lisanne Mathijssen van HarperCollins. Vos vertelde onder andere over het verschil tussen het schrijven van feelgood en historische romans en hoe ze dit vond tijdens het schrijfproces. De humor in deze historische romanserie is veel subtieler dan de grappen in de feelgood romans, die wat explicieter zijn. Vooral de witty, scherpe opmerkingen van karakters kunnen op een andere manier voor humor zorgen.

Ridgewood Hall trilogie Marijke Vos - Readalicious

Ook werd er gepraat over wat Vos geleerd had tijdens het schrijven van deze serie. Het korte antwoord? Dat ze nooit meer 3 boeken in 1 jaar ging schrijven. Het lange antwoord? Dat ze meer in haar mars had dan ze in eerste instantie dacht. Ook ging het over de stomste dingen die ze had geleerd, en waar je op moet letten bij het schrijven van een historische roman(serie). p.s. Ik interviewde Marijke Vos eerder ook op Readalicious, lees dat interview hier terug.

Verder werd het eerste exemplaar uitgereikt aan Inge, een goede vriendin en proeflezer van Marijke.

Quiz

Toen was het tijd voor een quiz! Deze ging over de Ridgewood Hall-serie en de tijd waarin deze plaatsvindt. Het ging onder andere over waar de Suffragettes voor strijden, maar ook of een elektrische grasmaaier al bestond in 1904, en of het huis van Ridgewood Hall echt bestaat (spoiler alert: ja, maar het heet wel anders in het echt). Heel leuk om zo meer te weten te komen over het boek én de tijdsgeest. Ik werd zelfs tweede, dus daar ben ik natuurlijk wel trots op. 😉

Quote

Maar waar ik helemaal trots op ben: op het achterflap van James’ geheim staat mijn quote! Het blijft toch erg leuk om je eigen teksten op een boek terug te zien.

Ridgewood Hall Trilogie - James Geheim - Quote van Readalicious Iris Windmeijer

Spoiler!

Ook heel leuk: tijdens de boekpresentatie vertelde Vos al wat over haar volgende project. In september verschijnt namelijk een nieuwe novelleserie over Cleo, een enorme Baantjer-fan die assistent wordt van en privé-detective. Klinkt weer heel interessant en weer erg origineel, dus ik ben benieuwd.

Lees ook mijn recensies van Edwards keuze, Daniels belofte en James’ geheim.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.